Blog

Kako oporaviti izbrisane iPhone kontakte: 6 objašnjenih metoda

Možda ste slučajno izbrisali jedan ili nekoliko kontakata dok ste čistili adresar. Prije nego što se napnete, imajte na umu da postoje načini da ih vratite. Neke su jednostavne, dok druge uključuju značajne korake. Ovisno o vašoj situaciji, evo šest metoda za oporavak izbrisanih kontakata s iPhonea.

 • Provjerite svoj iPad ili Mac
 • Kako vratiti izbrisane kontakte s iCloud.com
 • Kako vratiti izbrisane kontakte iz aplikacije Postavke pomoću iClouda
 • Kako vratiti iPhone iz sigurnosne kopije iTunes-a ili Finder-a
 • Kako vratiti iPhone iz iCloud sigurnosne kopije
 • Oporavak iPhone kontakata pomoću alata nezavisnih proizvođača

Provjerite svoj iPad ili Mac

Ako ste vlasnik drugih Appleovih uređaja kao što su iPad ili Mac, možda za spremanje kontakata koristite iCloud. Kada izbrišete kontakte s jednog od uređaja (recimo iPhone), oni se automatski uklanjaju sa svih vaših sinkroniziranih uređaja. Ali što ako drugi uređaj nije povezan s internetom? U tom slučaju i dalje ima kontakt!

Dakle, ako ste slučajno izbrisali broj s iPhonea, odmah odspojite internet na jednom od svojih sinkroniziranih iPada ili Maca. Zatim otvorite aplikaciju Kontakti i izbrisani kontakt i dalje će biti tamo. Pomoću aplikacije Notes upišite broj ili ga spremite izravno na iPhone.

Kako vratiti izbrisane kontakte s iCloud.com

iCloud ima promišljenu opciju koja vam omogućuje lako vraćanje izbrisanih kontakata. Evo kako to učiniti.

 1. Posjetite iCloud.com na Macu ili Windows računalu. Prijavite se istim Apple ID-om koji koristite na iPhoneu.
 2. Kliknite na Postavke računa>
 3. Kliknite dolje lijevo Vrati kontakte.
 4. Kliknite na Vratiti pored najnovijeg unosa u arhivu kontakata.
 5. Pročitajte obavijest i kliknite na Vratiti još jednom da potvrdite svoju akciju. Nakon završetka postupka, dobit ćete obavijest na iCloud.com i na svoju e-poštu.

Kako vratiti izbrisane kontakte iz aplikacije Postavke pomoću iClouda

Pretpostavimo da izbrišete kontakt kada iPhone nije povezan s internetom. Zatim, pomoću ove metode, možete je oporaviti.

 1. Ne uključuje Wi-Fi ili mobilne podatke.
 2. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite svoj Natpis Apple ID od vrha.
 3. Dodirnite iCloud.
 4. Isključite prekidač za Kontakti. Odaberite Zadrži na Mojem iPhoneu.
 5. Sada uključite Wi-Fi ili mobilne podatke i ponovo dodirnite isti kontakt. Napokon, odaberite Sjediniti.

Ako vam gore spomenute metode nisu uspjele, možda ćete ih oporaviti vraćanjem s nedavnog računala ili iCloud sigurnosne kopije.

Kako vratiti iPhone iz sigurnosne kopije iTunes-a ili Finder-a

Prije nego što nastavite, morate znati da biste mogli izgubiti fotografije, glazbu i druge osobne datoteke koje su stvorene, preuzete ili dodane na iPhone nakon stvaranja sigurnosne kopije.

Na primjer:

  • Pretpostavimo da 9. srpnja na iPhoneu imate 200 fotografija i 300 kontakata. Stvorite potpunu sigurnosnu kopiju uređaja. Ova sigurnosna kopija sadrži 200 slika i 300 kontakata.
  • 11. srpnja imate 210 fotografija i 303 kontakta. Ako danas vratite sigurnosnu kopiju napravljenu 9. srpnja, izgubit ćete 10 slika i 3 kontakta dodana od tada.

No, ako je kontakt koji ste izbrisali vitalni, vraćanje nedavne sigurnosne kopije može ga vratiti. Kako to učiniti možete vidjeti u našem detaljnom vodiču.

Pro savjet: Prije nego što vratite, arhivirajte staru sigurnosnu kopiju. Zatim stvorite novu sigurnosnu kopiju. Nakon toga vratite iz stare arhivirane sigurnosne kopije. Na taj način, ako ne pronađete kontakt, možete ga ponovo vratiti iz sigurnosne kopije napravljene danas.

Kako vratiti iPhone iz iCloud sigurnosne kopije

Primarni nedostaci vraćanja iz iCloud sigurnosne kopije isti su kao sigurnosna kopija računala.

Možete provjeriti imate li nedavnu sigurnosnu kopiju otvaranjem programa Aplikacija Postavke → Dodirnite iCloudiCloud sigurnosna kopija → Posljednja uspješna izrada sigurnosne kopije: Datum + Vrijeme.

Ako imate sigurnosnu kopiju za koju smatrate da je dovoljno stara da ima izbrisani kontakt, slijedite naš vodič o tome kako je vratiti iz sigurnosne kopije iCloud.

Oporavak iPhone kontakata pomoću alata nezavisnih proizvođača

Konačno, još jedan način za vraćanje izbrisanih kontakata je korištenje softvera treće strane na vašem Macu ili računalu. Neki od njih koje možete isprobati su:

 • Jednostavnost MobiSaver
 • dr.fone iPhone Data Recover
 • APowerRescue
 • TelefonRescue
 • Oporavak zvjezdanih podataka

To je sve!

Odjava ...

Na ovaj način možete oporaviti izbrisane kontakte na iPhoneu. Po mom mišljenju, najbolje i najlakše je to iCloud.com metoda. Ima minimalne šanse za pogrešku ili ne uzrokuje veći gubitak podataka. To je metoda koju Apple službeno preporučuje na svojoj stranici za podršku.

Možda ćete voljeti pročitati i:

 • Izvezite iPhone kontakte kao VCF ili Excel
 • Postavite hitne kontakte na iPhoneu i Apple Watchu
 • Kako podijeliti kontakte s jednog iPhonea na drugi iPhone
 • Aplikacija iOS za pametni popis kontakata HomePage: Ostanite povezani gdje god idete