Blog

Kako stvoriti besplatni račun programera za Apple [2021]

Možda će vam trebati Appleov račun programera iz dosta razloga. Jedna od važnih svrha može biti bočno učitavanje aplikacija na iPhoneu, iPadu itd. Osim toga, račun razvojnog programera omogućuje vam pristup beta izdanjima, alata za razvojne programere Xcode, forumima za programere i podnošenje izvještaja o greškama pomoću Asistenta za povratne informacije. Dakle, ako započinjete put svog programera, evo kako stvoriti besplatni račun Apple programera za pokretanje vašeg projekta.

 • Kako se prijaviti za besplatni račun programera za Apple
 • Prijavite se na Xcode svojim računom programera

Kako se prijaviti za besplatni račun programera za Apple

 1. Osnovni uvjet je posjedovanje Apple ID-a. Ako ga nemate, stvorite ga odavde. Ako već imate Apple ID, preskočite na drugi korak.
 2. Nakon što dobijete svoj Apple ID, posjetite Apple Developer Member Center i prijavite se svojim Apple ID-om i lozinkom.
 3. Na sljedećoj stranici tražit ćete da pročitate prijavu i potvrdite okvir da se slažete. Slijedite i ispunite ove osnovne zahtjeve.

Nakon završetka, vaš Apple ID sada će vam omogućiti pristup besplatnoj verziji računa Apple Developer. No, ostaje važan korak prije nego što svoje aplikacije možete bočno učitati na uređajima Apple. Za to se morate prijaviti u Xcode s ovim računom programera.

Prijavite se na Xcode svojim računom programera

 1. Pokreni Xcode na vašem Macu. Ovo je besplatni softver tvrtke Apple koji možete preuzeti iz App Storea.
 2. Kliknite na Xcode i onda Postavke s gornje trake izbornika.
 3. Kliknite na Računi.
 4. Sada kliknite “+” ikonu za dodavanje Apple ID-a u Xcode.
 5. Sada unesite svoj Apple ID i lozinku i kliknite na Sljedeći.

To je to! Sada ste programer, naravno, ne doslovno. Sada ćete moći koristiti implementaciju pomoću Xcodea.

Jednom kada izradite aplikacije i poželite ih objaviti na App Storeu, morat ćete nadograditi svoje članstvo. Verzija članstva za Apple Developer uz plaćanje košta 99 USD. To se mora obnavljati svake godine. Također nudi dodatne alate i usluge. Na primjer, omogućuje vam pristup resursima samo za članove, Betama i SDK-ovima, TestFlightu za beta testiranje vaše aplikacije, App Store Connectu i mnogim drugim.

Pogledajte dalje:

 • Kako otvoriti aplikaciju od neidentificiranog programera na Macu
 • Pronađite UDID za iPhone i iPad
 • Kako omogućiti izbornik za razvoj u Safariju na Macu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found