Blog

Kako koristiti Siri na iPhoneu i iPadu: Krajnji vodič

Siri je zadani ugrađeni osobni asistent na svim Apple uređajima poput iPhonea, iPada itd. Možete postavljati pitanja i upute, davati naredbe za izvršavanje radnji na uređaju poput isključivanja Bluetootha i još mnogo toga. U ovom cjelovitom vodiču pogledajmo kako omogućiti, aktivirati, koristiti i prilagoditi Siri u iOS-u i iPadOS-u.

 • Kako omogućiti Siri na iPhoneu i iPadu
 • Kako koristiti Siri na iPhoneu i iPadu
 • Kako omogućiti i koristiti "Hey Siri"
 • Koristite Type za Siri
 • Kako urediti glasovnu naredbu koju ste dali Siri
 • Kako promijeniti postavke glasovne povratne informacije Siri
 • Kako promijeniti jezik Siri
 • Kako promijeniti Siri Voice naglasak i spol
 • Kako onemogućiti Siri na zaključanom zaslonu
 • Kako postaviti kontakt podatke za Siri
 • Kako prilagoditi Siri postavke

Kako omogućiti Siri na iPhoneu i iPadu

Kada postavljate svoj iPhone, bit ćete upitani želite li omogućiti Siri. Ako niste, evo kako to kasnije učiniti.

 1. Otvori Postavke app
 2. Dodirnite Siri & Search.
 3. Uključite prekidač za Pritisnite bočni gumb za Siri na iPhoneu i iPadu s Face ID-om. Dodirnite Omogući Siri.
 4. Uključite prekidač za Pritisnite Početna za Siri na iPhoneu i iPadu s gumbom Početna. Dodirnite Omogući Siri.

Omogućavanje Siri-a ima još mnogo toga, poput uključivanja "Hej Siri" i omogućavanja Siri-a čak i kada je vaš uređaj zaključan. Te su točke pokrivene u odjeljcima u nastavku.

Bilješka: Da biste onemogućili Siri, isključite prekidač za Listen za "Hey Siri" i pritisnite bočni gumb za Siri ili pritisnite Home za Siri, prema vašem iPhone modelu.

Kako koristiti Siri na iPhoneu i iPadu

Nakon što omogućite glasovnog pomoćnika, evo kako ga pokrenuti i davati naredbe.

 1. Na iPhoneu i iPadu s Face ID-om pritisnite Gumb s desne strane.
 2. Na iPhoneu i iPadu s gumbom Početna pritisnite tipku na prednjoj strani uređaja.
 3. Razgovaraj sa Siri. Dajte mu naredbe poput "kakvo je vrijeme,‘ ‘postavite alarm na 7 ujutro,' i tako dalje. Možete s njom razgovarati prirodno kao da razgovarate s nekom osobom. U većini slučajeva Siri razumije.

Ako želite uputiti duži zahtjev, nastavite pritiskati tipku. Siri će slušati sve dok držite pritisnutu tipku. Kad ga otpustite, pomoćnik prestaje slušati i počinje raditi na vašem zahtjevu.

Drugi načini pozivanja Siri

Osim korištenja fizičkog gumba na uređaju, postoje i dodatni načini pozivanja Siri.

 • Koristite EarPods: Dugo pritisnite srednji gumb na ugrađenom daljinskom upravljaču. Sličan gumb možete koristiti na većini žičnih slušalica treće strane da biste nazvali Siri
 • Koristite AirPods: Prema zadanim postavkama, kada dvaput dodirnete AirPods 1. i 2. generacije, Siri se aktivira. Možete ih dodatno prilagoditi. Za AirPods Pro morate dodirnuti i držati senzor sile
 • Ostale slušalice: Slično tome, ako bežične slušalice treće strane podržavaju pozivanje glasovne kontrole, pomoću njih možete nazvati Siri, kada su uparene s iPhoneom ili iPadom
 • Koristite Apple Watch: Siri možete koristiti i na Apple Watchu prvenstveno pritiskom i držanjem Digital Crown i upotrebom Hey Siri

Osim gore navedenih metoda, Siri možete u potpunosti pozvati svojim glasom pomoću vruće ključne riječi. Da vidimo kako.

Kako omogućiti i koristiti "Hej Siri"

 1. Otvori Postavke app
 2. Dodirnite Siri & Search.
 3. Uključite prekidač za Slušajte "Hey Siri"
 4. Dodirnite Nastaviti. Slijedite jednostavne upute na zaslonu
 5. Uspješno ste omogućili "Hej Siri."
 6. Radi kad je uređaj otključan ili zaključan (ako je omogućeno Dopusti Siri kad je zaključano)
 7. Ako imate iPhone 6s ili noviji, recite "Hej Siri" da ga nazovete i koristite
 8. Ako imate iPhone 6 i starije verzije s iOS 8 i novijim verzijama, telefon morate priključiti u struju. Zatim možete upotrijebiti "Hej Siri."

Dodatno: ‘Hej Siri’ je također podržan na:

 • Svi modeli Apple Watcha
 • AirPods 2. generacija
 • AirPods Pro
 • Powerbeats, Powerbeats Pro
 • iPad Air (3. generacija)
 • iPad mini (5. generacija)
 • iPad Pro 12,9-inčni (3. generacija)
 • iPad Pro (11-inčni)
 • iPad Pro 12,9-inčni (2. generacija)
 • iPad Pro (10,5-inčni)
 • iPad Pro (9,7-inčni)
 • iPad (6. generacija) ili noviji

Zbunjen? Pogledajte kako prepoznati koji iPad model imate.

Koristite Type za Siri

Do sada smo vidjeli kako koristiti fizičke tipke na uređaju ili povezanu perifernu opremu za pozivanje Siri. Također smo vidjeli kako ga koristiti samo glasom. Ali što ako ne možete govoriti ili ste u uredu ili na mirnom mjestu? Pa, u takvim situacijama možete vidjeti kako omogućiti tip za Siri.

Kako urediti glasovnu naredbu koju ste dali Siri

Siri podržava više jezika i naglaske. Ali ipak, može se boriti, posebno s vlastitim imenicama kao što su imena mjesta, ličnosti, nazivi ulica, lokalna imena hrane, itd. Ovdje je korisno korištenje tipkovnice za ispravljanje glasovne naredbe. Evo kako.

 1. Nazovite Siri i dajte joj naredbu
 2. Ako je netočno prepoznao izgovorene riječi, dodirnite Dodirnite za uređivanje.
 3. Upišite točan pravopis i pritisnite gotovo.

Kako promijeniti postavke glasovne povratne informacije Siri

Budući da je Siri glasovni asistent, primarni način unosa je glas. Sukladno tome, prema zadanim postavkama, govori odgovore. Ali, ako ste poput mene, možda nećete željeti da uvijek daje glasovne povratne informacije. Dakle, pogledajmo kako promijeniti postavke glasovnog izlaza Siri.

 1. Otvori Postavke app
 2. Dodirnite Siri & Search.
 3. Dodirnite Glasovne povratne informacije.
 4. Uvijek uključeno: Siri će dati glasovne povratne informacije u svim uvjetima - čak i kada je vaš telefon u tihom načinu rada
 5. Upravljanje s prekidačem za prsten: Govorit će kad je telefon u načinu zvona. Ali, Siri neće odgovoriti kad je telefon u tihom načinu. Međutim, začuje se zvučni signal kada upotrebljavate "Hey Siri" ili kada je iPhone spojen na Bluetooth zvučnike / slušalice ili CarPlay
 6. Samo hands-free: To je ono što koristim. Glasovne povratne informacije čut ćete samo dok upotrebljavate "Hey Siri", Bluetooth uređaje ili CarPlay.

Kako promijeniti jezik Siri

Jeste li višejezični? Želite li koristiti Siri na drugom jeziku? Evo kako to učiniti.

 1. Otvori Postavke app
 2. Dodirnite Siri & Search.
 3. Dodirnite Jezik.
 4. Pomaknite se po popisu i dodirnite željeni jezik.

Ako upotrijebite Hey Siri, isključit će se. Morat ćete ponovno konfigurirati "Hej Siri" kako bi mogla razumjeti vaš glas na novom jeziku. Dodirnite Promijeni jezik nakon koraka 4.

Dodatne informacije: Neki jezici poput engleskog omogućuju vam odabir naglaska i spola glasovnih povratnih informacija. Neki ne.

Kako promijeniti Siri Voice naglasak i spol

Ako potječete iz Indije, možda vam je draža povratna informacija Siri Voice indijskim naglaskom od američkog ili britanskog. Uz to, prema želji možete odabrati i spol glasa. Pogledaj.

 1. Otvori Postavke app
 2. Dodirnite Siri & Search.
 3. Dodirnite Siri Voice.
 4. Odaberite naglasak.
 5. Odaberite a spol - muški ili ženski.

Važna nota:

 • Morate biti povezani s Wi-Fi mrežom da biste preuzeli novi Siri naglasak. Nakon potpunog preuzimanja glasa Siri, on će automatski stupiti na snagu
 • Koraci 3, 4 i 5 ovise o jeziku Siri (iznad naslova) koji ste postavili. Na primjer, možete odabrati naglasak za nizozemski, engleski, francuski i španjolski
 • Možete odabrati spol na svim jezicima, osim na arapskom, nizozemskom (Belgija) s flamanskim naglaskom, finskom, hebrejskom, malajskom, tajlandskom, turskom

Važno opažanje: U mom kratkom testiranju, zadani spol za jezike na kojima ne možete odabrati Muški ili Ženski je Ženski. Arapski jezik je izuzetak. Ovdje je zadani i jedini glas povratne informacije muški.

Kako onemogućiti Siri na zaključanom zaslonu

Ako često ostavljate telefon na uredskom stolu ili sličnim mjestima, Siri može koristiti bilo tko, čak i kada je uređaj zaključan. Osoba ga može koristiti za upućivanje poziva, slanje poruka, znanje tko ste, postavljanje alarma itd. Da biste to izbjegli, možete naučiti kako isključiti Siri na zaključanom zaslonu iPhonea i iPada.

Kako postaviti kontakt podatke za Siri

Siri može koristiti vašu kontakt karticu za izvršavanje radnji poput Nazovite moju ženu, Nazovite mog brata, Kada je rođendan moje sestre, Upute za domitd. U slučaju da ste za sebe napravili drugu kontakt karticu ili želite da Siri sazna više, evo kako ćete joj reći svoje podatke.

 1. Otvori Postavke app
 2. Dodirnite Siri & Search.
 3. Zatim dodirnite Moje informacije.
 4. Dodirnite svoju kontakt karticu.

Da biste provjerili: Pozovite pomoćnika i pitajte:Tko sam ja?

Kako prilagoditi Siri postavke

Pod gornjim naslovima pokrili smo sve najvažnije postavke Sirija. Zatim možete dodirnuti Povijest Siri i diktata za brisanje ovih podataka povezanih s ovim uređajem s Appleovih poslužitelja.

Na kraju, imamo zasebne detaljne, ali jednostavne članke koji vam pokazuju kako isključiti prijedloge Siri na zaključanom zaslonu i onemogućiti prijedloge Siri u pretraživanju Spotlight.

To je sve!

Završavati…

Nadam se da vam je ovaj cjeloviti vodič pomogao da sa stajališta redovitog korisnika znate gotovo sve o Siriju. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno iskoristite odjeljak za komentare u nastavku.

Dalje, voljet ćete znati kako natjerati iPhone da izgovori ime pozivatelja kada primite dolazni poziv. To možete postaviti i na AirPods.

Napokon, ako aktivirate AirPods druge generacije, AirPods Pro ili kompatibilne Beats slušalice koje imaju H1 bežični čip (Powerbeats Pro i Beats Solo Pro), možete uključiti najave Siri poruka. Kad je ova značajka omogućena, glasovni pomoćnik automatski će čitati vaše dolazne poruke kad nosite pupoljke, a vaš je iPhone ili iPad zaključan.

Možda će vam se svidjeti i donji postovi:

 • Kako isključiti Siri pomoću prekidača za prsten na iPhoneu i iPadu
 • Zaustavite bočni gumb iPhonea da nenamjerno aktivira Siri
 • Kako poslati poruku pomoću Sirija na Apple Watchu
 • Kako sakriti ID pozivatelja na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found