Blog

Iskrivljene boje zaslona iPhone zaslona: Brzo popravljanje

Činilo se da su boje na mojem iPhone zaslonu potpuno iskrivljene. Počeo sam se pitati što je pošlo po zlu sa zaslonom i zašto je izgledao tako zamagljeno. Ali taman kad mi se u mislima počelo pretjerati previše nezgodnih stvari, jedna od vrlo zapaženih značajki pristupačnosti pogodila je mudrost.

Onemogućio sam gore spomenutu značajku i izobličenja zaslona odmah su se popravila. Kad sam se raspitao o problemu, supruga mi je rekla da je mali anđeo bio vraški nastrojen da napravi previše promjena u aplikaciji Postavke. Ne mogu to sa sigurnošću reći, ali osnovni uzrok vašeg problema možda je donekle sličan mom.

Kako popraviti izobličenje boja na iPhoneu ili iPadu

Provjerite jesu li filtri u boji isključeni ili ga savršeno prilagodite

iOS vam omogućuje filtriranje boja vašeg uređaja. Na temelju vaše praktičnosti možete odabrati drugi filtar za poboljšanje gledanja. Na primjer, ako su vam oči previše tvrde u svijetlim bojama, imate mogućnost odabrati Sive nijanse. Osim toga, možete odabrati povećanje intenziteta i nijanse filtara.

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Dodirnite Pristupačnost.

Korak 2. Sljedeće dodirnite Prikaži smještaj → Dodirnite Filtri u boji.

Korak # 3. Isključite prekidač pored Filtri u boji.

Bilješka: Ako želite koristiti ovu značajku na uređaju, idealno prilagodite filtre. Da biste saznali više o filtrima u boji, prijeđite na ovaj cjeloviti vodič.

Sada provjerite trebaju li se boje na vašem uređaju pravilno prikazati. Ako se vratio u uobičajeni oblik, ura! Ako se nije vratilo u normalu, prijeđite na sljedeće rješenje.

Prisilno ponovno pokrenite iPhone

Preporučio bih vam da isprobate dva rješenja. Prvo se odlučite za hard reset, jer je poznato kao pouzdano rješenje za rješavanje problema poput ovog.

Na vašim iPhone 8/8 Plus i iPhone X: Pritisnite i brzo otpustite gumb za pojačavanje glasnoće, pritisnite i brzo otpustite gumb za smanjenje glasnoće. Zatim pritisnite i držite bočni gumb dok ne vidite Appleov logotip.

Na vašem iPhoneu 7/7 Plus: Pritisnite i držite bočnu tipku i tipku za smanjivanje glasnoće istovremeno.

Na vašim iPhone 6s / SE ili starijim uređajima i iPadu: Istodobno pritisnite i držite gumb Početna i bočni gumb.

Nakon ponovnog pokretanja uređaja, problem bi trebao nestati. Ali ako nema predaha, resetiranje uređaja na tvornički zadane vrijednosti vrijedi pokušati. U osnovi radi na čišćenju svih postojećih postavki, uključujući lozinke za Wi-Fi i detalje za prijavu na web mjesto. Ipak, vaši mediji i podaci ostaju sigurni.

Poništite sve postavke na iPhoneu ili iPadu

Korak 1. Dodirnite Postavke → Dodirnite Općenito → Dodirnite Resetirati.

Korak 2. Dodirnite Poništi sve postavke → Unesite lozinku za iPhone ipotvrdi.

Prilično sam uvjeren da ćete problem moći prevladati nakon resetiranja na tvorničke postavke. Međutim, ako problem i dalje muči vaš uređaj, još uvijek postoji još trikova.

Ažurirajte iOS na uređaju

Mnogo puta možete ukloniti razne probleme samo ažuriranjem softvera na uređaju. Gotovo svako iOS ažuriranje dolazi s brojnim ispravcima programskih pogrešaka i poboljšanjima performansi. Stoga bi bilo prikladno pružiti i njemu priliku.

Bilješka: Provjerite je li vaš uređaj povezan s Wi-Fi mrežom i ima li najmanje 50% baterije.

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iPhoneu → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Sada dodirnite Ažuriranje softvera.

Ako vas čeka dostupno ažuriranje, preuzmite ga i instalirajte.

Radikalni koraci koji bi vas mogli spasiti

Iako sam siguran da u većini prilika možda nećete morati doći ovako daleko, ne mogu isključiti mogućnost zastoja. U takvoj situaciji postoje tri rješenja koja biste trebali razmotriti jer se mogu riješiti problema ako je povezan sa softverom. I prvi među njima ide na obnovu. Samo ako ne daje željeni rezultat, pokušajte potražiti pomoć oporavka ili DFU načina.

  • Kako staviti iPhone u DFU način

Ako ništa nije uspjelo, obratite se Apple podršci ...

Ako nijedno od gore spomenutih rješenja ne klikne umjesto vas, zaslon bi mogao biti oštećen ili bi na vašem iPhoneu moglo doći do nekih hardverskih problema. U tom biste slučaju trebali odmah kontaktirati podršku za aplikacije.

Završavati

Pretpostavljajući, na kraju ste riješili problem. Želite li nam reći o rješenju koje vam je pošlo za rukom? Osim toga, ako znate bilo koji drugi trik da ga popravite, javite nam to dolje u komentarima.

Možda biste htjeli pročitati i ove postove:

  • Savjeti Izbjegavajte probleme s izgaranjem na iPhoneu
  • Wi-Fi ne radi na iPhoneu
  • Savjeti za ubrzavanje Face ID-a na iPhoneu
  • Kako resetirati Face ID na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found