Blog

Kako dodati zaslon osjetljiv na dodir na bilo koji laptop ili MacBook Air

Potpuno novi MacBook s podrškom za zaslon osjetljiv na dodir već je dugo na mnogim željama (ako ne i većini). Iako je većina glavnih proizvođača prijenosnih računala poput Microsofta, HP-a, Lenovo na svojim prijenosnicima već davno uvela zaslon osjetljiv na dodir; Apple tek treba pasti u skladu s trendom.

Osobno nestrpljivo čekam zaslon osjetljiv na dodir na svom MacBook-u. Međutim, mislim da bi to prijenosno računalo učinilo elegantnijim i funkcionalnijim.

Nedavno sam postao pomalo znatiželjan isprobati MacBook s omogućenim dodirnim zaslonom. I to je ono što me navelo da izbliza pogledam Neonodeov AirBar, koji tvrdi da je bilo koji prijenosnik zaslon osjetljiv na dodir.

Nakon što sam nekoliko dana proveo s ovim jedinstvenim dodatkom, moram reći da pokazuje puno obećanja. No pretvara li se to obećanje u nešto stvarno bitno? Evo mog otkrića koje bi vam moglo pomoći da savršeno koristite AirBar za dodavanje zaslona osjetljivog na dodir na prijenosno računalo:

Kako napraviti bilo koji laptop zaslon osjetljiv na dodir pomoću AirBara

Super jednostavno postavljanje

Ono što mi se puno sviđa u AirBaru je nevjerojatno jednostavna postavka. Za početak sve što trebate je pričvrstiti magnete na donji okvir zaslona prijenosnog računala, a zatim priključiti senzor u ugrađeni USB priključak.

Jednom kad se savršeno poravna, vaše će se prijenosno računalo pretvoriti u super zgodan laptop s responzivnim zaslonom osjetljivim na dodir. Imajte na umu da ćete kad trebate zatvoriti prijenosno računalo, morati odvojiti AirBar od magneta, a zatim iskopčati senzor.

Djeluje s prstima i rukavicama

Kad sam prvi put upoznao Neonodeov AirBar, bio sam skeptičan u pogledu njegove izvedbe. Mislila sam da to teško može glatko funkcionirati s prstom - a kamoli s rukavicama. Međutim, pokazalo mi se potpuno pogrešnim.

Pa, kako to funkcionira? Djeluje stvaranjem nevidljivog svjetlosnog polja koje pokriva cijeli zaslon vaše bilježnice. A kad vaš prst stane na put svjetlosnom polju, prijenosnik ga može protumačiti kao brzi interaktivni ulaz.

Osnovne funkcije na MacBook Airu

AirBar besprijekorno radi na prijenosnom računalu sa sustavom Windows 10. Isprobao sam stari Lenovo laptop i na njemu je glatko funkcioniralo. Budući da podržava sve izvorne geste sustava Windows 10, smatrao sam da je prevlačenje prstima, pomicanje prstima i zumiranje intuitivnije.

Međutim, njegova je funkcionalnost pomalo ograničena na MacBook Airu. Ali možete brzo pomicati web stranice, rotirati karte i zumirati fotografije prstom i rukavicama.

Ako želite dodati geste s više prstiju ili poboljšane funkcije zaslona osjetljivog na dodir na svoj MacOS uređaj, možete odabrati instaliranje pratećeg softvera.

Cijena i kompatibilnost

AirBar dolazi u tri različite veličine, poput 13,3 ″, 14 ″ i 15,6 ″. Od sada podržava Windows 10 i radi samo s MacBook Airom. Što se tiče cijene, dok model MacBook Air 13,3 ″ košta 117,98 USD, verzija sustava Windows dostupna je za 64 USD / 69 USD.

AirBar za MacBook Air | AirBar za prijenosno računalo Windows 10

Presuda

Iskreno govoreći; Zaista sam impresioniran onim što nudi Neonode AirBar. Dobro je promišljeno i zaslužuje pohvalu za inovativan pristup.

To bi bilo rečeno, zaista bih cijenio da podržava MacBook Pro i radi jednako neprimjetno na macOS-u kao i na Windowsima. Čini se da je njegova MacBook verzija prilično ograničena u funkcionalnosti i ne nudi isto intuitivno iskustvo.

Naravno, popratni softver dodaje multi-touch geste na macOS-u. Ali navijam za punopravno iskustvo bez ikakvih ograničenja.

Osim toga, cijena od 117,98 dolara, posebno za verziju MacBook Aira, čini se malo višom. Ako vam ne smeta takvo ograničenje i želite bilježnicu sa zaslonom bez zaslona pretvoriti u zaslon osjetljiv na dodir, vrijedi pokušati.

Ne propustite:

  • Vrsta modaliteta i tipkovnica: brzo tipkanje na Apple Watchu i iPhoneu
  • Pregled Bluetooth tipkovnice Logitech K480: Koristite više uređaja s jednom tipkovnicom
  • Kako uključiti i koristiti zumiranje dodirne trake na MacBook Pro
  • Ugrađene munje i bežične slušalice

Javite mi vaše povratne informacije o AirBaru dolje u komentarima.