Blog

Najbolje aplikacije i softver za čišćenje Mac 2021

Ono što uvijek želim vidjeti na svom Macu je Speedy Performance. Kako bih spriječio da se narkomani nakupljaju i čine računalo tromim, redovito uklanjam nepotrebne datoteke. Međutim, traženje i uklanjanje beskorisnih datoteka malo je dugotrajno. Zato; Koristim pomoć najpouzdanijeg softvera za čišćenje Maca kako bih se brzo riješio suvišnih datoteka.

Jeste li pronašli svoj Mac koji radi puževim tempom? Krajnje je vrijeme da uđete u trag svim neželjenim datotekama i odmah ih izbacite kako biste ne samo vratili dragocjenu pohranu već i ubrzali računalo. Osim čišćenja beskorisnih datoteka, mnogi od ovih alata također mogu igrati ključnu ulogu u pružanju potrebne zaštite vašim osobnim podacima.

# 1. Daisy Disk

"Daisy Disk" već je dugo jedno od najpouzdanijih sredstava za čišćenje Maca. Pruža vizualnu raščlambu prostora na disku, a time olakšava uočavanje rasipača prostora. Stoga, hvatanje i čišćenje neželjenih datoteka postaje prilično jednostavno.

Jedna od značajnih značajki ovog softvera je sposobnost skeniranja više diskova, ne samo precizno, već i brzo. Integriranim značajkama QuickLook omogućuje vam lak pregled sadržaja datoteke.

Osim toga, Daisy Disk možete koristiti na nekoliko jezika, uključujući engleski, francuski, njemački, talijanski, japanski, poljski, ruski, pojednostavljeni kineski i još mnogo toga.

Cijena: $9.99

preuzimanje datoteka

# 2. CleanMyMac

"CleanMyMac" je bez premca kada je u pitanju lakoća brisanja suvišnih datoteka. Ovaj softver skenira cijeli vaš sustav i predlaže vam da očistite datoteke ovisno o njihovoj upotrebljivosti.

Također vam preporučuje da izbrišete sav beskoristan sadržaj povezan s aplikacijom. Stoga ne morate trošiti puno vremena da biste pronašli što ubija pohranu.

Samo jednim klikom možete ukloniti cijele nepotrebne datoteke, uključujući velike privitke pošte, duple fotografije, predmemoriju itd. I moći ćete oporaviti obilje dragocjene pohrane.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 3. OS Cleaner Master

Nakon što sam stavio ruku u ruke "OS Cleaner Master" i njime lako izbacio neželjene datoteke, mogu reći da ovaj Mac Cleaner dobro funkcionira. Aplikacija vam omogućuje pronalazak suvišnih podataka i omogućuje vam da ih se brzo riješite.

Uz to, OS Cleaner Master možete koristiti za praćenje CPU-a, pohrane i memorije. Iskoristite prednosti adware doktora da biste pronašli adware i malware. Pažljivo pratite informacije o aplikaciji, poput verzije i veličine.

Pogledajte srušene aplikacije i također saznajte status vatrozida. Osim toga, imate mogućnost nadogradnje ovog Mac uređaja za čišćenje kako biste otključali nekoliko korisnih značajki poput uklanjanja privitaka pošte, duplikata i velikih datoteka.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 4. Oniks

Nijedan popis vrhunskog softvera za čišćenje Maca ne bi bio potpun bez OnyXa. To je vrlo pouzdan i učinkovit alat za brisanje beskorisnih datoteka i održavanje računala bez problema.

Pomoću ovog alata možete brzo ukloniti sve problematične datoteke i mape koje uskoro treba očistiti. Nakon dugog okretanja, mogu reći da može prilično dobro ispuniti potražnju.

Jedna od značajnih značajki ovog softvera je točnost kojom otkriva narkomane. To znači da je manja šansa da nered preživi!

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 5. Popis diska X

Disk Inventory X lagan je softver, ali vrlo učinkovit u uklanjanju nepotrebnih datoteka. Do skeniranja diska i prikazivanja upotrebe u obliku mape s drvetom ovisi najviše.

Dakle, možete izbliza pogledati sve datoteke i mape od kojih nema koristi. A nakon što pronađete manje važne datoteke, brisanje svih mrtvih je jednostavno. Zaista ćete cijeniti njegovu jednostavnost.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 6. MacCleanse

S “MacCleanseom” tražite cjelovito rješenje. Ovaj softver radi s visokim znanjem brisanja različitih vrsta datoteka poput predmemorije, praznih dnevnika, kolačića, web povijesti. Moći ćete pronaći beskorisne i stare datoteke i odmah ih obrisati.

MacCleanse dolazi s jedinstvenom značajkom koja vam omogućuje trenutno otkrivanje nepotrebnih sadržaja iz određene aplikacije. Softver također nudi detaljne informacije o svakoj datoteci koju briše. Nadalje, tvrdi da briše datoteke s sigurnosnom zaštitom Ministarstva obrane SAD-a.

Cijena: $19.99

preuzimanje datoteka

# 7. EaseUS CleanGenius

Dohvatite dragocjeni prostor na disku brisanjem velikih datoteka. "EaseUS CleanGenius" može vaš Mac održati bez nereda, a također poboljšati njegove performanse.

Ova čistija aplikacija skenira cijelo računalo kako bi saznala sistemske zapisnike, predmemorije, zajedno sa svim datotekama u kojima se skuplja tona prostora za pohranu. Možete se kretati kroz datoteke za pohranu pohrane i ukloniti one koje su beskorisne ili ih treba očistiti.

Aplikacija vam također omogućuje da se riješite dodataka, proširenja i kolačića za preglednik. Međutim, čuva povijest pregledavanja, oznake, kao i preuzete datoteke.

Cijena: $9.99

preuzimanje datoteka

# 8. CCleaner

CCleaner može izuzetno dobro raditi na smanjenju nereda na vašem Macu i omogućavanju njegovog nesmetanog rada. Osim što vam omogućuje da se riješite narkomana i neiskorištenih datoteka, softver vam može pomoći i da brzo uočite aplikacije za pohranu pohrane.

Ovaj vam alat nudi željenu fleksibilnost da odaberete točno ono što želite zadržati ili ukloniti. Nakon što otkrijete neželjene datoteke, uklanjanje svih njih teško će potrajati klik-dva.

CCleaner također briše povijest preglednika kako bi zaštitio vašu osobnu povijest. Kao rezultat toga, moći ćete sigurno pregledavati web.

Besplatna verzija aplikacije dolazi s ograničenjima i morate kupiti njezinu premium verziju (oko 30 USD) da biste koristili sve značajke.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

# 9. Čišćenje i deinstalacija aplikacija

App Cleaner & Uninstaller potpuno je opremljen alat za čišćenje Maca. Kvaliteta koja ga čini izuzetno prilagođenim korisniku je mogućnost uočavanja svih privremenih datoteka i ostataka aplikacija koje ste već izbrisali. Dakle, u mogućnosti ste izbrisati sve beskorisne podatke koji su zatrpali uređaj ili prijete da će to učiniti.

Možete pregledati sve instalirane aplikacije i proširenja i moći ćete brzo ukloniti one koje više nisu potrebne. Pogledajte stavke za prijavu i uklonite ih ako od njih nema koristi.

Isključite agente za pokretanje i stavke za pokretanje kako biste ubrzali brzinu uređaja. Nadalje, pomoću njega možete preuzeti kontrolu nad svim datotekama i optimizirati performanse vašeg Mac računala kako bi se nesmetano pokretale.

Cijena: Besplatno / 19,90 USD

preuzimanje datoteka

I to je to, ljudi!

Koji je vaš omiljeni alat za čišćenje?

Pod pretpostavkom da ste pronašli pravo sredstvo za čišćenje pohrane za svoj MacOS uređaj? Koji je to i koje su osobine koje ste u njemu pronašli cijenjene? Bilo bi sjajno znati vaše povratne informacije u komentarima.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Najbolje aplikacije za upravljanje zadacima za Mac
  • Aplikacije kalendara za Mac
  • Najbolji iPhone uređaji za čišćenje pohrane za Mac i Windows
  • Najbolje USB-C banke napajanja za MacBook Pro