Blog

Kako koristiti i isključiti podijeljeni zaslon na iPhoneu 6 Plus i 6s Plus

Veće je bolje. Nekada je potrošačka trajna marka slavno koristila ovaj slogan za promociju svog asortimana kućanskih aparata. Bilo je to vrijeme kada pametni telefoni nisu bili rašireni, čak ni na pomolu. Tada nisam znao da ću jednog dana koristiti pametni telefon, a i iPhone. Veći iPhone, kako je diplomirao od svojih prethodnika, sada se ljudima razmeće s nekim stilom i arogancijom.

Iako veći zaslon iPhonea (iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s i iPhone 6s Plus) ima vlastitu prednost, vrlo je malo korisnika istraživalo podijeljeni zaslon na svojim iPhone 6 Plus i iPhone 6s Plus uređajima. 5,5-inčni uređaj nudi vam bolji prostor za gledanje. Apple je naglasio da korisnicima pruži značajku podijeljenog zaslona. Dakle, sada korisnici mogu koristiti ovu značajku dok su zauzeti slanjem poruka, pošte ili korištenjem kalendarskih aplikacija.

Držite uređaje u pejzažnom načinu i uživajte u ovoj značajci. Na primjer, ako provjeravate aplikaciju Mail na svom iPhoneu 6s Plus, vidjet ćete brojne e-adrese s lijeve strane i sadržaj pošte koju ste odabrali s popisa. Ove će vam informacije reći kako možete koristiti podijeljeni zaslon na iPhoneu 6 i 6s Plus. Štoviše, upoznat ćete i kako možete isključiti ovu značajku ako ne želite koristiti podijeljeni zaslon.

Prilično je jednostavno aktivirati ovaj način podijeljenog zaslona na iPhoneu 6 Plus ili iPhoneu 6s Plus; samo okrenite iPhone na bok i on dijeli sadržaj jedan do drugog. Ovo vas može podsjetiti na zaslon vašeg iPada ili Mac računala. Neke od aplikacija koje su kompatibilne s ovom značajkom podijeljenog zaslona su: Pošta, Kalendar, Poruke, Dionice, Podsjetnici, Glasovne bilješke, Kontakti, Sat, a ovu promjenu možete vidjeti i na početnom zaslonu.

Primjeri su bolji od propisa. U nastavku provjerite kako možete najbolje iskoristiti značajku podijeljenog zaslona na svojim iPhone 6 Plus i iPhone 6s Plus.

Podijeljeni prikaz u aplikaciji Mail

Podijeljeni prikaz u aplikaciji Mail pruža vam isti vizualni doživljaj kakav biste imali na iPadu ili Macu. Pojedinačno odaberite e-poštu iz mape Pristigla pošta i pročitajte sadržaj odabrane pošte s desne strane.

Podijeljeni prikaz u aplikaciji Kalendar

Provjerite svoj svakodnevni raspored i detalje događaja istovremeno uz pomoć podijeljenog zaslona u aplikaciji Kalendar.

Podijeljeni prikaz u aplikaciji Messages

Aplikacija Messages u prikazu Split slična je pošti; prikazuje popis poruka i onu (koju ste odabrali) koju čitate ili na koju odgovarate u pejzažnom načinu.

Podijeljeni prikaz u aplikaciji Dionice

Ako ste stručnjak za burzu, možete paziti na više dionica. S pogledom na Split lako je provjeriti te zalihe.

Napominjemo da su podijeljeni prikazi dostupni samo na Plus telefonima; ovoj značajci možete pristupiti ako imate iPhone 6 Plus i iPhone 6s Plus.

Iako podijeljeni zaslon prikazuje više informacija na jednom zaslonu, nekima se ne sviđa ova ideja razdvajanja zaslona. Željeli bi isključiti ovu značajku slijedeći dolje spomenutu metodu. Na taj način neće moći koristiti značajke poput početnog zaslona usmjerenog na krajolik i nekih dodatnih gumba na tipkovnicama.

Kako isključiti podijeljeni zaslon na iPhoneu 6 Plus i 6s Plus

Korak 1. Pokrenite aplikaciju Postavke na iPhoneu.

Korak 2. Dodirnite opciju Zaslon i svjetlina.

Korak # 3. Dodirnite View ispod odjeljka DISPLAY ZOOM.

Na zaslonu Zumiranje zaslona pronaći ćete dvije mogućnosti: Standard i Zoomed.

Korak # 4. Dodirnite Zoomed.

Korak # 5. Dodirnite Set.

Izbornik će prijeći prstom prema gore s opcijom: Koristi zumirano.

Korak # 6. Na kraju, dodirnite "Koristi zumirano".

Sada će se vaš iPhone ponovo pokrenuti. Kada provjerite iPhone nakon ponovnog pokretanja, nećete vidjeti zaslon Split u svim gore spomenutim aplikacijama.

Koji način rada volite koristiti na svojim iPhone 6 Plus i iPhone 6s Plus? Podijelite svoje povratne informacije s nama na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found