Blog

Kako promijeniti DNS na Apple TV-u?

Kad god je naš internet malo spor ili ne možemo pristupiti određenom sadržaju, počinjemo kriviti svog davatelja internetskih usluga. Ako ste malo štreberski poput mene, znat ćete važnost DNS-a. Za ostale, svaka web stranica ima jedinstvenu IP adresu. Uobičajeni web surferi pamte naziv web stranice dok vaše računalo ne razumije ime; prepoznaje web stranicu sa svojom IP adresom. Posao DNS poslužitelja je prevođenje naziva web mjesta na IP adresu.

Već smo objasnili kako promijeniti DNS na iPhoneu ili iPadu. Danas ćemo voditi o promjeni DNS poslužitelja na vašem Apple TV-u. Na taj ćete način moći otključati geografsko zaključavanje i pristupiti određenim web mjestima koja su ograničena u vašoj zemlji. Toplo vam preporučujemo da ne pristupate web lokacijama koje su u suprotnosti sa zakonom vaše zemlje, ali možete pristupiti uslugama poput Netflixa, ako nije dostupan u vašoj zemlji.

Prije nego što nastavimo s uputama, pogledajmo koji DNS biste trebali koristiti na svom Apple TV-u. Dvije su pouzdane mogućnosti:

# 1. Googleov DNS: Google nudi besplatnu DNS uslugu koja je brza i pouzdana. Možete koristiti bilo koji od DNS-a danih u nastavku:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

# 2. OpenDNS: OpenDNS je još jedan brzi i pouzdani DNS poslužitelj, možete odabrati bilo koju od DNS adresa danih u nastavku:

  • 208.67.222.222
  • 208.67.222.220

Sad, kad imate izvor DNS poslužitelja, možemo krenuti s njihovom promjenom na Apple TV-u.

Kako promijeniti DNS na Apple TV-u 4. generacije

Korak 1. Pokrenite Postavke na vašem Apple TV-u.

Korak 2. S popisa opcija odaberite "Mreža".

Korak # 3. Na zaslonu Mreža dodirnite Wi-Fi dva puta za prikaz mrežnih podataka.

Korak # 4. Sada s popisa opcija za Wi-Fi odaberite "KonfiguriratiDNS ”.

Korak # 5. Po defaultu će biti postavljeno na Automatsko, prijeđite prstom prema dolje na daljinskom upravljaču Siri i odaberite "Priručnik".

Korak # 6. Sada unesite DNS od gore navedenog. Morat ćete dodati prefiks “0” ako vaš DNS nije troznamenkasti. Na primjer, ako ulazite u Google DNS, tada ćete na Apple TV morati ući “008.008.008.008”. Ne brinite da će ga vaš Apple TV pročitati kao 8.8.8.8.

Korak # 7. Sada kliknite na "Gotovo" za potvrdu operacije.

To je sve; vaš će Apple TV sada koristiti DNS koji ste unijeli. Za stariju verziju Apple TV-a postupak je gotovo identičan.

Koristite li ručni DNS, ako da, koji DNS upotrebljavate i zašto? Podijelite s nama u komentarima u nastavku.