Blog

iMessage čeka aktivaciju na iPhoneu? Evo popravka!

iMessage čeka aktivaciju može se pojaviti kada pokušate aktivirati iMessage na iPhoneu. Ovu biste pogrešku mogli vidjeti i kada imate problema s FaceTimeom. Zbog toga je cijeli postupak zapeo i ne možete koristiti ove ključne komunikacijske usluge.

Prema Appleu, ovo su različite pogreške koje biste mogli vidjeti:

 • Čeka se aktivacija
 • Nije moguće kontaktirati iMessage poslužitelj. Pokušajte ponovo
 • Aktivacija neuspješna
 • Tijekom aktivacije dogodila se pogreška
 • Ne mogu se prijaviti, provjerite mrežnu vezu

Većina gore navedenih problema ima slično rješenje. Zanimljivo je da rješenja u nastavku funkcioniraju i kada ne možete aktivirati FaceTime. Dakle, zaronimo i vratimo vaš iMessage ponovo u rad!

Prije nego što počneš:

 • Provjerite dopušta li SIM mogućnost slanja tekstnih poruka, uključujući međunarodne SMS-ove
 • Osigurajte da iMessage i Facetime ne padnu s Appleova poslužitelja

Što učiniti ako iPhone kaže da iMessage "čeka aktivaciju"

 1. Osigurajte da iPhone ima WiFi ili mobilnu podatkovnu vezu
 2. Uključite i isključite način rada u zrakoplovu
 3. Osigurajte da vaš iPhone ima točan datum i vrijeme
 4. Ponovo pokrenite iPhone
 5. ISKLJUČITE iMessage, a zatim ponovno ON
 6. Odjavite se s Apple ID-a i vratite se
 7. Ažurirajte postavke mobilnog operatera na iPhoneu
 8. Ažurirajte svoj iPhone
 9. Resetirajte mrežne postavke

Osigurajte da iPhone ima WiFi ili mobilnu podatkovnu vezu

Jedan od glavnih razloga zašto iMessage aktivacija ne uspije je zbog neraspoloživosti podatkovne veze. Prva stvar je osigurati da vaš uređaj ima pristojnu WiFi ili mobilnu podatkovnu vezu. Da biste provjerili, otvorite preglednik ili aplikaciju poput YouTubea i pokušajte posjetiti web mjesto ili reproducirati videozapis.

Drugo, ako nemate WiFi, provjerite smiju li FaceTime i Phone App koristiti mobilnu podatkovnu vezu. Za ovo otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Stanični. Pomaknite se prema dolje, a ispod stavke STANIČNI PODACI provjerite je li prekidač pored FaceTime i Telefon je UKLJUČEN.

Uključite i isključite način rada u zrakoplovu

Vaš se iPhone možda suočava s privremenim mrežnim problemima. Da biste to riješili, otvorite Postavke aplikaciju i uključite prekidač za Zrakoplovni način. Možete i otići u Kontrolni centar i uključiti način AirPlane. Pričekajte 30 sekundi i ponovno ga isključite.

Osigurajte da vaš iPhone ima točan datum i vrijeme

Nekoliko se problema pojavi kada vaš iPhone nije postavljen na točnu vremensku zonu. Da biste riješili pogrešku "iMessage čeka aktivaciju", na iPhoneu morate imati točan datum i vrijeme.

Za ovo, otvori Postavke aplikacija → OpćenitoDatum vrijeme. Uključite prekidač za Postavi automatski.

Ponovo pokrenite iPhone

Ponovno pokretanje uređaja rješava mnoge male i privremene probleme. Da biste riješili probleme u iMessageu, možete ponovo pokrenuti iPhone pomoću gumba. Ili otvorite Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti → Povucite povucite za isključivanje klizač udesno. Nakon minute upotrijebite gumb za napajanje da biste uključili uređaj.

ISKLJUČITE iMessage, a zatim ponovno ON

Ovaj mali trik uspio je nekoliko korisnika ispraviti pogrešku "iMessage Waiting for Activation" na iPhoneu koji koristi najnoviji iOS. Dakle, očekujem da će posao odraditi i za vas.

 1. Otvoren Postavke i dodirnite Poruke. Sad isključite iMessage.
 2. Isključite iPhone i pričekajte jednu minutu. Sada ga ponovo uključite
 3. Slijedite korak # 1 i UKLJUČITE iMessage. Ovo bi uspješno moglo ispraviti pogrešku aktivacije.

Odjavite se s Apple ID-a i vratite se

Još uvijek nema uspjeha? Vrijeme je da odjavite svoj Apple ID s iPhonea i prijavite se ponovo. Da, zvuči pomalo smiješno i nepotrebno. Ali vjerujte mi, kliknuo je za neke korisnike i uspješno popravio probleme s aktivacijom iMessagea. Nadam se da ćete i vi to moći proći.

 1. U Postavke aplikacija dodirnite Poruke, a zatim dodirnite Pošaljite i primite.
 2. Dodirnite Apple ID a zatim tapnite Odjavi se.
 3. Sada ponovno pokrenite iPhone
 4. Jednom se vrati u normalu, idite na Postavke aplikaciju, dodirnite Porukei dodirnite svoj Apple ID. Dodirnite povratak. Provjerit će i uspješno ćete biti prijavljeni u iMessage.

Bilješka: Ako ne vidite svoj Apple ID u koraku # 4, unesite ga ručno i prijavite se da biste ponovno aktivirali iMessage.

Ažurirajte postavke mobilnog operatera na iPhoneu

Jeste li znali da pružatelji usluga redovito objavljuju ažuriranja kako bi poboljšali performanse i čak riješili neke probleme? Dakle, provjerite postoji li dostupno ažuriranje za vaš iPhone. A ako vas čeka, krenite. Može ispraviti pogrešku aktivacije za iMessage.

 1. Provjerite jesu li na vašem uređaju omogućeni Wi-Fi ili mobilna mreža. Sada otvoreno Postavke i dodirnite OpćenitoOko.
 2. Ako je dostupno ažuriranje, dobit ćete opciju da ga ažurirate

Bilješka: Kad u svoj iPhone umetnete novu SIM karticu, morate preuzeti postavke za svog novog operatera. Većinu vremena pojavljuje se skočni prozor s upitom za ažuriranje.

Ažurirajte svoj iPhone

Apple objavljuje periodična ažuriranja kako bi ispravio razne bugove. Da biste ažurirali softver na iPhoneu ili iPadu, otvorite Postavke aplikacija → OpćenitoAžuriranje softvera.

Nakon što uspješno ažurirate svoj uređaj, trebalo bi riješiti problem s aktivacijom.

Resetirajte mrežne postavke

Prije nego što nastavite, morate znati da će se time izbrisati spremljene Wi-Fi mreže, Bluetooth uređaji, VPN i takve druge mrežne postavke. Međutim, osobni podaci poput glazbe, fotografija, aplikacija itd. Neće se mijenjati.

Da biste to učinili, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Zatim se pomaknite prema dolje i od kraja dodirnite Resetirati.

Napokon, dodirnite Resetirajte mrežne postavke, unesite šifru uređaja i potvrdite svoju radnju.

Kada se resetiranje završi, pokušajte ponovno aktivirati iMessage. Problem će najvjerojatnije biti uklonjen.

Što učiniti ako i dalje dobijete pogrešku pri aktiviranju iMessagea?

Čak i nakon što slijedite gornje korake, ako se i dalje suočavate s problemom, vrijeme je da kontaktirate podršku svojeg operatora i Apple podršku. Međutim, prije nego što to učinite, sačekajte da vaš iPhone aktivira iMessages 24 sata. Apple kaže da bi ova usluga u nekim prilikama mogla potrajati toliko vremena. Pa, molim vas, pričekajte. A u slučaju da i nakon razdoblja čekanja iMessage nije aktiviran, obavezno ih kontaktirajte.

Evo brojeva podrške za najpopularnije američke prijevoznike.

 • AT&T: 1-(800)-331-0500
 • Verizon: 1-(800)-922-0204
 • T-Mobile: 1-(877)-746-0909
 • Sprint: 1-(888)-211-4727

Odjava ...

Nadam se da vam je jedno od više rješenja uspjelo, a sada uživate u iMessageu na svom iPhoneu. Molimo vas podijelite svoje misli i javite nam koja je metoda za vas djelovala.

Možda biste voljeli čitati ...

 • Najbolje alternative iMessage
 • Najbolji iMessage savjeti i trikovi za iPhone
 • Kako spremiti iPhone tekstualne poruke ili iMessages na Macu
 • Kako oporaviti izbrisane datoteke iz iClouda na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found