Blog

Kako popraviti vibraciju koja ne radi na iPhoneu?

Ponekad svoj iPhone moramo imati u tihom načinu, pogotovo kad smo na važnom sastanku. Oslanjamo se na vibracije da bi nas obavijestili o svim dolaznim pozivima dok je uređaj u tihom načinu rada. Mnogi se korisnici žale da su propustili mnoge važne pozive samo zato što njihov iPhone nije vibrirao.

Gledajući komentare na javnim forumima, problem se uglavnom javlja s beta verzijom iOS-a, koja je kasnije riješena u sljedećem ažuriranju. U slučaju da se i dalje suočavate s ovim frustrirajućim problemom, u nastavku imamo sva moguća rješenja za njegovo rješavanje.

iPhone ne vibrira kad primite dolazni poziv? Evo popravka

Mehanizam vibracije nalazi se na stražnjoj strani vašeg iPhonea. Pokušajte lagano tapkati (ne udarati) stražnju stranu iPhonea.

Ponovo pokrenite uređaj

Prisilno ponovno pokrenite svoj iPhone 6s Plus, iPhone SE ili stariji pritiskom na gumb Sleep / Wake zajedno s gumbom Home dok na zaslonu ne vidite Appleov logotip.

Na iPhoneu 7 i 7 Plus, pritisnite i držite tipku za utišavanje i tipku za uključivanje / isključivanje dok se ne pojavi Apple logotip.

Na iPhoneu 8 ili novijem, pritisnite i otpustite gumb za pojačavanje glasnoće, pritisnite i otpustite gumb za smanjenje glasnoće, a zatim pritisnite i držite bočni gumb dok ne vidite Appleov logotip.

Provjerite je li uključena vibracija za dolazne pozive

Postavke → Zvukovi → Vibrirajna Prsten i Vibriraj na Tiho.

Također se pobrinite za tu mogućnost "Ništa" je ne označeno: Postavke Zvuči Melodija zvona Vibracija.

Ako čitate ovaj redak, to znači da gore navedeno rješavanje problema nije riješilo vaš problem. Od ovog trenutka stvari će postati malo zamorne, ali trebale bi riješiti problem s vibracijama.

Ažurirajte iOS

Ažurirajte na najnoviju verziju iOS-a ako je dostupna na vašem uređaju. Kako je bug već popravljen u ažuriranju.

Poništi sve postavke

Resetirajte sve postavke klikom na Postavke → Općenito → Resetiraj → Resetiraj sve postavke. Ne trebate paničariti, jer će to samo izbrisati sve postavke, a ne podatke. Ali predlažem da vaše Wi-Fi lozinke budu pri ruci.

Izbrišite svoj iPhone

Ako resetiranje svih postavki nije riješilo problem, prvo napravite sigurnosnu kopiju uređaja. Krenite prema Postavke → Općenito → Resetiraj → Izbriši sve sadržaje i postavke.

Ne vraćajte sigurnosnu kopiju, samo je postavite i provjerite je li problem riješen tako što ćete zamoliti bilo koga od svojih prijatelja da vas nazove. Ako se riješi, vratite iz sigurnosne kopije i provjerite ponovo. Ako se opet suočite s problemom vibracije koja ne radi, u vašem je uređaju došlo do pogreške. Morat ćete početi od nule da biste u potpunosti riješili problem.

Obratite se tvrtki Apple Care

Posljednja i posljednja opcija je kontaktiranje Apple Care za pomoć, jer smo sve stvari isprobali na razini softvera. Postoji mogućnost da je sam vibracijski hardver neispravan.

tebi? Za ovo pogledajte kako natjerati knjige da vam čitaju naglas ili upotrijebiti jednu od najboljih aplikacija za audioknjige za iPhone i iPad.

Možda biste voljeli i zaviriti u:

  • Kako zaustaviti iPhone da vibrira
  • Onemogućite vibraciju za budilicu na iPhoneu
  • iPhone ne zvoni kad je zaključan? Popravi to sada!
  • 11 rješenja za popravak alarma za iPhone koji ne radi

Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.