Blog

Kako onemogućiti zvuk okidača za iPhone ili iPad

Nije puno ljudi koji cijene glasan zvuk zatvarača kamere. Osobno pazim da to učinim tihim prije snimanja fotografija na javnim mjestima. Također kada sjedim u autobusu ili uživam u putovanju letom, isključim zvuk zatvarača fotoaparata na iPhoneu dok snimam selfieje kako bih osigurao da moja radnja ne ometa druge. Isključiti zvuk zatvarača iPhone kamere nije velika stvar. Postoji nekoliko jednostavnih načina za to. Više nakon skoka.

Kako isključiti zvuk zatvarača iPhone kamere: 5 objašnjenih trikova

Bilješka: Jedna stvar koju valja napomenuti jest da postoje neke zemlje poput Japana i Koreje u kojima korisnici moraju održavati omogućen zvuk kamere. Stoga, ako živite u takvim zemljama, nećete moći isključiti zvuk kamere sa svog iOS uređaja.

Upotrijebite prekidač za isključivanje zvuka ili zvono / nečujno

Prekidačem za isključivanje zvuka možete ugodno isključiti zvuk zatvarača aplikacije kamere.

Jedno morate znati da će također isključiti dolazne pozive i obavijesti. Dakle, nakon što snimite fotografije, isključite nečujni prekidač da biste uključili zvuk obavijesti, kao i zvuka dolaznih poziva.

Snimite fotografiju tipkom za glasnoću

Još jedan jednostavan način za utišavanje zvuka okidača je upotreba gumba za glasnoću. No ako pokušate utišati glasnoću uređaja dok ste u aplikaciji Kamera, aktivirat će se način rada u nizu. Dakle, pripazite da smanjite glasnoću prije pokretanja aplikacije Kamera na uređaju.

Možete upotrijebiti gumb za smanjivanje glasnoće koji se nalazi na lijevoj strani uređaja ili prijeđite prstom od dna zaslona da biste otvorili Control Center, a zatim prijeđite prstom prema dolje po gumbu za smanjivanje zvuka.

Alternativno možete otvoriti aplikaciju Postavke → Zvukovi i haptika →, a zatim povući klizač Zvono i upozorenja na lijevu stranu da biste isključili glasnoću.

Koristite Hands-free

Bolji način za utišavanje zvuka okidača fotoaparata je korištenje hands-free dok klikate slike. Prije nego što započnete fotografirati, spojite slušalice ili munje s ženskim 3,5 mm priključkom ili konektorom za grom, ili možete koristiti i bežične slušalice. To će zaustaviti zvuk okidača fotoaparata; umjesto toga, zvuk će ući u vaše slušalice i samo vi možete slušati taj klik kad ste umetnuli pupoljke u uši.

Fotografirajte tijekom snimanja videozapisa

Ovo je još jedan sjajan trik za tiho snimanje fotografija na vaš iPhone. Otvorite aplikaciju Kamera i počnite snimati videozapise na iPhoneu. Zatim možete vidjeti kružni gumb okidača kamere s lijeve strane kvadratne ikone za snimanje videozapisa u crvenoj boji. Dodirnite onaj okrugli gumb okidača za fotografiranje.

Nećete slušati zvuk zatvarača kamere na iPhoneu. Štoviše, ni ne vidite nikakvo kretanje na iPhone zaslonu jer se vaša fotografija tiho sprema u aplikaciju Photos.

Reprodukujte audio player i fotografirajte

Jedno od najluđih rješenja za tiho snimanje fotografija na iOS uređaju je pokretanje audio uređaja na uređaju. Reproducirajte svoje omiljene pjesme, a zatim napustite aplikaciju za reprodukciju zvuka; zatim otvorite aplikaciju Kamera na iPhoneu i kliknite fotografije. Nitko ne može slušati zvuk okidača na vašem iPhoneu.

To je poprilično to!

Tvoj red:

Imate li povratnih informacija? Slobodno pucajte u komentarima ispod.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:

  • Najbolje ručne aplikacije fotoaparata za iPhone i iPad
  • Najbolje aplikacije za uređivanje fotografija za iPhone i iPad
  • Aplikacije za video chat za iPhone i iPad
  • Najbolje aplikacije za izradu kolaža za iPhone i iPad