Blog

Siri na iPhoneu određuje koji avion leti iznad glave

Bilo je trenutaka kad niste bili potpuno svjesni što se događa iznad glave? Na primjer, kad ste vidjeli avion kako vam leti iznad glave; jesi li znao koji je to avion? Odakle je dolazilo? Kada i gdje bi sletjelo? Najvjerojatniji odgovor bio bi "ne". Upravo ste otišli zamišljajući sve to. Ali sada možete znati sve ono što vam je ranije bilo nemoguće - zahvaljujući "Siri" na iPhoneu.

Da, "Siri" u iPhoneu reći će vam o letu, njegovom broju (Boeing 767-300, Airbus ili Cessna), nadmorskoj visini, kutu, tipu zrakoplova, odredištu, vremenu, mjestu i mnogim drugima. Sve podatke dobit ćete putem nebeske karte koja vam prikazuje točno mjesto leta.

Siri na iPhoneu određuje koji avion leti iznad glave

Možda ćete se zapanjiti misleći kako se Siri ponaša kao čovjek i odakle joj informacije? Pa, "Siri" je povezan s Wolfram Alpha - računalnim motorom znanja. Dakle, kada postavite pitanje o tome, idete na Wolfram Alpha.

Dohvaća podatke iz ADS-B-a koji je automatski ovisan nadzor-emitiranje - vrsta tehnologije koja prati zrakoplove putem satelitske navigacije.

Siri je u mogućnosti pristupiti tim podacima i stoga može dati točne detalje leta koji leti iznad vaše glave.

Pa, da biste znali detalje leta, Siri trebate postaviti takvo pitanje:

  • Koji avioni lete iznad glave?
  • Što leti iznad glave?
  • Koji avioni lete iznad mene?

Možete čak i pitati uzimajući točan naziv lokacije poput "Koji avioni lete iznad Aljaske?"

Nakon upita dobit ćete sve informacije o zrakoplovu koji leti iznad vas, iako ćete dobiti informacije o kašnjenju od 5 minuta. U međuvremenu, ako više od jednog leta leti iznad vas u trenutku traženja, "Siri" će vam prikazati detalje svih zrakoplova iznad glave kroz kartu neba. Pojedinosti o zrakoplovima možete vidjeti pomicanjem karte.

Međutim, to možda radi s tradicionalnim zrakoplovima ili avionima; neće odrediti nijedan međunarodni zrakoplov / zrakoplov ili helikopter.

Istovremeno, Siri će vam pružiti ovaj objekt u SAD-u samo ukoliko se mnogi korisnici žale da Siri ne radi izvan SAD-a. No, pomoću putničkih aplikacija možete odrediti ili locirati zrakoplove koji lete iznad glave.

Ovo je najbolji način da pronađete ako netko od vaše rodbine želi sletjeti dalje, a vi čekate da ga primite. Možete lako pronaći na koji let se ukrca vaš rođak.

Štoviše, možete uživati ​​u ovome kako biste ispunili svoju znatiželju. Nadamo se da ćete uživati ​​u korištenju Sirija na nov način. Iskreno govoreći, djeluje čudesno!

To je sve!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found