Blog

Kako isključiti automatsko ispravljanje na iPhoneu i iPadu

Ljudi vole značajku automatskog ispravljanja na iPhoneu i iPadu. Kao rezultat toga, omogućeno je prema zadanim postavkama i dobro funkcionira za većinu. Međutim, složenim i psovkama to poludi i pogrešno dovršava riječ. Dakle, ako vaš iPhone stalno mijenja riječ u nešto što uopće niste namjeravali upisati, evo tri načina za sprečavanje ili isključivanje automatskog ispravljanja na iPhoneu i iPadu.

 • Kako isključiti automatsko ispravljanje određenih riječi na iPhoneu i iPadu
 • Kako isključiti automatsko ispravljanje na iPhoneu i iPadu
 • Upotrijebite Normalno tipkanje umjesto Slide to Type

Kako isključiti automatsko ispravljanje određenih riječi na iPhoneu i iPadu

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
 2. Dodirnite Tipkovnica. Na sljedećem zaslonu dodirnite Zamjena teksta.
 3. Dodirnite ikonu plusa (+).
 4. U Fraza i Prečac polja, upišite istu riječ i dodirnite Uštedjeti.

To će osigurati da kada upišete ovu izvornu riječ ili psovku, automatsko ispravljanje neće je promijeniti u nešto drugo i upišite riječ koju ste prvotno namjeravali.

Pomoću ove značajke možete stvoriti tekstualne prečace koji vam omogućuju da upišete rečenicu ili frazu pomoću nekoliko abeceda.

Kako isključiti automatsko ispravljanje na iPhoneu i iPadu

Napokon, ako ne želite pojedinačno unositi riječi u zamjenu teksta, možete potpuno isključiti automatsko ispravljanje. Evo kako to učiniti.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
 2. Dodirnite Tipkovnica.
 3. Isključite prekidač za Automatsko ispravljanje.

Sada iPhone tipkovnica neće automatski mijenjati / ispravljati bilo koju riječ - bilo da je pogrešno napisana ili je psovka.

Ako je automatsko ispravljanje neophodno za vas, slijedite gore navedene korake da biste ponovno omogućili ovu opciju. Ovaj trik "Isključi ili uključi automatsko ispravljanje" možete upotrijebiti u bilo kojem trenutku kako biste spriječili da tipkovnica automatski prebacuje riječi.

Bilješka: Ako s iPadom upotrebljavate hardversku tipkovnicu, otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Tipkovnica → Hardverske tipkovnice → isključite prekidač za Automatsko ispravljanje.

Upotrijebite Normalno tipkanje umjesto Slide to Type

Uz iOS 13 i novije verzije, ugrađena iPhone tipkovnica također podržava slajd za tipkanje. To vam omogućuje da prstom prijeđete preko tipkovnice za tipkanje. Temelji se na opciji automatskog popunjavanja (autoispravljanja). Dakle, ovo će automatski pretvoriti psovke i druge takve riječi u neku neprofanu alternativu. Da biste to riješili, koristite tipke za upisivanje riječi. To može olakšati pisanje određenih riječi bez mijenjanja u nešto drugo.

Odjava ...

Na ovaj način možete onemogućiti automatsko ispravljanje na iPhoneu ili iPadu. Ako želite koristiti nešto drugo, imamo popis najboljih tipkovnica za vaš iOS uređaj. Nudi vam stvari poput podrške za teme, ugrađenog međuspremnika, prevlačenja prstom i još mnogo toga.

Osim toga, tipkovnica na iOS-u 14 također je zabilježila poboljšanja poput omogućavanja pretraživanja emojija po imenima.

PROČITAJTE DALJE:

 • Kako ukloniti naljepnice Memoji s iPhone tipkovnice
 • Kako povezati čarobnu tipkovnicu s Macom, iPhoneom i iPadom
 • Načini za dezinfekciju tipkovnice, miša i dodirne podloge