Blog

Nedostaje osobna žarišna točka na iPhoneu ili iPadu? Kako to popraviti!

Nedavno sam otkrio da na mojem iPhoneu nedostaje Personal Hotspot. To mi se dogodilo prvi put, pa sam se nekako počeo pitati što je odjednom pošlo po zlu. Nakon malo kopanja shvatio sam da to nije nova pojava i mnogi su korisnici iOS-a u neko vrijeme naišli na problem. Usput sam otkrio i neke trikove, a jedan od njih mi je na sreću spasio dan!

 1. ISKLJUČITE i UKLJUČITE Mobilne podatke
 2. Uklonite prethodne promjene APN-a
 3. Uklonite SIM, ponovno pokrenite, umetnite SIM
 4. Provjerite je li vam netko promijenio ime
 5. Ažurirajte postavke mobilnog operatera, ako su dostupne
 6. Resetirajte mrežne postavke
 7. Ažurirajte iOS
 8. Da biste to popravili, obratite se mrežnom operateru

Rješenje 1. Isključite i uključite mobilne podatke

Jedna od prvih stvari koje biste trebali učiniti je da mobilnim podacima omogućite novi početak. Da biste to učinili, otvorite Postavke → Mobilna mreža → Mobilni podaci i isključite prekidač pored nje.

Sada ponovno pokrenite iPhone i pričekajte neko vrijeme. Zatim uključite mobilni.

Osobna žarišna točka trebala bi se vratiti sada. Ako nije, prijeđite na sljedeće rješenje.

Nedavno, kad je na mom iPhoneu nestala značajka Personal Hotspot, isprobao sam ovaj trik i uspio je. Ne pitajte me kako i zašto, jer ovo rješenje zvuči tako glupo, ali jednostavno je uspjelo.

Rješenje 2. Uklonite prethodne promjene APN-a

Ako ste instalirali bilo koji prethodni APN certifikat (s web mjesta poput Unlockita), možda ćete ga htjeti ukloniti i pokušati ponovo. Ponekad ovi instalirani APN certifikati mogu uzrokovati sukob unutar koda i možda sprečavaju prikazivanje značajke Personal Hotspot.

Ovo je ponovno rješenje koje je radilo na jednom od naših iPhonea. Da biste uklonili sve instalirane promjene APN-a, trebali biste otići na Postavke → Općenito → Pomaknite se dolje gdje piše Profil, a zatim uklonite certifikat.

Rješenje 3. Uklonite SIM, ponovno pokrenite, umetnite SIM

Ovo nije rješenje samo po sebi, ali budući da smo to učinili i osobna žarišna točka pojavila se čarobno, i ja to samo postavljam. Ono što radite je:

Uklonite ladicu za SIM → Ponovo pokrenite iPhone → Umetnite ladicu za SIM.

Možda ćete trebati pričekati neko vrijeme prije nego što se signal pojača i mreža uspostavi. Sada idite na Postavke → Općenito → Mobilna mreža → i ponovno UKLJUČITE / ISKLJUČITE podatke. Kad ponovno uključite, pomaknite se prema dolje da biste vidjeli je li vidljiva osobna žarišna točka.

Rješenje 4. Provjerite je li vam netko promijenio ime

Ako je netko promijenio vaše ime ili se ono prikazuje pogrešno, to može utjecati na Osobnu pristupnu točku. Dakle, osigurajte da je vaše ime pravilno napisano. Pa, takvi trikovi ponekad zvuče ludo, vrijedi provjeriti sve okvire.

Otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → O meni → Ime i uredite ime.

Rješenje 5. Ažurirajte postavke nositelja, ako su dostupne

Davatelji usluga često izdaju nova ažuriranja kako bi riješili probleme ili poboljšali performanse. Dakle, provjerite postoji li ažuriranje od mobilnog operatera na čekanju.

Otvorite Postavke → Općenito → O programu. Ako postoji najnovije ažuriranje, dobit ćete upit za ažuriranje mobilnog operatera.

Rješenje 6. Ponovno postavite mrežne postavke

Ako se i dalje borite da biste se riješili problema, isprobajte ovo pouzdano rješenje: resetirajte samo mrežne postavke. Ne tražim od vas da resetirate cijeli iPhone, iako je najbolje opisano rješenje vraćanje iPhonea. Ali budući da "Nitko za to nije imao vremena" možete pokušati resetirati mrežne postavke.

Otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Resetiraj → Resetiraj mrežne postavke i potvrdite.

Rješenje 7. Ažurirajte iOS

Pretpostavljam da bi ovaj problem mogao biti i zbog raznih programskih pogrešaka. Stoga ažuriranje iPhonea vrijedi pokušati. Kažem to jer Apple često uvodi nekoliko ispravki programskih pogrešaka i poboljšanja performansi. Nadajmo se da je problem s osobnom žarišnom točkom riješen ažuriranjem sustava.

Prije nego što krenete na ažuriranje softvera, pobrinite se da vaš iPhone ima do 50% snage i da je povezan s Wi-Fi mrežom. Zatim idite na Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera. Ako je dostupno ažuriranje, preuzmite ga i instalirajte odmah.

Rješenje 8. Obratite se mrežnom operateru da ga popravi

Ako sve zakaže, morat ćete izravno nazvati mrežnog pružatelja usluga.

U nekim vam slučajevima mrežni momci šalju vezu koja instalira profil na vaš iPhone / iPad. To omogućuje osobnu pristupnu točku automatski nakon što instalirate potvrdu profila.

To je poprilično to!

Ispravio problem?

Pod pretpostavkom da ste konačno popravili problem. Pa, koji od gore navedenih trikova vam je uspio? Osim toga, ako biste problem mogli riješiti isprobavanjem bilo kojeg drugog rješenja, recite nam i o tome.

Možda biste htjeli uputiti i ove postove:
 • Wi-Fi ne radi na MacBook Pro
 • Kako poboljšati vijek trajanja baterije iOS 14
 • Bluetooth ne radi na iPHoneu
 • Trenutačna žarišna točka ne radi na iPhoneu ili iPadu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found