Blog

Kako se koristi glazbena knjižnica iCloud - vrhunski vodič

Apple želi da imate besprijekorno glazbeno iskustvo bez obzira na uređaj koji upotrebljavate. Usluge poput Apple Music i iTunes Match osiguravaju da su sve vaše pjesme dostupne na vašem iOS uređaju, Macu, pa čak i računalu ili Android telefonu. Značajka koja sve ovo omogućava je iCloud Music Library. Ovdje smo stvorili krajnji vodič o tome kako koristiti iCloud Music Library na iPhoneu, iPadu i Macu.

Bilješka: iCloud Music Library, Sync Library i Cloud Music Library samo su različiti nazivi za istu značajku.

 • Što je iCloud glazbena knjižnica?
 • Kako radi iCloud glazbena knjižnica?
 • Prijavite se u iCloud Music Library
 • Kako UKLJUČITI glazbenu knjižnicu iCloud na računalu
 • Kako UKLJUČITI glazbenu knjižnicu iCloud na iPhoneu i iPadu
 • Reprodukujte ili preuzmite pjesme iz glazbene knjižnice iCloud
 • Znajte status pjesama u glazbenoj knjižnici iCloud
 • Kako ukloniti pjesme iz glazbene knjižnice iCloud
 • Što učiniti ako glazbena knjižnica iCloud ne radi?
 • Kako onemogućiti glazbenu knjižnicu iCloud na iPhoneu, iPadu ili Macu
 • Što se događa ako isključite glazbenu knjižnicu iCloud?

Što je iCloud glazbena knjižnica?

Krenimo od osnova. Pretpostavimo da imate iPhone, iPad, Mac, Windows PC i Android telefon. Želite svoju glazbu na svim tim uređajima. Naravno, možete povezati mobilne uređaje s računalom i prenijeti pjesme. To možete učiniti između dva računala pomoću vanjskog pogona.

Ali što ako cijeli ovaj postupak želite učiniti bez napora putem oblaka. Dobro! iCloud Music Library (sada se prikazuje kao Sync Library) pokrila vas je.

iCloud Music Library omogućuje vam pristup vašoj glazbi, popisu pjesama i pametnim popisima pjesama na svim vašim različitim uređajima (do 10). Osim što osigurava da su vaše pjesme Apple Music ažurne na svim uređajima, iCloud Music Library također prenosi vaše postojeće pjesme (preuzete ili kupljene s bilo kojeg mjesta poput Amazona, kopirane s CD-a itd.) S vašeg Mac računala i čini ih dostupnima za streaming i preuzimanje na vaš iPhone, iPad, Android telefon i računalo.

Sad se možete pitati kako to čini!

Kako radi iCloud glazbena knjižnica?

Nakon što omogućite ovu opciju u aplikaciji Music ili iTunes, prvo će skenirati vaše postojeće pjesme. Dalje, pomoću audio otiska prsta i podudaranja metapodataka vidjet će koje su vaše pjesme već dostupne u katalogu iTunes Store. Ako je staza dostupna, neće prenijeti datoteku s računala (radi uštede vremena i prostora), već jednostavno "podudarnost‘Pjesmu i učinite je dostupnom na svim svojim uređajima. Ovo će biti 256kbps AAC, bez DRM-a! Slatko!

Pro savjet: Pretpostavimo da imate pjesmu pod nazivom 'Sviđa mi se' u 128 kpbs. Ako se podudara u katalogu iTunes Store, pjesmu možete preuzeti na svojim uređajima u 256 kbps. Ovo je nadogradnja originalne niže kvalitete!

U slučaju da imate pjesme (poput lokalnih pjesama ili verzije pjesme uživo, itd.) Koje nisu dostupne u iTunes Storeu, one će biti prenijeli s vašeg Maca ili računala u izvornom obliku do Appleovih poslužitelja u oblaku i dostupni za streaming i preuzimanje na svim ostalim uređajima. Izvrsno!

Sljedeće prirodno pitanje koje biste mogli postaviti je: 'Kako se pretplatiti na ovu izvrsnu značajku?'

Prijavite se u iCloud Music Library

S an Pretplata na Apple Music (9,99 USD), već imate funkciju iCloud Music Library.

Međutim, ako koristite alternativne aplikacije za strujanje glazbe poput Spotifyja, možda nećete htjeti platiti Apple Music. U tom slučaju možete se pretplatiti na uslugu koja se zove iTunes Match (24,99 USD godišnje). To će vam omogućiti prijenos postojećih pjesama s Maca ili računala i učiniti ih dostupnima za streaming i preuzimanje unutar aplikacije Glazba na iPhoneu, iPadu, Androidu itd.

Sad kad smo završili s osnovama, pogledajmo neke bitne točke koje vam govore više o iCloud Glazbenoj knjižnici.

 • Možete imati do 100000 podudarnih ili prenesenih pjesama. To se ne računa u vašu pohranu iCloud.
 • Imajte na umu da ovo ograničenje od 100 000 pjesama ne uključuje glazbu (pjesme ili videozapise) koju ste kupili putem iTunes Store. Kupljene pjesme dostupne su na svim uređajima bez potrebe za pretplatom ili posebnom opcijom poput glazbene knjižnice iCloud.
 • Ako imate pjesmu koja se ne podudara u katalogu iTunes Store i niske je kvalitete (ispod 92 kbps), neće se prenijeti na iCloud. Isto vrijedi i za pjesmu veću od 200 MB ili dulju od dva sata ili kupljenu pomoću tuđeg računa iTunes.
 • Pjesme možete pretočiti i preuzeti u svojoj glazbenoj knjižnici iCloud na najviše 10 uređaja.

Prije nego što počneš:

 • Apple spominje da se 'nakon što uključite iCloud Music Library, sva glazba koja se trenutno nalazi na vašem iPhoneu i iPadu briše se i zamjenjuje pjesmama iz iClouda.' (No Mac ili računalo s kojeg ste ranije sinkronizirali još uvijek imaju izvorne datoteke. )
 • Apple također to kristalno jasno govori ovo nije usluga sigurnosne kopije. Stoga prije nastavka obavezno uzmite sigurnosnu kopiju glazbe na vanjski pogon.
 • Napokon, morate znati da, budući da će se sva sinkronizacija glazbe odvijati preko oblaka, nećete moći prenijeti pjesme na iPhone pomoću iTunesa ili Findera.

Kako UKLJUČITI glazbenu knjižnicu iCloud na računalu

Provjerite imate li pretplatu na Apple Music ili iTunes Match i jeste li prijavljeni u Glazbenu aplikaciju ili iTunes (na gornjoj traci kliknite Račun → Prijava)

Omogućavanje glazbene knjižnice iCloud na Macu

Bilješka: Na macOS Catalina i Big Suru upotrijebite aplikaciju Music. Na macOS Mojaveu i starijim verzijama koristite iTunes. Koraci za obje su gotovo identični.

 1. Otvori glazba, muzika i s lijeve strane gornje trake izbornika kliknite na glazba, muzikaPostavke.
 2. Provjerite jeste li u Općenito tab. Ovdje označite okvir za Sinkronizacija knjižnice (vaš Apple ID). Na kraju, kliknite na u reduSpajanje knjižnice.

Omogućavanje glazbene knjižnice iCloud na sustavu Windows

1. Otvori iTunes i kliknite na UrediPostavke.

2. Kliknite na Općenito i označite potvrdni okvir za iCloud glazbena knjižnica (ili Sinkroniziraj knjižnicu).

Ovisno o veličini vaše knjižnice i brzini interneta, može potrajati znatno vrijeme. Uz pjesme možete vidjeti razne simbole u oblaku. ICloud točka ikona uglavnom znači da se pjesma prenosi.

Ako imate drugo računalo, obavezno se prijavite na njega pomoću istog Apple ID-a i slijedite gore navedene korake. To će osigurati da se vaše višestruke knjižnice spoje i da imate sve pjesme odasvud.

Kako UKLJUČITI glazbenu knjižnicu iCloud na iPhoneu i iPadu

Nakon što omogućite sinkronizaciju u oblaku na Macu ili PC-u, evo kako to učiniti na mobilnim uređajima.

 1. Otvori Postavke aplikaciju, pomaknite se prema dolje i dodirnite glazba, muzika.
 2. Uključite prekidač za Sinkroniziraj knjižnicu.
 3. Ako vidite skočni prozor, pročitajte opis i odaberite „Zadrži glazbu“ ili „Izbriši i zamijeni.“ U slučaju da ste prethodno sinkronizirali pjesme s drugog računala, odaberite Keep Music. Ako imate samo jednu glazbenu biblioteku, možete ići s njom Izbriši i zamijeni. Ovo će ukloniti trenutne pjesme s iPhonea i zamijeniti ih glazbom u vašoj iCloud knjižnici.

Ako imate neograničen paket mobilnih podataka, možete dodirnuti Cellular Data i omogućiti ga na sljedećem zaslonu.

Reprodukujte ili preuzmite pjesme iz glazbene knjižnice iCloud

Nakon što se sve postavi s iCloud Music Library, možete strujati pjesme izravno iz oblaka ili ih preuzeti za spremanje podataka i slušanje izvan mreže.

 1. Otvori glazba, muzika aplikaciju na vašem iPhoneu, iPadu ili Android telefonu.
 2. Dodirnite Knjižnica iz donjeg reda. Zatim dodirnite Pjesme.
 3. Dodirnite pjesmu da biste je reproducirali.
 4. Dodirnite ikonu za preuzimanje da biste je spremili izvan mreže. U slučaju da pored pjesme ne vidite ikonu, to znači da je ona već preuzeta na uređaj.

Da biste vidjeli samo preuzete pjesme, dodirnite Knjižnica → Preuzeto.

Na isti način možete reproducirati ili preuzimati pjesme na Mac ili PC pomoću aplikacije Music ili iTunes.

Znajte status pjesama u glazbenoj knjižnici iCloud

Slijedeći korake u nastavku saznat ćete koje su vaše pjesme Podudarno, Otpremljeno, dodano iz Apple Music, Kupljeno od tebe, Čekanje za prijenos, Uklonjeno, Duplikat, ili Neprihvatljivo za upload.

 1. Otvori glazba, muzika aplikacija ili iTunes na Macu ili PC-u.
 2. Kliknite na Pjesme s lijeve bočne trake.
 3. Postavite pokazivač miša na sićušni gornji redak s riječima Titula, Umjetnik, Albumitd. Sada kliknite desnom tipkom miša. Zatim kliknite na Status oblaka.
 4. Sada kliknite na riječ Status oblaka. Ovo će sortirati vaše pjesme u skladu s tim.

Kako ukloniti pjesme iz glazbene knjižnice iCloud

Na iPhoneu ili iPadu

 1. Otvori glazba, muzika aplikacija na iPhoneu ili iPadu.
 2. Od Knjižnica karticu, kliknite na Pjesme.
 3. Dugo pritisnite pjesmu. Odaberite Izbriši iz knjižniceIzbriši pjesmu. (Ili, ako je pjesma preuzeta, Ukloni → Izbriši iz knjižnice)

Ovo će ukloniti pjesmu sa svih vaših iOS i iPadOS uređaja.

Ali ako je ova izbrisana pjesma preuzeta na bilo koji Mac ili PC, neće se ukloniti dok to ne učinite ručno. Međutim, ako je izbrisana pjesma prenesena ili se podudara, status oblaka u Macovoj aplikaciji Music ili iTunesu prikazat će se kao ‘Uklonjeno. ’Ako ga želite ponovo dodati u iCloud Music Library, kliknite ga desnom tipkom miša i odaberite Dodaj u knjižnicu. Ponovno će biti dostupan za streaming i preuzimanje svugdje!

Na računalu

 1. Otvori glazba, muzika aplikacija ili iTunes na Macu ili PC-u.
 2. Desnom tipkom miša kliknite pjesmu i odaberite Izbriši iz knjižnice. Na kraju, na skočnom prozoru kliknite na 'Delete Song'. Uklonit će se sa svih vaših iOS uređaja i ovog računala.

Što učiniti ako glazbena knjižnica iCloud ne radi?

Evo nekoliko ključnih stvari koje treba razmotriti ako se glazba ne sinkronizira pravilno između vaših uređaja.

 • U slučaju da otkažete pretplatu na Apple Music ili iTunes Match, izgubit ćete pristup knjižnici Cloud Music.
 • Ako se odjavite s Apple ID-a na bilo kojem uređaju, nećete moći koristiti ovu značajku.
 • Povežite se sa stabilnim internetom na svojim uređajima.
 • Još jednom provjerite gornje korake i provjerite je li na svim željenim uređajima omogućena Sync Library.
 • Na mobilnim uređajima neka aplikacija Music ostane otvorena. Nemojte ga prisilno zatvarati. Provjerite je li na računalu otvorena aplikacija Glazba ili iTunes.
 • U slučaju da je eksplicitna pjesma siva, isključite ograničenja vremena zaslona. Ako ste dijete, ne možete to učiniti. A vaš ih skrbnik najvjerojatnije neće isključiti!
 • Posjetite stranicu statusa sustava Apple i osigurajte da stvari poput Apple glazbe, iCloud računa i prijave, iTunes Matcha, iTunes trgovine imaju zelenu točku pored sebe.
 • Isključite Sync Library (koraci u nastavku) i ponovno ga uključite nakon ponovnog pokretanja iPhonea i Maca.
 • Otpustite autorizaciju i autorizirajte svoje računalo.
 • U rijetkim slučajevima može biti moguće da pjesma Apple Music koju ste dodali više nije dostupna zbog neslaganja oko licenciranja između proizvođača i Applea. Ili je možda dostupno pod drugim imenom. Pokušajte ga ponovo potražiti u Apple Musicu. Sada čak možete pretraživati ​​i po tekstovima!
 • Ipak, ako imate problema, posjetite ovu stranicu ili kontaktirajte Appleovu podršku.

Kako onemogućiti glazbenu knjižnicu iCloud na iPhoneu, iPadu ili Macu

Više ne želite koristiti ovu značajku? Evo kako isključiti glazbenu knjižnicu iCloud na mobilnim uređajima i računalima.

Na iPhoneu i iPadu: Otvorite aplikaciju Postavke → Glazba → isključite Sinkroniziraj knjižnicu → Isključi. Ovo će ukloniti sve pjesme Apple Music (dodane ili preuzete) i sve ne preuzete popise. Međutim, ovo neće ukloniti one preuzete pjesme koje su kupljene, podudarne ili prenesene.

Na Macu: U aplikaciji Glazba (ili iTunes) na gornjoj traci izbornika kliknite Glazba (ili iTunes) → Postavke → Općenito → poništite Sinkronizacija knjižnice (vaš Apple ID) → U redu.

Na iTunesu: Kliknite Uredi → Postavke → Općenito → poništite okvir za iCloud Music Library (ili Sync Library)

Što se događa ako isključite glazbenu knjižnicu iCloud?

 • Pjesme se neće ažurirati niti bežično učiniti dostupnima na svim uređajima.
 • Čak i ako imate pretplatu na Apple Music, moći ćete samo strujati glazbu, a ne dodavati je u svoju knjižnicu ili je izvanmrežno preuzimati.
 • Nakon što isključite glazbenu knjižnicu iCloud, možete ponovo ručno kopirati glazbu s Maca ili računala na iPhone ili iPad putem Lightning kabela.

Odjava

To je gotovo sve što trebate znati o uključivanju i korištenju glazbene knjižnice iCloud na raznim uređajima. Jednom kad ga postavite, cjelokupno iskustvo postaje glatko jedrenje. Ako imate dodatnih pitanja, snimite ih u odjeljku za komentare u nastavku.

PROČITAJTE DALJE:

 • Kako stvoriti i podijeliti Apple Music Playlist s prijateljima
 • Koraci za prijenos Spotify popisa za reprodukciju u Apple Music
 • Kako stvoriti vlastitu radio stanicu u Apple Glazbi
 • Super cool Apple Music Siri naredbe
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found