Blog

Najbolje rječničke aplikacije za iPhone i iPad u 2021. godini

Bez obzira jesu li studenti ili poslovni profesionalci, dobre komunikacijske vještine nužne su svima, a aplikacija rječnika pomaže naučiti nove riječi. Riječi možete bolje razumjeti i koristiti. Na kraju pomaže u stvaranju jakog rječnika. Ovdje smo vas pripremili s nekim od najboljih rječničkih aplikacija za iPhone i iPad koji će vam pomoći da postignete željenu naredbu nad jezikom.

 1. Rječnik Merriam-Webster
 2. Rječnik
 3. Oxfordski rječnik engleskog jezika
 4. Dictionary.com: engleske riječi
 5. Offline rječnik - Dict Box
 6. U-Rječnik
 7. Riječ za pretraživanje riječi Lite
 8. Urbani rječnik
 9. Napredni rječnik i tezaurus
 10. Riječnik WordReference

1. Rječnik Merriam-Webster

Ova je aplikacija rječnika cjelovit paket i izvrstan izbor za referenciranje i izgradnju rječnika. Temeljito upoznajte bilo koju riječ pomoću brzih definicija, zvučnih izgovora, primjera rečenica, sinonima i antonima.

Nadalje, testirajte svoj vokab i naučite nove riječi pomoću kvizova za izgradnju rječnika i svakodnevno novih riječi. Aplikacija donosi i prikladan widget koji vam pomaže da na brzinu vidite riječ dana.

Cijena: Besplatno (uklonite oglase na jednogodišnju pretplatu - 2,99 USD)

preuzimanje datoteka

2. Rječnik

Dragulj aplikacije za sve višejezične korisnike. Može prevesti engleski na više od 40 jezika, uključujući francuski, španjolski itd. Ne tražite samo riječi; naučite kako ih pravilno koristiti sa zvučnim izgovorima i primjernim rečenicama.

Omogućuje i besplatan pristup više specijalnih rječnika i enciklopedija poput medicinskih, pravnih, skraćenica, kratica, idioma i žargonskih rječnika.

Cijena: Besplatno (nadogradnja bez oglasa - 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

3. Oxfordski rječnik engleskog jezika

Oxfordski rječnik često se smatra jednim od najviših autoriteta za referenciranje i proučavanje engleskog jezika. Pametno dizajnirana aplikacija nudi korisničko sučelje prilagođeno naprednim alatima za pretraživanje i učenje.

Može transformirati vaše iskustvo učenja pametnim značajkama poput popisa omiljenih, dijeljenja riječi, nedavnog popisa i intuitivne početne stranice. Postoje i opcije intenzivnog pretraživanja poput pretraživanja fotoaparata, pretraživanja ključnih riječi, pa čak i pretraživanja zamjenskim karticama.

Cijena: Besplatno (mjesečna pretplata ODE - 2,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. Dictionary.com: engleske riječi

Dictionary.com je dobro optimizirana i jednostavna aplikacija koja je dizajnirana da bude uz vas, kamo god krenuli. Ponosi se izvrsnim offline načinom rada, sveobuhvatnim alatima za učenje, pa čak i praktičnom aplikacijom Apple Watch.

Popis značajki također uključuje riječ dana, gramatičku pomoć, pravopisnu pomoć, rječnik učenika, zabavne zagonetke i kvizove. A ako želite dodatni sadržaj, kupite ih zasebno u aplikaciji ili se odlučite za Pro aplikaciju.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

5. Rječnik izvan mreže - Dict Box

Dict Box donosi moć referenciranja, pretraživanja riječi i prijevoda za više od 50 jezika izvan mreže. Točno, ne treba vam nužno internetska veza. U stvari, podržava i izgovor teksta izvan mreže.

Aplikacija kombinira sve rječnike na jednoj prikladnoj i jednostavnoj platformi. A pametni prijedlozi riječi pomažu vam da brzo pronađete pravi izraz. Kada ste na mreži, također možete prevesti tekst izravno u web pregledniku i drugim aplikacijama.

Cijena: Besplatno (Premium verzija mjesečno - 5,99 USD)

preuzimanje datoteka

6. U-Rječnik

U-Dictionary namijenjen je putnicima i ljubiteljima jezika. Zahvaljujući pametnom AI-ju, bez napora je mogao prevesti tekst, slike i razgovore na oko 108 jezika.

Štoviše, može se pohvaliti sustavom prepoznavanja predmeta, gramatičkom provjerom i zvučnim izgovorima usmjerenim na naglasak. Aplikacija uzima reference iz razvijenih rječnika kao što su Concise Dictionary & Collins Advanced Dictionary za precizne definicije.

Cijena: Besplatno (U Dictionary PRO-1 tjedan - 6,99 USD)

preuzimanje datoteka

7. Word Lookup Lite

Rječnik razvijen posebno za igre riječi poput Scrabble, križaljke, WordFeud, Hanging With Friends itd. Anagram Finder pomaže vam riješiti i najsloženije izazove.

A zahvaljujući nekoliko pametnih popisa poput riječi s 2 ili 3 slova, riječi s visokim bodovima i još mnogo toga, vaša je igra poboljšana korak po korak. Zajedno s igračkim vještinama, vaš vokab čak postaje bolji podučavajući nove riječi i njihova značenja.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

8. Urbani rječnik

Ne možete dobiti žargon milenijalaca? Ili želite znati točno značenje slijedećih žargona? Tada bi Urbani rječnik i njegove terminologije pop kulture koje se neprestano razvijaju mogli biti vaše istinsko krilo.

Pogledajte detaljni opis žargonskih i ne-žargonskih riječi, pa čak i glasajte za svoju omiljenu definiciju. Nabavite svakodnevnu urbanu riječ dana i podijelite je na Facebooku, Twitteru i drugim platformama društvenih medija.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

9. Napredni rječnik i tezaurus

Aplikacija ima zavidnu biblioteku od preko 1,4 milijuna riječi. Ali ono što ga čini posebno posebnim je njegovo inteligentno korisničko sučelje. Uz osnovnu definiciju dobivate posebne jezične bilješke i riječi iz više kurikuluma.

Svaka je riječ povezana sa svojim sinonimima, antonimima, hipernimima, hiponimima i meronimima. Donošenjem svih tih informacija nadohvat ruke, uvelike pomažu u poboljšanju vašeg pisanja i govora.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

10. Riječnik WordReference

Snažna aplikacija za prevođenje rječnika, WordReference omogućuje brz pristup opsežnim rječnicima i raspravama na forumu. Bilo engleski na španjolski ili španjolski na francuski, to bi vam moglo pomoći da razumijete i naučite mnoge strane jezike

Osim zvučnih izgovora, obuhvaća i previre riječi, glavne prijevode i primjere rečenica. Uz to, s više od 3 milijuna pitanja i odgovora, Forumi su izvrstan resurs za učenje engleskog i prijevod.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Odjava

Izgradnja znanja bilo kojeg jezika dugotrajan je i zahtjevan zadatak. No, naši su pametni uređaji to malo pojednostavili ovim praktičnim rječničkim aplikacijama. Nadam se da vam je naš popis pomogao u pronalaženju prave aplikacije.

Podijelite svoj izbor, stavove i kritike s nama u odjeljku za komentare u nastavku. A ako tražite korisnije aplikacije, pogledajte ove:

 • Aplikacije enciklopedije za iPhone i iPad
 • Aplikacije za audioknjige za iPhone i iPad
 • Kako besplatno čitati knjige na iPadu i iPhoneu
 • Aplikacije za brzo čitanje za iPhone i iPad