Blog

Nema zvuka na iPhoneu? Savjeti za rješavanje problema sa zvukom iPhonea koji ne radi

Svi smo se u nekom trenutku suočili s nekim čudnim problemima na iPhoneu. A jedan od najčešćih problema s kojim su se mnogi od nas susreli je problem "iPhone zvuk ne radi".

Razlog zbog kojeg se čini pomalo složenom je taj što je problem mogao biti i zbog oštećenja hardvera i zbog slučajnih softverskih kvarova. Govoreći o rješenjima, možda ćete morati isprobati nekoliko trikova kako biste riješili problem bez zvuka na iOS uređaju.

Nakon što smo to učinili, razgovarali smo o nekim najpouzdanijim savjetima za rješavanje ovog problema. Provjerimo ih!

Savjeti za rješavanje problema sa zvukom iPhonea koji ne radi

Saznajte je li zvučnik vašeg iPhonea u redu

Prvo, prvo testirajte zvučnik iPhonea kako biste se uvjerili da je u redu i da ispravno radi. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Postavke → Zvuk / Zvukovi i haptika → U odjeljku Zvono i upozorenja povucite klizač glasnoće ulijevo ili udesno. Ako pametni telefon proizvodi zvuk, zvučnik ispravno radi.

Pogledajte prekidač za prsten / nečujno

Provjerite je li prekidač Ring / Silent u ispravnom položaju. Možda ste omogućili prekidač za isključivanje zvuka na iPhoneu i zaboravili ga onemogućiti. Što god, svakako provjerite.

Kad je prekidač za isključivanje zvuka UKLJUČEN (gornja lijeva strana uređaja), vidjet ćete narančastu boju. Jednostavno ga gurnite natrag.

Zatim povećajte glasnoću uređaja pomoću gumba za pojačavanje (na gornjoj lijevoj strani).

Nakon toga otvorite glazbenu aplikaciju poput Apple Music ili Spotify i pustite bilo koju pjesmu. Vaš iPhone trebao bi sada isporučivati ​​zvuk.

Osigurajte da je opcija Ne ometaj onemogućena

Još jedna stvar koju biste trebali učiniti je da onemogućite način Ne uznemiravaj. Možda ste uključili DND kako biste spriječili da vas nepotrebni pozivi i obavijesti ne proganjaju. Ali, zaboravio sam ga isključiti kasnije. Svejedno, svakako ga onemogućite. Idite na Postavke → Ne ometaj → Zatim isključite prekidač.

Alternativno ga možete isključiti i iz Kontrolnog centra. Jednostavno prijeđite prema gore od dna (ili prijeđite dolje od gornjeg desnog kuta na najnovijim iPhoneima i iPadima), a zatim onemogućite DND prekidač kao i obično.

Nije moguće čuti zvuk unutar aplikacije

Toliko iOS aplikacija i igara dolazi s vlastitim prilagođenim postavkama zvuka. Za svaki slučaj ne možete čuti zvuk u aplikacijama trećih strana, dvaput provjerite njihove postavke zvuka kako biste bili sigurni da su postavljeni savršeno.

Ako to ne pomogne, aplikacije mogu biti pogrešne. U tom ih slučaju pokušajte ažurirati (App Store → Ažuriranja).

Odspojite Bluetooth uređaje

Ako ste na iPhone povezali Bluetooth slušalice, pokušajte ih odspojiti. Vaš uređaj možda šalje zvuk na povezani uređaj.

Idite na Postavke → Bluetooth → dodirnite gumb “i” prije naziva Bluetooth uređaja → pritisnite Zaboravi ovaj uređaj i potvrdite. Pokušajte sada pustiti glazbu da vidite je li riješio problem.

Priključite slušalice u svoj iPhone

Priključite slušalice na iPhone i puštajte glazbu. Ako možete slušati glazbu kroz slušalice, možda su krivi zvučnici vašeg uređaja. Prašina ili smeće možda su se nakupile unutar zvučnika i spriječile ih da čuju zvuk. U takvoj ih situaciji pokušajte očistiti sitnim predmetom.

Još uvijek nema rješenja? Prisilno ponovno pokrenite iPhone

Često prisilno pokretanje djeluje u otklanjanju kvarova. Dakle, bilo bi bolje i to razmotriti. Budući da se postupak prisilnog ponovnog pokretanja uređaja malo razlikuje na najnovijim iOS uređajima, pogledajte ovaj vodič ako trebate pomoć.

Bilješka: Možete razmotriti i nekoliko drugih pouzdanih rješenja, poput vraćanja uređaja na tvorničke postavke (Postavke → Općenito → Poništi → Poništi sve postavke) i Ažuriranje softvera (Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera).

Ako ništa nije uspjelo, rezervirajte sastanak u Genius Baru

Ako vaš iPhone još uvijek ne može proizvesti zvuk, vrijeme je da rezervirate sastanak u Genius baru. Zvučnik je možda oštećen ili je nešto moglo ozbiljno poći po zlu. U takvom scenariju Apple Support je pravi put.

Završavati…

Nadam se da je vaš iPhone počeo pružati zvuk kao i obično. Iz onoga što sam doživio (nekoliko puta na svom iOS uređaju), gore navedeni trikovi uglavnom dovode posao do kraja.

Međutim, ako ne ispune očekivanja, Apple podrška je uvijek tu da vam pomogne.

Možda biste htjeli pogledati i sljedeće članke:

  • Savjeti za sprečavanje problema s izgaranjem iPhonea X, Xs i Xs Max
  • Kako popraviti neispravan ID lica na iPhoneu
  • Kako stvoriti prilagođene poruke "Odgovorite tekstom" na pozive na iPhoneu
  • Univerzalni međuspremnik ne radi između Maca i iPhonea? Kako popraviti

Pa, koji su trikovi riješili problem na vašem iPhoneu? Javite im ih dolje u komentarima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found