Blog

Apple TV daljinski upravljač ne radi? Evo kako to možete popraviti

Apple TV jedan je od najboljih izvora zabave u današnjem svijetu! Bio to film ili omiljena igra za igranje, Apple TV ima sve. Svaki Apple uređaj dolazi sa svojim zapanjujućim značajkama i nekoliko problema! A isto vrijedi i za daljinski upravljač Apple TV u trenucima kada prestane raditi. Mnogi se korisnici žale da im je daljinski upravljač za Apple TV s vremena na vrijeme prestao raditi.

Da bih prebrodio ovaj problem i popravio daljinski upravljač Apple TV-a, obradio sam moguća rješenja koja mogu lako riješiti problem. To nije toliko tehničko, to su samo osnovne stvari koje trebate provjeriti. Pa krenimo s osnovnim ugađanjima, a zatim nastavimo s ostatkom!

Brze poveznice!

  • Rješenja za rješavanje problema s daljinskim upravljačem Apple TV-a
  • Kako popraviti problem sa daljinskim upravljačem Apple TV Siri

Pet rješenja za rješavanje problema s daljinskim upravljačem Apple TV-a

Prije nego što slijedite ovaj vodič, dopustite mi da vam kažem da postoje različiti popravci za Apple TV daljinski upravljač i Siri Remote (najnoviji model). Pa krenimo prvo s Apple TV daljinskim upravljačem.

Rješenje # 1. Promijenite baterije

Ako je vaš daljinski upravljač za Apple TV malo star, moguće je da su baterije u njemu prazne! Sada unakrsno provjerite daljinski upravljač trenutnom zamjenom baterija i provjerite radi li nakon završetka. Baterije se moraju zamijeniti ako lampica na vašem Apple TV-u ne bljeska i ako na zaslonu televizora vidite znak uskličnika.

Rješenje # 2. Linija puta mora biti jasna!

Možda postoji nešto što blokira liniju puta između vašeg Apple TV-a i daljinskog upravljača. Osigurajte da je put čist i da između toga ne postoji ništa što blokira put. Naravno, ovo je mali popravak, ali djeluje za većinu korisnika. IR senzori između ove dvije moraju održavati vizualni kontakt radi bolje komunikacije.

Rješenje # 3. Prekinite vezu i ponovo povežite daljinski upravljač s Apple TV-om!

Ovo ispravak možete isprobati kad lampica zatreperi kad pritisnete tipke i ništa se ne dogodi na vašem Apple TV-u. Do prekinite vezu s daljinskim upravljačem za Apple TV s vašeg Apple TV-a, držite gumb Izbornik i Lijevo šest sekundi i potražite ikonu za prekid veze iznad ikone daljinskog upravljača.

Jednom kada se daljinski upravljač prekinuo, morate povežite ga ponovo. Napraviti to, držite tipku Izbornik i Desno šest sekundi i potražite ikonu veze iznad ikone daljinskog upravljača. Sada kada pritisnete daljinski upravljač Apple TV i svjetiljka televizora trepće tri puta odjednom, to znači da je daljinski upravljač već uparen. To je to! Možda će riješiti problem da je daljinski upravljač Apple TV-a zaustavljen s ovim! Ako nije, prijeđite na sljedeći korak.

Rješenje # 4. Ponovo pokrenite Apple TV

Problem ponekad može riješiti ponovno pokretanje Apple TV-a. Da biste proveli isto, morate držite tipku Izbornik i Dolje neko vrijeme dok se Apple TV ponovo ne pokrene. Kada završite, provjerite radi li daljinski upravljač Apple TV ili ne.

Rješenje br. 5. Isključite napajanje iz Apple TV-a

Ako vam ništa ne uspije, ovo bi trebalo raditi većinu vremena. Isključite napajanje Apple TV-a i pričekajte najmanje 6 do 10 sekundi a zatim uključite napajanje da biste ga ponovno pokrenuli. To bi trebalo riješiti problem jer Apple TV počinje od početka.

Dakle, ovo je ono što trebate učiniti kada daljinski upravljač za Apple TV ne radi. Sada da vidimo što trebate učiniti kada Siri Remote ne radi s vašim Apple TV-om.

Kako popraviti problem sa daljinskim upravljačem Apple TV Siri

Nije stvar samo u daljinskom upravljaču Apple TV, ni najnoviji Siri daljinski upravljač ponekad ne radi zbog nekih problema. Da biste ga popravili, slijedite dolje navedene savjete za rješavanje problema.

Rješenje # 1. Resetiranje i ponovno uparivanje Vaš Siri daljinski upravljač

Jednom možete lako resetirati Siri daljinski upravljač koji je povezan s Apple TV-om. Sada, strress Izbornik i povećavanje glasnoće istodobno za resetiranje daljinskog upravljača. Ovo će resetirati vaš daljinski upravljač Siri i vratit će se u način uparivanja. Kada završite, možete ponovno upariti Siri daljinski upravljač s Apple TV pritiskom i držanjem Gumbi za izbornik i pojačavanje glasnoće najmanje 5 sekundi. Imajte na umu da udaljenost mora biti tri centimetra udaljena od vašeg Apple TV-a kada ga pokušate ponovo upariti. Ovo bi moglo riješiti problem daljinskog prestanka rada Siri.

Rješenje # 2. Ostanite u dometu i pomaknite sve što blokira put

Baš kao i Apple TV, i Siri Remote mora biti u dometu kako bi se povezao s Apple TV-om. Kako Siri Remote radi na Bluetooth tehnologiji, preporučljivo je ostati u dometu. I pobrinite se da između daljinskog upravljača i televizora nema ništa što blokira put.

Rješenje # 3. Napunite daljinski upravljač Siri

Punite daljinski upravljač Siri najmanje 30 minuta pomoću kabela za grom ka USB-u i povežite ga s računalom. Inače, Apple USB adapter za napajanje možete koristiti i tako da ga priključite u zidnu utičnicu. Daljinski upravljač Siri isporučuje se samo s kabelom, a nema adapter za napajanje, a osim toga, ne možete ga puniti putem Apple TV-a.

Osim ovoga, možete isključiti Apple TV, pričekati najmanje 6 sekundi, a zatim ga ponovo uključiti! To bi većinu vremena trebalo riješiti problem. Ako vam nijedan od ovih ugađanja ne uspije, bolje je kontaktirati Appleovu podršku da biste riješili problem. Kliknite ovu vezu da biste prešli na Podrška za Apple i onda taknite More do pronaći opciju Apple TV i nastavite s daljnjim uputama.

Sumirati…

Nadam se da će ovi savjeti riješiti vaše probleme u vezi s daljinskim upravljačem Apple TV-a koji ne radi. Obavijestite nas u komentarima ako pronađete bilo koji drugi način da riješite problem. Rado ću to ažurirati u našem vodiču. Do tada nastavite gledati na Apple TV-u!

Slični postovi za provjeru odmah!

  • Kako upariti Apple TV s daljinskom aplikacijom za iPhone / iPad
  • Kako zaustaviti iskakanje daljinske tipkovnice Apple TV na iPhoneu