Blog

Deset najboljih svjetskih prodavaonica jabuka koje nadahnjuju

Šest je riječi / stvari koje mu padnu na pamet kad pomisli na Apple; elegancija, kompaktnost, dizajn, uglađen, atraktivan i ... vrlo skup! Ne?

Najsuvremenije - definirano!

Apple je svoje majstorstvo i originalnost dizajna uklopio u svoje vodeće prodavaonice širom svijeta. Apple Stores doslovna su arhitektonska remek-djela i leže na vrhuncu suvremene arhitekture.

Trgovine Apple

Svaka je Apple Store dizajnirana imajući na umu najsitnije detalje, kako bi privukla poglede svojih potrošača i potvrdila činjenicu da je Apple modni trend i izvan normalne lige. Osnivanje Appleovih maloprodajnih trgovina bio je vraški pametan potez i u trenutku pisanja ovog članka 395 Appleovih trgovina osnovano je širom svijeta.

"Appleove trgovine odgovorne su za [pretvaranje] dosadnog prodajnog računala u elegantnu igraonicu ispunjenu naprava" - NYT.

Apple Corporation dobila je mnoge arhitektonske nagrade za majstorstvo koje je pokazala svojim dizajnom trgovina. Najjedinstvene i trendovske značajke Apple Stores velika su ideja za staklo; stakleni mostovi, staklena stubišta, čelične konstrukcije kutija i kompletne staklene kocke i Genius Bar. Svaka Apple Store ima postavljenu Genius traku u kojoj se kupcima olakšavaju tehnički savjeti i nudi usluga i popravak za Apple proizvode.

Usprkos tome, upoznat ću vas s najpopularnijim i deset najboljih mojih najdražih Apple trgovina na svijetu. I, evo nas.

Deset najboljih svjetskih prodavaonica jabuka koje nadahnjuju

# 1. Apple Store u UAE

Kredit za sliku: GulfNews.com

Apple je nedavno otvorio svoju prvu službenu trgovinu na Bliskom Istoku, a ujedno i svoju najveću trgovinu širom svijeta. Trgovina se nalazi u Mall of Emirates i prva je u UAE. Trgovina se može pohvaliti istom Appleovom temom drvenog namještaja zajedno sa zelenim drvećem. Ovo nije jedina Apple trgovina u UAE, jer točno nakon 3 sata otvaranja ove trgovine; Apple je svečano otvorio još jedan u Abu Dhabiju.

# 2. Appleova trgovina Regent Street, London

Ovo je najveća Apple Store na svijetu. Smještena u povijesnoj zgradi edvardijanskog razdoblja, ova se trgovina može pohvaliti staklenim stubištem, staklenim mostom i lijepo osvijetljenim staklenim stropom kao svojom arhitekturom.

# 3. Peta avenija, New York

Ova je Apple Store prilično mala u usporedbi s ostatkom Appleovih vodećih trgovina. Može se pohvaliti kultnim ulazom od 32 metra staklene cijevi, zbog čega privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Obožavatelji obožavatelja čekaju u redovima vani kako bi napokon imali priliku vidjeti ovu kultnu strukturu iznutra.

# 4. Trgovina Oper’a, Pariz

Ova Apple trgovina osnovana je u zgradi staroj 130 godina. I često je nailazio i na kritike i pohvale zbog različitog interijera arhitektonskog dizajna od većine ostalih Appleovih trgovina; trgovina ima više romantične vibracije, što je u skladu s francuskom tradicijom. Trgovina se može pohvaliti mozaičnim podnim pločicama, mesingom i kamenom, zbog svoje arhitektonske kreativnosti.

# 5. Apple Ginza, Tokio, Japan

Ovo je najviša Apple Store na svijetu. Također, prva osnovana izvan država. Njegove jedinstvene arhitektonske značajke su struktura od nehrđajućeg stakla i jedinstveno dizalo koje uopće nema tipke.

# 6. George Street, Sydney

To je druga po veličini Apple Store na svijetu. Njegove izvanredne značajke su najmasovnija Genius traka u svim Appleovim trgovinama i najveći Appleov logotip u svim trgovinama.

# 7. Trgovina ulice Boylston, Boston

To je najveća Apple Store u SAD-u. Njegova jedinstvena dizajnerska obilježja su izlog stakla i vrtni krov. Vrtni krov nije dostupan javnosti.

# 8. New York City, Upper West Side

Kaže se da je upravo ova Apple Store the najskuplja Apple Store koja se gradi, do danas. Njegov ogromni stakleni ulaz u izlog ostavlja jednu nesigurnost. Količina kamena korištena za izradu ove određene građevine bila je maksimalna od svih Apple trgovina.

# 9. Šangajska trgovina, Kina

Ova Apple trgovina je podzemna trgovina. I to je ljepota. Ozbiljno. Postoji ovaj visoki stakleni cilindar koji vodi do spiralnih stubišta koje u konačnici vodi do podzemne trgovine. Arhitektura je nevjerojatna.

# 10. Carrousel du Louvre, Pariz

Ova Apple Store izgrađena je tik uz piramidu Lourve u Muzeju Lourve. Ima dva kata i spiralno stubište od stakla u središtu.

# 11. Apple Store - Hong Kong: IFC Mall

Ova je Apple trgovina prva u Hong Kongu. Riječ je o dvokatnici koja je povezana s trgovačkim centrom. Na drugom katu također se nalazi dječje igralište temeljeno na tehnologiji.

Dakle, to je bilo to; moje virtualno putovanje za vas kroz vrhunske arhitektonske ljepote Applea. Postoje i neke druge Apple Stores u koje sam zaljubljen, ali zbog ograničenja u stvaranju liste prvih deset, ne mogu ih pokriti ni ovdje. Zadržimo ih samo za neki drugi dan.

Javite mi i svoje favorite među Appleovim trgovinama. Radujem se vašim stavovima. Podijelite svoje misli i povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.

ČITAJ VIŠE:

  • Isplativost vs održivost: kako Apple uspostavlja ravnotežu