Blog

Ne možete isprazniti smeće na Macu? Rješavanje problema i uklanjanje otpada

Kad izbrišete datoteke ili mape na Macu, one se neće trajno ukloniti. Nalaze svoje mjesto u kanti za smeće, koja treba dodatne klikove da ih trajno izbriše. Ponekad, ako je neka datoteka zaključana ili je upotrebljava neka druga aplikacija, ona se neće izbrisati. Stoga ne možete izbrisati nijednu datoteku na Macu.

Naveli smo neke ispravke koji bi vam trebali pomoći da ispraznite smeće na Macu. Posljednje je rješenje krajnje i preporučio bih vam korak po korak kako ne biste izbrisali nešto važno i ostavili neispravnu aplikaciju. Dopustite mi da prođem zajedno s vama kroz vodič!

Nije moguće isprazniti smeće na Macu

Provjerite koristi li datoteka bilo koju aplikaciju

Ako se pojavi pogreška o "Datoteci u upotrebi", pokušajte zatvoriti aplikaciju koja koristi datoteku (u slučaju da je poznajete). Također možete zatvoriti sve pokrenute aplikacije kako biste bili sigurni da nijedna aplikacija više ne koristi datoteku. Pokušajte isprazniti smeće, ako i dalje ne isprazni smetlište, nastavite čitati.

Prisilno ispraznite smeće u Mac OS X-u kada je datoteka zaključana ili se koristi

U slučaju da imate pogrešku zaključane datoteke, pritisnite i držiteOpcija ključ, idite naFinder → Isprazni otpad. Ovo vam je sigurno trebalo pomoći u čišćenju smeća. Tipka Option signalizira macOS-u da zaobiđe zaključane datoteke. U svakom slučaju, čak i ako vam ovo nije uspjelo, nastavite čitati i potražiti još rješenja.

Koristite uslužne programe nezavisnih proizvođača

Postoji mnogo uslužnih aplikacija trećih strana za prisilno pražnjenje mape Smeće. Ako ste ih instalirali, pokušajte. Osobno ne bih preporučio njihovo preuzimanje i korištenje. To je zato što u konačnici bljeskaju naredbe terminala za brisanje datoteka smeća, koje smo dali u nastavku, pa pogledajte.

Ispraznite smeće na Macu pomoću terminala

Ovo je krajnji korak koji biste trebali poduzeti, samo ako sve gore navedeno nije uspjelo. Kako će ove naredbe izbrisati zaključane datoteke bez da vas upozoravaju. Obavezno postupite točno onako kako je napisano u nastavku.

Korak 1. Otvoren Terminal na vašem Macu.

Korak 2. Sad upišite, sudo rm –Rpraćen prostorom. Napuštanje prostora je obavezno, zato ne propustite taj korak. I da, NE UDARITE SE POVRATAK NAKON ULAZA U ZAPOVIJED.

Korak # 4. Sada je vrijeme za otvaranje Otpad iz mape Pristanište.

Korak # 5. Odaberite sve datoteke i mape iz mape Otpad, povucite ih i ispustite u Terminal prozor. To će dodati put svake datoteke i mape naredbi "Ukloni" u koju smo unijeli Korak # 3.

Korak # 6. Sad možeš pogoditi Povratak a zatim unesite svoj administratorska lozinka za nastavak operacije.

Postupak brisanja započet će i može potrajati nekoliko minuta, ovisno o veličini datoteka i mapa koje brišete.

Isprobajte i ovaj trik, ako vam se čini da vam ništa ne ide.

Korak 1. Prvo isključite svoj Mac. Zatim, trebate zadržati naredba + R prilikom pokretanja računala. Držite tipke dok se na zaslonu ne pojavi Appleov logotip.

Vaš Mac ući će u način oporavka.

Korak 2. U gornjoj traci izbornika morate kliknutikomunalije. U padajućem izborniku morate kliknuti naterminal. Dalje, otvorit će terminal kako bi pokrenuo naredbu.

Korak # 3. Dalje, morat ćete upisati naredbucs0util onemogućiti i pritisnite return.

Zatim nakon toga morate kliknuti Apple u gornjem lijevom kutu i kliknuti restart.

Korak # 4. Dalje ispraznite smeće kao i obično.

Zamotati

Pod pretpostavkom da ste uspjeli isprazniti smeće na Macu. Kako su ova rješenja uspjela za mnoge korisnike, pretpostavljam da su i oni kliknuli za vas. Bilo bi stvarno lijepo ako podijelite svoje povratne informacije i javite nam jeste li postigli uspjeh pomoću ovih popravaka.

Možda ćete htjeti sustići i ove vodiče za rješavanje problema:

  • Kako ubrzati Mac
  • Wi-Fi ne radi u macOS Sierri
  • Aplikacije nedostaju s pokretačke podloge u macOS Sierri