Blog

Najbolje aplikacije za portretni način rada za iPhone (ažurirano 2021.)

Portretni način nesumnjivo je jedna od najznačajnijih Appleovih izvornih tehnologija. No starijim verzijama iPhonea (iPhone 7 i stariji) nedostaje njegova dostupnost. Tada će vam možda trebati aplikacija treće strane za upotrebu ove značajke. Još jedan razlog za njegovu instalaciju može biti potreba za dodatnim značajkama za poboljšanje vašeg klika.

Spadam u drugu kategoriju. Ponekad osjećam potrebu za aplikacijom koja će imati dodatno blaženstvo ‘Nirvane’ na portretima koje snimam. No, bez obzira na vaš razlog, evo popisa najboljih aplikacija za portretni način rada za iPhone koje sam do sada volio koristiti.

 1. Facetune2 by Lightricks
 2. Focos
 3. Zamućivanje fotografije
 4. FabFocus
 5. Fokus
 6. Portret
 7. Zamućenje portreta
 8. PortraitCam

1. FaceTune2 tvrtke Lightricks

Ova nadograđena verzija nagrađivane aplikacije FaceTune ima prosječnu ocjenu 4,6 zvjezdica. Nudi vam niz novih i jedinstvenih značajki, uključujući neke umjetničke i profesionalne alate koji će vam pomoći da uhvatite trenutak upravo onakav kakav je trebao biti. Također dolazi sa značajkom Magic Camera koja vam omogućuje upotrebu filtara uživo, zaglađivanje kože, uljepšavanje osmijeha i puno više.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počevši od 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

2. Focos

Aplikacija vas vodi u budućnost računalne fotografije. Da, ovo je ista funkcionalnost o kojoj je Cook govorio dok je predstavljao iPhone 12 liniju. S ovom aplikacijom instaliranom na vašem iPhoneu, budite spremni zakoračiti u potpuno novo iskustvo s mnoštvom značajki.

Neke od intrigantnih značajki uključuju istinsku 3D sliku, intuitivne filtre dubine aplikacije, više svjetlosnih efekata itd. Također možete uživati ​​u biti stvarnih efekata bokeha koji su obično dostupni samo s DSLR-ovima. Možda zato ima prosječnu ocjenu 4,8 zvjezdica.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počevši od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

3. Zamućivanje fotografije

Kao što i samo ime govori, aplikacija je u konačnici dizajnirana da vam pruži najbolje iskustvo portretnog načina. Omogućuje vam prilagodbu redovitog klika i pretvaranje u prekrasan portret pomoću značajki poput podešavanja efekta zamućenja, dodavanja filtara, emojija i teksta. Međutim, za razliku od ostalih aplikacija s ovog popisa, ova dolazi s namjenskim značajkama za popunjavanje vaše iPhone galerije primamljivim portretima.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počevši od 2,99 USD)

preuzimanje datoteka

4. FabFocus

Aplikacija opravdava svoje ime i korisna je za upotrebu, posebno nakon nedavne nadogradnje na verziju 2.0. Ovo ima redizajnirano korisničko sučelje i značajke, uključujući prepoznavanje lica i posebno sučelje kamere, što osigurava izvrsno sveukupno iskustvo. Osim toga, dobit ćete i niz alata za uređivanje poput količine zamućenja, oblika bokeha i podešavanja svjetline i kontrasta.

Cijena: $3.99

preuzimanje datoteka

5. Fokus

Aplikacija je lijep primjer tehničke i umjetničke izrade. Nudi jednostavno i zanimljivo sučelje koje također omogućuje dodavanje efekata kliku. Osim toga, pruža vam slobodu da se igrate svjetlima.

I na kraju, ali ne najmanje važno, ako postoji neka posebna inačica koju tražite, način ručnog uređivanja može biti pravi alat za vas.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počevši od 4,99 USD)

preuzimanje datoteka

6. Portret: fotografije u načinu rada Dubina

Ova aplikacija može brzo napraviti najbolje portrete. Nudi značajnu uređivanje dubinske oštrine kako bi vaše fotografije izgledale zadivljujuće. Također možete povećati i umanjiti svoje fotografije i dodatno ih obrezati kako biste prilagodili fokus. Također, kako biste bili sigurni da ćete se lako razmetati svojim klikovima, omogućuje vam izravno dijeljenje na Instagramu.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počevši od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

7. Zamućenje portreta

Pripremite se da svoju galeriju napunite nevjerojatnim portretima s Portrait Blur-om. Odaberite prethodno kliknutu fotografiju u aplikaciji i gotovi ste! Aplikacija će analizirati i automatski dodati mješavinu dubine "baš koliko je potrebno" kako bi slika bila privlačnija. Također vam omogućuje ručno podešavanje količine zamućenja. Zumirajte bilo koji dio slike i svi imate kontrolu nad pikselima. Možda je to ono što ga čini relativno skupljim od ostalih na popisu.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji od 9,49 USD)

preuzimanje datoteka

8. PortraitCam

Ova je aplikacija koja se plaća, ali opravdava svaki novčić koji zatraži. Aplikacija vam omogućuje snimanje portreta DSLR kvalitete s pravim fokusom i dubinom pomoću nekih jednostavnih kontrola. Znatno ćete se zaljubiti u zrnasti bokeh i filmsko ocjenjivanje. Sveukupno iskustvo postaje bolje s matiranom podrškom za portretne efekte, automatskim prepoznavanjem lica, stvarnim bljeskalicama objektiva i ostalim naprednim značajkama.

Cijena: $4.99

preuzimanje datoteka

Jeste li spremni snimiti taj savršeni portret?

Uz samo malo truda možete pretvoriti svoje uobičajene klikove u prekrasne portrete. Napokon, nije uvijek riječ o kupnji novog uređaja; ponekad je samo potrebno pronaći nekoliko izvrsnih aplikacija koje će proširiti mogućnosti vaše postojeće.

Koristite li bilo što od ovoga? Podijelite svoje iskustvo u odjeljku za komentare u nastavku.

Također pročitajte:

 • Najbolje leće za iPhone 11
 • Štitnici za leće fotoaparata iPhone 12 Pro Max
 • 11 najboljih aplikacija za uređivanje fotografija za Mac
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found