Blog

Kako zaobići zaključavanje aktivacije na iPhoneu i iPadu (2021)

Kada aktivirate svoj iPhone ili iPad, Apple koristi jedinstveni identifikator uređaja i povezuje ga s vašim Apple ID-om. To osigurava da netko tko ukrade telefon ne može ponovno aktivirati i koristiti ga.

Ali ako kupite rabljeni iPhone s pravim namjerama, a zatim utvrdite da je i dalje zaključan, možda ćete htjeti zaobići iPhone Activation Lock. Nakon što to učinite, možete li uređaj učiniti potpuno svojim? Dopustite mi da vam kažem više o tome i kako ukloniti zaključavanje aktivacije.

 • Što je zaključavanje aktivacije?
 • Kako ukloniti zaključavanje aktivacije na iPhoneu ili iPadu
 • Kako izbjeći zaključavanje aktivacije prilikom kupnje rabljenog iPhonea
  • Provjerite je li zaključavanje aktivacije prije kupnje iPhonea od nekoga drugog
  • Prije kupnje provjerite status iPhonea ili iPada
 • Uklonite zaključavanje aktivacije kada prodajete svoj iOS uređaj
 • Trebam li platiti i ukloniti zaključavanje za aktiviranje sa web mjesta trećih strana?

Što je zaključavanje aktivacije?

Zaključavanje aktivacije sigurnosni je sustav protiv krađe koji se automatski omogućava kad je uključen Find My iPhone (tijekom postupka postavljanja prvog vlasnika). Štiti uređaj i podatke na njemu.

Jednom kada aktivira iCloud Activation Lock, nitko drugi ne može aktivirati iPhone pomoću drugog Apple ID-a. Uz to, uređaj se ne može izbrisati s tog iCloud računa i usluga Pronađi moju ne može se onemogućiti.

Te se radnje mogu izvršiti samo ako se unesu Apple ID i lozinka koji su u početku (ili zadnji) korišteni za postavljanje uređaja.

Kako ukloniti zaključavanje aktivacije na iPhoneu i iPadu

Dva načina za uklanjanje zaključavanja aktivacije:

 1. Kada ste postojeći vlasnik i ako ste izbrisali uređaj
 2. Kada ste drugi vlasnik - kontaktiranjem prethodnog vlasnika

1. Kada ste postojeći vlasnik i ako ste izbrisali uređaj

A. Koristite svoj Apple ID i lozinku.

Ako je to vaš uređaj, ne brinite! Uđite u način oporavka i vratite uređaj bez odjave iz iClouda, vidjet ćete zaslon zaključavanja aktivacije. Unesite svoj Apple ID i lozinku i spremni ste.

Ako se ne sjećate svoje adrese e-pošte Apple ID, posjetite službenu stranicu Apple iForgot. U slučaju da ste zaboravili lozinku, možete je resetirati i odavde.

B. Obratite se Apple podršci i provjerite vlasništvo.

Ako imate valjani dokaz o kupnji, možete se obratiti Apple podršci i zatražiti da ukloni zaključavanje aktivacije. Možete ih dobiti putem aplikacije za podršku tvrtke Apple, Twittera, chata uživo ili broja za brigu o kupcima.

Ako je blizu vas Apple Store, posjetite ih s dokazom o kupnji. Oni mogu ukloniti zaključavanje aktivacije na vašem iPhoneu ili iPadu. To vam obično neće biti naplaćeno, čak i ako nemate AppleCare ili ako uređaj nema jamstvo.

Kao što ste pročitali, relativno je jednostavno ako ste prvi ili postojeći vlasnik uređaja. Ali kad vidite Activation Lock na netom kupljenom rabljenom iPhoneu, evo kako ga zaobići.

2. Kada ste drugi vlasnik - kontaktiranjem prethodnog vlasnika

Šanse za uklanjanje zaključavanja aktivacije na rabljenom iPhoneu, iPadu, Apple Watchu ili Macu koje imate ovise isključivo o prethodnom vlasniku. Ako ne surađuju, praktički imate uvez za papir s Appleovim logotipom!

U mnogim prilikama vlasnici uređaja mogu vam slučajno prodati ili pokloniti iPhone sa svojim Apple ID-om, a zaključavanje aktivacije i dalje omogućeno. U takvim slučajevima obratite im se i slijedite korake u nastavku.

O. Ako možete osobno upoznati prethodnog vlasnika.

Zamolite ih da na ekranu za zaključavanje aktivacije unesu svoj Apple ID i lozinku. Dalje, neka postave uređaj sa svojim Apple ID-om. Jednom kada se iPhone postavi, moraju izvršiti sljedeće korake:

 1. Otkažite uparivanje Apple Watcha, ako je primjenjivo.
 2. Isključite Find My iPhone: Da biste to učinili, otvorite Postavke → dodirnite Apple ID natpis s vrha → Pronađi moju.
 3. PronaćiMoj iPhone → isključivanje Pronađi moj iPhone.
 4. Odjavi se iz iCloud, iTunes, i Trgovina aplikacijama: Da biste to učinili, otvorite Postavke → dodirnite Apple ID natpis na vrhu → pomaknite se na dno i dodirnite Odjavi se. Odlučite ne čuvati nikakve podatke i dodirnite Odjavi se opet.
 5. Izbriši sav sadržaj i postavke: Da biste to učinili, otvorite Postavke → dodirnite OpćenitoResetiratiIzbriši sav sadržaj i postavkeunesite lozinku za iPhonePotvrdite.

Nakon završetka postupka brisanja uređaj je kao nov i bez zaključavanja aktivacije. Sada možete postaviti telefon i koristiti svoj Apple ID ili stvoriti novi. Riješen problem, uživajte!

B. Ako ne možete upoznati prethodnog vlasnika, zatražite pomoć za daljinu.

Ako vlasnik živi na udaljenom mjestu i nije moguće slijediti korake iz zaglavlja A., možete ga pokušati zamoliti da podijeli njegov Apple ID i lozinku.

Ovo nije izvrsno rješenje jer u većini okolnosti ljudi ne bi smjeli davati svoj Apple ID ili lozinku (drugima daje pristup njihovim osobnim podacima).

Ali ako vam je uređaj dao rođak ili netko blizak, možete pokušati i zatražiti vjerodajnice Apple ID-a.

U slučaju da gornje rješenje ne uspije, zamolite prethodnog vlasnika da slijedi koraci u nastavku:

 • Daljinsko brisanje i uklanjanje s računa: Da bi to učinio, prethodni vlasnik može koristiti web ili drugi Appleov uređaj.
  • Korištenje weba: Zamolite prethodnog vlasnika da posjeti iCloud.com na računalu i prijavi se na svoj račun. Zatim kliknite na Svi uređaji i odaberite uređaj koji su vam dali. Zatim kliknite na Izbrišite iPhone. Nakon završetka brisanja kliknite na Ukloni s računa (ako je vidljivo).

  • Korištenje drugih Apple uređaja: Zamolite prethodnog vlasnika da otvori Pronađi moju aplikacije na drugim iPhoneima, iPadima ili Macima. Prijavite se s njihovim Apple ID-om ako se zatraži. Zatim kliknite na Uređaji i odaberite iPhone koji su vam dali. Odaberite Izbriši ovaj uređaj. Kada je postupak završen, odaberite Ukloni s računa.

Bilješka: Dok prethodni vlasnik poduzima gornje radnje, provjerite jesu li mobilni podaci ili Wi-Fi povezani s iPhoneom koji ste dobili. Tek tada se uređaj može izbrisati.

Kada je postupak završen, iPhone nema aktiviranje zaključavanja. Sada ponovo pokrenite iPhone i postavite ga pomoću postojećeg Apple ID-a ili stvorite novi.

Kao što ste mogli primijetiti, gornji koraci djeluju samo ako je prethodni vlasnik bio ljubazan, kooperativan i bez loših motiva. Mnogo je prevaranata, posebno na mreži, koji vam prodaju uređaj, a zatim vas kasnije traže dodatnu uplatu za uklanjanje zaključavanja aktivacije.

Prije kupnje budite oprezni!

Kako izbjeći zaključavanje aktivacije prilikom kupnje rabljenog iPhonea

Prvo, dobra je ideja kupiti obnovljene Apple proizvode od Applea (ili nekih renomiranih prodavača poput MacSalesa.) Svi obnovljeni uređaji izravno od Applea imaju isto jednogodišnje jamstvo.

Ako ne pronađete povoljno obnovljenu ponudu, nema štete ako kupite rabljeni iPhone ili iPad. Prije kupnje od nekoga drugog provjerite je li zaključavanje aktivacije i status iPhonea.

Provjerite je li zaključavanje aktivacije prije kupnje iPhonea od nekoga drugog

Mnogi iOS uređaji legalno se prodaju s uključenim zaključavanjem aktivacije. U nekim slučajevima prodavač namjerno ne uklanja iCloud bravu da bi kasnije tražio više novca. U drugim se slučajevima to događa slučajno. Da biste izbjegli zaglavljivanje, prije kupnje provjerite je li uređaj zaključan ili nije.

Prije nego što kupite iPhone, iPad, iPod touch ili Apple Watch od ovlaštenog Apple prodavača, morate osigurati da je izbrisan i da nije povezan s računom prethodnog vlasnika. Osim toga, najbolje bi bilo kad biste pitali prodavatelja je li uklonio zaključavanje aktivacije ili ne.

Uključite uređaj. Ako se pojavi zaslon zaključanog zaporke ili početni zaslon, to znači da nije izbrisan. Zatim zamolite prodavatelja da u potpunosti izbriše uređaj PostavkeOpćenitoResetiratiIzbriši sav sadržaj i postavke. Ako se od vas zatraže Apple ID i lozinka prethodnog vlasnika, to znači da je uređaj i dalje povezan s njegovim računom.

Ako prethodni vlasnik nije prisutan, možete ga zamoliti da ukloni uređaj sa svog računa prijavom na iCloud.com (objašnjeno gore). Kad se pri prvom uključivanju od vas zatraži da "postavite iPhone / iPad", zaključavanje aktivacije je onemogućeno.

Prije kupnje provjerite status iPhonea ili iPada

Još jedna važna stvar koju morate imati na umu prije nego što kupite iPhone od nepoznatog prodavača je osigurati da uređaj ne bude ukraden.

Ranije je Apple dopuštao pregled statusa bilo kojeg iOS uređaja pomoću alata Activation Lock - ali sada je uklonio tu opciju nakon nekih izvještaja da su je kineski hakeri pretjerano iskoristili. Međutim, i dalje možete provjeriti status bilo kojeg uređaja.

Idite na web mjesto Provjera ukradenog telefona i unesite IMEI uređaja koji želite kupiti. Alat će usporediti IMEI s nekoliko izvornih baza podataka i pružiti brz rezultat. IMEI broj otisnut je na poleđini starijih iPhonea. Ako upotrebljavate noviji model (ili čak stari), možete ga pronaći u ladici za SIM.

Uklonite zaključavanje aktivacije kada prodajete svoj iOS uređaj

 1. Otkažite uparivanje s Apple Watchom
 2. Isključiti Pronađi moj iPhone
 3. Odjavi se iz iTunes i Trgovina aplikacijama
 4. Izbriši sve
 5. Uklonite s popisa pouzdanih uređaja
 6. Odjavite iMessage ako prelazite na Android.

Prije prodaje uređaja, trebali biste slijediti sve što smo gore objasnili. Sljedećem vlasniku osigurava ugodno iskustvo. Također osigurava da vaši privatni podaci više nisu na tom uređaju.

Trebam li platiti i ukloniti Activation Lock sa web mjesta trećih strana?

Ne! Možda ćete vidjeti mnogo recenzija i solidne povratne informacije kupaca i primamiti vas da platite naknadu, uklanjajući zaključavanje aktivacije za dan ili dva. To može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Uređaj će možda prestati primati ažuriranja, pa čak i neće ponovno proći zaključavanje aktivacije nakon resetiranja / brisanja. Sveukupno, uopće se ne preporučuje da idete ovom rutom. Čak i ako web stranica izgleda izvorno i sadrži riječi poput službene, pouzdane, najstarije, zajamčene itd.

Završavati.

Na ovaj način možete zaobići zaključavanje aktivacije na iPhoneu. Ovaj je članak bio usredotočen na iPhone i iPad, no isto vrijedi i za Mac i Apple Watch. Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao.

Dalje, možda ćete voljeti pročitati:

 • Najbolji savjeti i trikovi za prilagodbu iOS 14 za iPhone
 • iOS 14: Savjeti za poboljšanje trajanja baterije na iPhoneu
 • Značajke iOS 14 o kojima trebate znati

Copyright calisportfest.com 2023

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found