Blog

Aplikacija za telefon ne radi u iOS-u 14 na iPhoneu? Kako to popraviti

'Telefonska aplikacija' jedna je od integralnih aplikacija na vašem iPhoneu ili bilo kojem mobitelu. To vam omogućuje upućivanje poziva, pregled tko vas je zvao, čiji ste poziv propustili, pristup govornoj pošti i još mnogo toga. Može biti katastrofalno kada se ovaj bitni program zamrzne, zaglavi, ne pokrene, loše se ponaša ili ne uspije uputiti poziv. Srećom, to nije dugotrajan problem i možete jednostavno popraviti neispravni problem aplikacije Telefon na iPhoneu slijedeći donja rješenja.

 • Zašto moja telefonska aplikacija na iPhoneu ne radi?
 • Što učiniti ako telefonska aplikacija ne radi na iPhoneu?

Zašto moja telefonska aplikacija na iPhoneu ne radi?

Upućivanje i primanje poziva primarna je funkcija i s njom obično nema problema. Međutim, u rijetkim trenucima, zbog iOS pogrešaka, nedostatka podrške mobilnog operatera i drugih mrežnih problema, aplikacija Telefon može prestati upućivati ​​pozive na vaš iPhone.

Neko vrijeme zbog lošeg ponašanja drugih aplikacija na aplikaciju Telefon može utjecati. U rijetkim situacijama, ako niste dugo ponovno pokrenuli iPhone, možda ćete imati problema s korištenjem nekoliko iPhone postavki i aplikacija (uključujući i ovu).

Sad kad imate okvirnu ideju o tome zašto se ovaj problem događa, pogledajmo jednostavna rješenja za rješavanje problema.

Što učiniti ako telefonska aplikacija ne radi na iPhoneu?

 1. Prisilno zatvorite aplikaciju Telefon i ponovno pokrenite
 2. Omogućite i onemogućite način rada u zrakoplovu
 3. Omogući mobilne podatke
 4. Ponovo pokrenite iPhone
 5. Osigurajte ispravne postavke roaminga
 6. Provjerite datum i vrijeme iPhonea
 7. Još jednom provjerite nemate li nepodmirenog računa
 8. Izvadite SIM karticu iz iPhonea i ponovno je umetnite
 9. Provjerite ima li ažuriranja za prijevoznika
 10. Ažurirajte svoj iPhone
 11. Resetirajte iPhone mrežne postavke

1. Prisilno zatvorite aplikaciju Telefon i ponovno pokrenite

 1. Na iPhoneu s Face ID-om prijeđite prstom od dna zaslona prema gore i držite. Na iPhoneu s prednjim gumbom Početna brzo ga dvaput pritisnite. Vidjet ćete sve otvorene aplikacije.
 2. Povucite aplikaciju Telefon skroz gore prisilno napustiti.
 3. Nakon 5-10 sekundi dodirnite Ponovno ikona telefonske aplikacije da ga pokrenemo. Trebali biste ga moći koristiti.

2. Omogućite i onemogućite način rada u zrakoplovu

To možete učiniti iz Kontrolnog centra, kojem se pristupa povlačenjem prsta od gornjeg desnog kuta na iPhoneu s Face ID-om. Na modelima s gumbom Početna prijeđite prstom od dna zaslona prema gore. Zatim dodirnite Ikona zrakoplova. Nakon 15-30 sekundi dodirnite istu ikonu da biste onemogućili ovaj način rada.

Alternativno, to možete učiniti pokretanjem Postavke aplikaciju i dodirnite prekidač za Zrakoplovni način. Nakon nekoliko sekundi isključite isti prekidač.

3. Omogućite mobilne podatke

U nekim slučajevima kada ne možete upućivati ​​ili primati pozive, omogućavanje mobilnih podataka pomaže. Za ovo, donesite Kontrolni centar i dodirnite ikona antene (pored ikone Zrakoplov).

Također možete otvoriti Postavke aplikaciju, dodirnite Stanični, a zatim uključite Stanični podaci. U slučaju da imate problema s korištenjem mobilnih podataka na vašem iPhoneu, svakako pogledajte kako riješiti taj problem.

4. Ponovo pokrenite iPhone

Ovo je vrlo učinkovito rješenje za rješavanje više problema, uključujući zamrzavanje i neodgovaranje telefonske aplikacije. Pomoću fizičkih tipki na iPhoneu možete ga isključiti, a zatim ponovno uključiti.

To možete učiniti i iz Postavke aplikacija → OpćenitoUgasiti. Sada, nakon minute, tipkom uključite uređaj. Ili uključite telefon u punjenje i on će se automatski uključiti.

U slučaju da ga ne poznajete, imamo zasebni vodič koji vam govori kako ponovno pokrenuti iPhone.

Nakon ponovnog pokretanja prilično sam uvjeren da će zaglavljena i nefunkcionalna aplikacija Telefon ponovno početi raditi poput šarma. U rijetkim slučajevima to nije slučaj, naučite kako prisilno ponovno pokrenuti iPhone.

5. Osigurajte ispravne postavke roaminga

Da biste spriječili velike naboje tijekom rominga, možda je ova značajka isključena. Ali u slučaju da imate problema s aplikacijom Telefon ili ste zapravo u nekoj drugoj državi / državi, trebali biste omogućiti preklopni roaming. To bi osiguralo nesmetanu vezu i podatkovnu vezu.

 1. Unutar iPhonea Postavke aplikaciju, dodirnite Stanični →Opcije mobilnih podataka.
 2. Uključite prekidač za Podatkovni roaming.
 3. Ako vidite ovu opciju: Dodirnite Glas i podacii provjerite je li uključena VoLTE je omogućen.

6. Provjerite datum i vrijeme iPhonea

Za više funkcija povezanih s mrežom potrebno je imati točan datum i vrijeme. Jednostavan način da se to osigura automatskim postavljanjem uređaja. Evo kako.

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito.
 2. Dodirnite Datum vrijeme.
 3. Upaliti Postavi automatski. Nakon što ste to omogućili, također provjerite je li prikazana vremenska zona točna.

7. Još jednom provjerite nemate li nepodmirenog računa

Koristim više SIM kartica. A često se dogodi da moji sekundarni i tercijarni telefoni nisu u mogućnosti pozivati. Tada shvatim da sam zaboravio platiti račun. Stoga bih zatražio da upotrijebite jedinstveni kôd ili aplikaciju vašeg mobilnog operatera i provjerite nema li računa na čekanju i imate li dovoljno kredita za poziv.

8. Izvadite SIM karticu iz iPhonea i ponovno je umetnite

Upotrijebite alat za izbacivanje SIM-a koji ste dobili s iPhoneom. Ako ga nemate, slobodno upotrijebite sličnu pribadaču. Sada ćete na desnoj strani iPhonea vidjeti ladicu za SIM. Umetnite zatik u njegovu rupu da izvadite karticu. Obrišite ga dodatnom mekom suhom krpom. Nakon toga, stavite je u ladicu za SIM i sigurno je vratite natrag.

9. Provjerite ima li ažuriranja za prijevoznika

Baš kao i iOS ažuriranja, i vaš operater izdaje ažuriranja. Obično za njih vidite skočni prozor na početnom zaslonu ili u aplikaciji Postavke. No, ipak je važno još jednom provjeriti. Dakle, prijeđite na naš brzi vodič koji vam govori kako ažurirati postavke mobilnog operatera na iPhoneu.

10. Ažurirajte svoj iPhone

Za optimalne performanse na iPhoneu biste trebali imati najnoviju verziju iOS-a. Apple olakšava ažuriranje vašeg uređaja bez napora. Za to otvorite Postavke aplikaciju, dodirnite OpćenitoAžuriranje softvera. Preuzmite i instalirajte ako vidite ažuriranje na čekanju.

11. Resetirajte iPhone mrežne postavke

 1. Otvori Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite Resetirati.
 2. Dodirnite Resetirajte mrežne postavke, unesite lozinku za iPhone ako se zatraži i nastavite.

Telefonska aplikacija uspješno ponovno radi na vašem iPhoneu!

Nadam se da su gornja rješenja riješila problem s aplikacijom Telefon. Ponekad se dogodi i da možete povezati Bluetooth uređaj ili iPhone staviti u DND način i zaboraviti. To dovodi do zvuka iz vaše iPhone slušalice ili ne čujete zvonjenje telefona tijekom dolaznih poziva. Stoga provjerite jeste li ih isključili.

PROČITAJTE DALJE:

 • iPhone nastavlja odbacivati ​​pozive? Isprobajte brze popravke
 • 15 savjeta za upotrebu iPhone slušalica za pozive, Siri i još mnogo toga!
 • 8 načina kako popraviti iPhone bez zvuka u vezi s pozivima