Blog

Diktat ne radi na iPhoneu? Evo kako to popraviti

Kad god mi nije ugodno tipkati, iskorištavam uvijek pouzdanu značajku "govor u tekst" na iPhoneu kako bih lako komponirao tekst. U većini slučajeva to prilično dobro radi. Ali opet, ništa nije savršeno na svijetu. I bilo je dosta puta kada sam otkrio kako diktat uopće ne radi na mojem iPhoneu.

S obzirom na to koliko je korisna ova značajka, smatrao sam da ima smisla podijeliti neke izvodljive trikove za rješavanje problema s pretvaranjem glasa u tekst na iOS uređaju. Dajte im priliku ako ste naišli na ovu prepreku i želite je odmah riješiti!

Savjeti za rješavanje problema s glasovnom diktatom koji ne radi na iPhoneu i iPadu

Je li ikona mikrofona zasivljena?

Rješenje br. 1: ISKLJUČITE / UKLJUČITE mobilnu mrežu ili Wi-Fi

Značajka "govor u tekst" zahtijeva stabilnu internetsku vezu kako bi savršeno funkcionirala. Kad vaš uređaj nije povezan s Internetom, ikona mikrofona postaje siva.

Pazite da imate odgovarajuću internetsku vezu.

Otvorite PostavkeappStanični ili Wi-Fi. Zatim isključite prekidač. Zatim ponovo pokrenite iPhone. Nakon što se uređaj ponovno pokrene, uključite mobilnu mrežu ili Wi-Fi.

ILI

Nakon toga otvorite bilo koju aplikaciju kao što su Poruke ili Bilješke i pokušajte koristiti diktat kao i obično. Sad bi trebalo raditi.

Rješenje br. 2: Resetiranje mrežnih postavki

Što ako je ikona mikrofona i dalje siva, čak i nakon što ste osvježili internetsku vezu? Na vašem uređaju mogu postojati mrežni problemi. Ali ne brinite jer postoji pouzdan način da se to popravi resetiranjem mreže.

Otvorite aplikaciju Postavke na iOS uređaju → Općenito → Resetiraj → pritisnite Reset Network Settings i potvrdite.

Pokušajte sada koristiti značajku glas u tekst kao i obično. Problem bi sada trebao nestati!

Je li gumb mikrofona skriven?

Rješenje br. 3: Osigurajte da Siri i diktiranje nisu ograničeni

Ne prikazuje li tipkovnica tipku mikrofona? Ako je to slučaj, znam točan razlog koji stoji iza toga jer sam nekoliko puta prošao ovaj put.

Možda ste ranije ograničili Siri & Dictation i zaboravili ukloniti ograničenje ili je vaše dijete nesvjesno stavilo pauzu na ovaj govor u značajku teksta. Što god moglo biti, idite na Postavke → Vrijeme zaslona → Ograničenja sadržaja i privatnosti → Dopuštene aplikacije → sada, provjerite je li prekidač za Siri i diktat UKLJUČEN.

Ikona mikrofona nije zasjenjena, ali još uvijek ne može koristiti značajku za glasovno slanje teksta?

Rješenje # 4: Dajte novi početak Siri i diktatu

U drugom scenariju, čini se da diktat glasa ne funkcionira čak i kada nema problema s Internetom, a ni ikona mikrofona nije zasivljena.

U takvom bi slučaju novi početak iPhonea i Siri Dictation mogao biti trik. Pa, razlog zašto se osjećam pomalo optimistično u tome je što je to uspjelo mnogim korisnicima. U svakom slučaju, probajmo!

Otvorite aplikaciju Postavke na iOS uređaju → Siri & Search → Now, isključite "Listen for Hey Siri" i “Pritisnite gumb Početna / bočni za Siri”.

Onda poslije, onemogućiti Diktat. Da biste to učinili, prijeđite na PostavkeOpćenitoTipkovnicaDiktat.

Dalje, morate prisilno ponovno pokrenuti uređaj. Budući da se postupak malo razlikuje ovisno o različitim modelima, pogledajte ovaj vodič ako trebate pomoć.

Nakon ponovnog pokretanja uređaja, vratite se na Postavke i uključite Listen for Hey Siri i pritisnite gumb Home / Side za Siri. Također, omogućiti Diktat. Sada provjerite jeste li konačno riješili problem.

Rješenje br. 5: Ažurirajte iOS na uređaju

Još nema predaha? Pretpostavljam da bi problem mogao biti posljedica nepokolebljive pogreške. Da biste se riješili programske pogreške, ažurirajte svoj uređaj. Idite na aplikaciju Postavke → Općenito → Ažuriranje softvera. Nakon toga preuzmite i instalirajte dostupno ažuriranje.

Rješenje br. 6: Vratite svoj uređaj kao novi

U većini slučajeva ažuriranje softvera može riješiti problem, ali ako i ono ne pruži potreban ishod, vratite svoj uređaj kao novi.

Da, to je najneželjenije rješenje, jer to nitko nikada ne želi učiniti. Ali opet, ne bismo smjeli ostavljati kamen na kamenu u potrazi za popravkom. Dakle, isprobajte i vi. Da biste to učinili, krenite do ovog praktičnog vodiča.

Završavati…

Imate odgovor na problem? Pretpostavljam da ste napokon sredili problem zauvijek i počeli koristiti diktat kao i obično. Ako u budućnosti naiđete na istu prepreku, imajte na umu trikove kako biste ih odmah riješili.

Možda biste željeli pročitati sljedeće članke:

  • Savjeti za upotrebu Siri prečaca uz Apple News na iPhoneu i iPadu
  • Najbolje AirPlay 2 Siri naredbe: Uživajte u zvuku u više prostorija do kraja
  • Najbolji iOS 12 Siri prečaci za iPhone i iPad
  • Obriši povijest i podatke o web lokacijama sivo u Safariju na iPhoneu