Blog

Kako ručno prenijeti fotografije u Dropbox s iPhone / iPad

Dropbox za iPhone / iPad pravi je blagodat za mnoge korisnike koji se oslanjaju na Dropbox. Trenutni pristup datotekama - čak i do točke dobivanja izvanmrežnog pristupa - nešto je što treba svakom Dropbox korisniku.

Zbog svih svojih značajki, Dropbox čini nekoliko stvari malo složenima. Danas gledamo na ručni prijenos fotografija, umjesto da dopustimo aplikaciji da preuzme kontrolu nad sinkronizacijom vaših fotografija u Camera Roll-u.

Dropbox je u osnovi dizajniran da omogući "pristup" vašim datotekama. Zato je prva verzija aplikacije imala vrlo malo načina na stvaranje, prijenos ili uređivanje datoteka. Nedavno ažuriranje, o kojem smo nedavno objavili, donosi neke zaista korisne značajke poput dijeljenja, gesta prevlačenja prsta i višestrukog prijenosa / dijeljenja.

Sve fotografije u svitku fotoaparata možete prenijeti u Dropbox omogućavanjem značajke Prenos kamere. Ako još nije omogućeno, samo naprijed. Probaj. Otvorite izbornik Fotografije (s donje trake izbornika) i dodirnite ‘Omogući’ gdje piše ‘Uključi prijenos fotoaparata’. Nećete vidjeti ovu poruku ako je prijenos fotoaparata već omogućen.

Ali u ovoj značajci postoji kvaka: sve fotografije u vašem fotoaparatu prenose se i kad god kliknete novu sliku na iPhoneu / iPadu, da se prenosi i na Dropbox! Zvuči malo previše nametljivo, zar ne?

Želite to zaustaviti, ali svejedno želite prenijeti određene fotografije u Dropbox. Kako to činiš? Upravo ćemo to pogledati:

Kako ručno prenijeti fotografije s iPhonea ili iPada na Dropbox

Korak 1. Otvorite Dropbox → Stvorit ćemo novu mapu u koju ćemo prenijeti fotografije. Na ovaj način možete lako vidjeti fotografije. Da biste to učinili, dodirnite Datoteke tab → dodirnite + Potpiši → dodirnite Stvori mapu.

Korak 2. Dajte mu ime.

Korak # 3. Dodirnite + Ikona opet → Dodirnite Prenesite fotografijeOdaberite Fotografije i dodirnite Dalje.

Korak # 4. Napokon, dodirnite Učitaj.

To je sve narode!

Dakle, ovo je način na koji možete prenijeti fotografije na Dropbox. Međutim, problem je u tome što se mapa ne prebacuje na prikaz fotografija i fotografije se ne prikazuju u izborniku Fotografije. Da biste to popravili, morate privremeno omogućiti Prijenos kamere, a zatim ga prekinuti. Na taj se način stvara album za prijenos rolne kamere. Sada možete dodati fotografije u ovaj album i one će se odraziti na izborniku Fotografije.

Podijelite s nama povratne informacije u komentaru u nastavku.