Blog

iTunes pogreška 9? Kako to popraviti kada nadogradite iPhone / iPad

Za razliku od iTunes pogreške 3194 ili pogreške 4014, iTunes pogreška 9 nije vrlo čest kôd pogreške. Ali kad pogodi, zaustavi se sve što ste pokušali učiniti. U većini slučajeva dolazi do pogreške 9 kada pokušavate nadograditi / ažurirati svoj firmware.

Kao i većina kodova pogrešaka, i za iTunes pogrešku 9. postoje različiti popravci. Ono što može nekome uspjeti možda neće uspjeti i vama. Ono što ćete trebati je isprobati sve mogućnosti.

Kako popraviti iTunes pogrešku 9

Hardver vs softver

Appleova stranica za podršku navodi pogrešku 9 kao mogući problem sa sigurnosnim softverom. Ovo bi mogao biti vatrozid koji blokira pristup određenim web mjestima / web resursima (poput iTunesa koji pokušava preuzeti nešto s Appleovih poslužitelja). Neke druge web stranice (i korisnici koji su pronašli neka rješenja) napominju da se ova pogreška događa zbog hardverskih problema (neispravan kabel, neispravan USB priključak, slučajno isključenje itd.)

Pokušat ćemo ispraviti pogrešku 9 pomoću obje ove opcije.

USB priključak

Jedna od prvih stvari koje možete pokušati je promijeniti USB priključak na mjestu na kojem se kabel spaja. Ovo je previše osnovno, znam, ali iznenadit ćete se koliko slučajno ovo popravlja sva štucanja pri pokušaju nadogradnje / ažuriranja firmvera.

Još jedno računalo

Ako možete pristupiti drugom računalu / prijenosnom računalu s instaliranim iTunesom, drugo što možete pokušati je ažurirati / nadograditi svoj iDevice na drugom računalu. Da, ovo je još jedna osnovna stvar koju treba isprobati.

Iskopčavanje kabela / neispravan kabel

Kad je kabel odspojen / otpušten, iPhone gubi vezu s iTunesom. To dovodi do mnoštva pogrešaka (različitih brojeva), a čini se da bi i pogreška 9 (iako nije dokumentirana na Appleovoj stranici za podršku) također mogla biti jedna od njih.

Sigurnost / Anti-virus / Vatrozid

Ovdje se dobiva sve o softveru.

Ako ste postavili vatrozid ili se povezivali putem proxyja / VPN-a, trebali biste biti sigurni da to ne sprječava iTunes da se daljinski poveže s Appleovim poslužiteljima. Kada pokušate nadograditi svoj iPhone / iPad, iTunes se povezuje s Appleom, provjerava ima li hashova, sigurnosnih ključeva itd. (Hrpa stvari koje koristi da bi provjerio je li vaš iPhone ili iPad tehnički "moguće ažurirati / nadograditi".)

Ako se negdje tijekom pokušaja iTunes zaustavi u povezivanju s Appleovim poslužiteljima, izbacit će pogrešku. Pogreška 9 i tada je rijetkost (češća je pogreška br. 2 i pogreška br. 16xx). No ipak, budući da je to dokumentirano, morate pokušati popraviti postavke vatrozida.

Različiti OS-i i različite postavke imaju različite konfiguracije za proxy ili vatrozid. Možda ćete ih morati podesiti tako da budu dostupni svi poslužitelji.

To je sve narode!

Slobodno podijelite svoje misli i povratne informacije s nama u odjeljku za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found