Blog

iPhone ne šalje tekstualne poruke? Isprobajte ove popravke

Vrlo je neugodno ako je vaš iPhone ne šalje tekstualne poruke, srećom, rješenja za rješavanje ovog problema su jednostavna i brza.

Možda nećete moći s iPhonea poslati redovite tekstualne poruke, poznatije kao SMS, i vidjeti Crvena zbog dospijeća do neobične greške ili privremenih kvarova. Prije nego što kontaktirate svog mobilnog operatera ili posjetite Apple Store, pogledajte sve ove izravne popravke ovog problema. Na kraju ćete dobiti odgovor za 'Zašto moj iPhone ne šalje tekstualne poruke?'

Ne šalje li vaš iPhone tekstualne poruke? Evo kako riješiti problem

 • Ponovo pokrenite iPhone
 • Zatvorite i ponovo otvorite aplikaciju Messages
 • Provjerite telefonski broj primatelja
 • Izbrišite razgovor i započnite novu poruku
 • Provjerite podržavate li što šaljete u SMS poruci
 • Provjerite jeste li uključili SMS
 • Ispravite datum i vrijeme iPhonea
 • Isključite prosljeđivanje tekstualnih poruka
 • Isključite LTE ili ga koristite samo za podatke na iPhoneu
 • Izbriši stare poruke
 • Ažurirajte svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a
 • Resetirajte mrežne postavke
 • Vratite svoj iPhone

Prije svega, pobrinite se da smijete slati SMS s kraja vašeg mobilnog operatera. Ako ste pretplaćeni korisnik, osigurajte da imate dovoljno ravnoteže. A ako imate postpaid paket, pobrinite se da na vašem računu nema nepodmirenih računa ili ograničenja.

Rješenje # 1. Ponovo pokrenite iPhone

Ovo je jednostavno, ali učinkovito rješenje za popravljanje iPhone neće slati poruke na vašem iPhoneu. Isključite uređaj i nakon jedne minute ga ponovno UKLJUČITE.

Rješenje # 2. Zatvorite i ponovo otvorite aplikaciju Messages

Na iPhoneu s gumbom Home dvaput ga pritisnite da biste vidjeli sve otvorene aplikacije. Na iPhoneu bez gumba Home prijeđite prstom od dna zaslona prema gore i zaustavite se.

Sada povucite karticu aplikacije Messages na vrh da biste je prisilno napustili. Možete zatvoriti i druge pokrenute aplikacije. Ponovo otvorite aplikaciju Messages i pokušajte slanje tekstualnih poruka.

Rješenje # 3. Provjerite telefonski broj primatelja

Šanse su malene, ali savjetovao bih da provjerite telefonski broj osobe kojoj šaljete tekst. Ako na broju vidite pogrešan pozivni broj države ili znamenke, ispravite ga i pokušajte ponovno poslati tekstnu poruku.

Rješenje # 4. Izbrišite razgovor i započnite novu poruku

Jednostavno rješenje je brisanje cijelog razgovora osobe koja nije uspjela u tekstualnim porukama i početak iznova.

Korak 1. Otvoren Poruke aplikacija i prijeđite prstom udesno ulijevo na razgovoru osobe. Dodirnite Izbrisati i potvrdi.

Korak 2. Dodirnite plava ikona za pisanje gore desno i započnite novi razgovor s tom osobom.

Rješenje br. 5. Provjerite je li podržano što šaljete u tekstualnoj poruci

Svaki davatelj usluga mobilne mreže ne podržava MMS. Također se može isključiti u postavkama iPhonea. Stoga, ako šaljete fotografiju, videozapis ili bilo što drugo osim teksta (i možda emojija), to neće uspjeti i vidjet ćete crvenu boju ikona.

Rješenje br. 6. Provjerite jeste li uključili SMS

Dobra je ideja osigurati da vaš iPhone može poslati poruku kao uobičajenu tekstualnu poruku kada iMessage nije dostupan. Da biste ovo uključili, otvorite Postavke aplikacija → Poruke → uključite prekidač za Pošaljite kao SMS.

Rješenje # 7. Ispravite datum i vrijeme iPhonea

To neće utjecati samo na tekstne poruke, već i na nekoliko aplikacija i usluga ako je vaš iPhone postavljen u pogrešnu vremensku zonu. Da biste bili sigurni da vaš telefon ima točno vrijeme i datum, otvorite Postavke aplikacija → OpćenitoDatum vrijeme → uključite prekidač za Postavi automatski.

Rješenje br. 8. Isključite prosljeđivanje tekstualnih poruka

Prosljeđivanje SMS-a ili SMS relej dio je značajke kontinuiteta uvedene sa iOS-om 8. To je zgodno, ali u rijetkim slučajevima može uzrokovati smetnje u tekstnim porukama koje se šalju s vašeg iPhonea. Stoga isključite prosljeđivanje tekstnih poruka.

Korak 1. Pokreni Postavke aplikaciju i dodirnite Poruke.

Korak 2. Dodirnite Prosljeđivanje tekstualnih poruka i isključite prekidač za ostalim vašim Apple uređajima vidite ovdje.

Korak # 3. Ponovo pokrenite iPhone. Nakon što se vaš iPhone ponovo pokrene, pokrenite aplikaciju Messages i počnite slati SMS kao i obično.

Kad budete mogli slati poruke, pokušajte ponovno uključiti prosljeđivanje tekstualnih poruka ako je ova značajka korisna za vas.

Rješenje # 9. Isključite LTE ili ga koristite samo za podatke na iPhoneu

Ovi iPhoni imaju VoLTE značajku. Ako vam to pruža operater, preporučljivo je isključiti LTE ili ga koristiti za podatke samo na vašem iPhoneu. Primijećeno je da LTE ne funkcionira pravilno na određenim područjima.

Korak 1. Pokreni Postavke aplikaciju i dodirnite Stanični.

Korak 2. Dodirnite LTE → Sljedeće, ili dodirnite Samo podaci ili Isključeno

Korak # 3. Nakon što prođete kroz postupak, ponovno podizanje sustava tvoj uređaj.

Rješenje # 10. Izbriši stare poruke

Izbrišite sve stare poruke. Možda zvuči pomalo ludo, ali ima potencijal riješiti problem iPhonea koji ne šalje poruke. Tone nepotrebnih razgovora mogle bi biti prepreka u slanju novih.

Korak 1. Pokreni Poruke aplikacija → Dodirnite tri točkice a zatim dodirnite Odaberite Poruke.

Možete i samo povući dva prsta prema dolje da biste odabrali razgovore s porukama.

Korak 2. Nakon što odaberete sve razgovore, dodirnite Izbrisati.

Rješenje # 11. Ažurirajte svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a

Ažuriranja softvera ispravljaju pogreške i uvode nove značajke. Na svom iPhoneu uvijek morate pokrenuti najnoviju verziju iOS-a.

Pokreni Postavke aplikacija → OpćenitoAžuriranje softvera. Ako vidite ažuriranje softvera na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

Rješenje # 12. Resetirajte mrežne postavke

Kada resetirate mrežne postavke iPhonea, vaši se podaci neće izbrisati. Međutim, Wi-Fi lozinke i ostale mrežne postavke brišu se. Ovo je dobra metoda za rješavanje problema s neuspjehom tekstualnih poruka na iPhoneu.

Rješenje # 13. Vratite svoj iPhone

Ako sva gore navedena rješenja ne uspiju riješiti problem, trebali biste vratiti svoj iPhone kao novi. Prvo napravite sigurnosnu kopiju uređaja prije nego što ga vratite jer će se ukloniti svi vaši mediji i podaci.

Problem s tekstualnom porukom uspješno riješen!

Nadam se da su svi gore navedeni načini uspješno riješili probleme s tekstualnim porukama s kojima ste se suočavali na iPhoneu. Molimo podijelite metodu koja vam je pomogla. Ako nijedna od opcija nije pomogla, vrijeme je da kontaktirate svog operatora ili Appleovu podršku.

Voljet ćete čitati ...

 • Kako blokirati neželjene tekstualne poruke na iPhoneu
 • Četiri jednostavna načina ispisa iPhone tekstualnih poruka i iMessages
 • Kako izvesti tekstne poruke s Android telefona na iPhone
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found