Blog

Kako uključiti tamni način rada na iPhoneu i iPadu u iOS-u 14

Tamni način rada na iOS 14 i 13 izvrsna je značajka za smanjenje odsjaja s vašeg zaslona. Kao što naziv sugerira, zatamnjuje vizualni izgled zaslona vašeg uređaja. To smanjuje naprezanje očiju uzrokovano gledanjem u zaslon, posebno u uvjetima slabog osvjetljenja. Štoviše, čak može pomoći u produljenju trajanja baterije. Pa provjerimo kako uključiti tamni način rada na iPhoneu i iPadu.

  • Kako UKLJUČITI mračni način rada s kontrolnog centra za iPhone ili iPad
  • Kako UKLJUČITI mračni način rada iz aplikacije Postavke
  • Kako prilagoditi tamni način rada na iPhoneu ili iPadu

Kako UKLJUČITI mračni način rada s kontrolnog centra za iPhone ili iPad

Postoji više načina na koje možete uključiti ovaj novi dodatak. Međutim, najlakši način da to napravite putem Kontrolnog centra.

Korak 1. Na iPhoneu 8 Plus ili starijim verzijama, prijeđite prstom od dna. Na iPhoneu X i novijim verzijama te na iPadu prijeđite prstom prema dolje od gornjeg desnog kuta za pristup Kontrolnom centru.

Korak 2. Sada trebate dodirnuti i držati opcija kontrole svjetline zaslona.

Korak # 3. Sada biste trebali vidjeti novu opciju pod nazivom "Svjetlo izgleda". Dodirnite je i magija će za tren oka zavladati cijelim vašim uređajem.

Zatamnit će cijelo korisničko sučelje, pa čak i prikazati njegov privlačni utjecaj u svim aplikacijama (pod uvjetom da ga udovoljavaju.)

Kako UKLJUČITI mračni način rada iz aplikacije Postavke

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija → Dodirnite Zaslon i svjetlina.

Korak 2. Sada odaberite Mračno kako bi ovu značajku proveli u djelo.

Kako prilagoditi tamni način rada na iPhoneu ili iPadu

Jedna stvar koju treba napomenuti jest da ovu značajku možete postaviti i tako da se automatski aktivira na temelju željenog doba dana. Da biste to učinili, prvo odaberite Tamno, a zatim prebacite prekidač koji je odmah pored Automatski. Nakon toga dodirnite Opcije.

Zatim, ovisno o načinu na koji želite koristiti tamni način, možete odabrati Zalazak sunca do izlaska sunca ili idite s a Prilagođeni raspored prema vašoj pogodnosti. Dakle, iskoristite to u potpunosti kako biste pojačali gledanje.

Sad već vjerojatno znate kako to onemogućiti. Jednostavno odgaji Kontrolni centar → Dodirnite i držite tipka za kontrolu svjetline → Zatim dodirnite "Izgled taman" i spremni ste za polazak.

To je poprilično to!

Video: Kako uključiti mračni način rada u iOS-u 14/13 na iPhoneu i iPadu

Vaše preuzimanje?

Sad kad ste stavili ruku na ovu korisnu značajku, povećali povratne informacije i izgleda li to u redu za vaš specifični ukus.

Možda biste htjeli na brzinu baciti pogled i na ove članke:

  • Kako UKLJUČITI mračni način rada Facebook na radnoj površini
  • Uređaji koji podržavaju iOS 14
  • Savjeti za pripremu iPhonea i iPada za iOS 14

Koje su značajke koje su vam zapele za oko u najnovijoj verziji iOS-a i zašto? Podijelite svoje misli u okviru za komentare.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found