Blog

Kako dijeliti mape u aplikaciji Notes na iPhoneu, iPadu i Macu

iOS 13 donio je mnoštvo promjena koje su neke značajnije od ostalih. Iako mračni način rada i prerađenu aplikaciju Maps aplaudiraju mnogi, u oči su mi upadale manje promjene. Jedna od takvih značajki je dijeljenje mapa u aplikaciji Notes. Da bih vam rekao nešto o ovoj aplikaciji, već duže vrijeme koristim aplikaciju Notes kao primarnu aplikaciju za bilješke na svom iPhoneu, pa čak i na Macu. Stoga sam ovu značajku jako cijenio. Tako ćete u ovom postu otkriti kako možete dijeliti mape aplikacije Notes na iPhoneu i iPadu.

Po mom mišljenju, aplikacija Apple Notes jako je podcijenjena, iako je funkcionalna i jednostavna. Nakon čitanja ovog vodiča, ljudi mogu promijeniti percepciju prema ovoj aplikaciji. Od pogleda galerije do integracije rukopisa, volim sve u vezi s ovom aplikacijom, pa je stoga opcija dijeljenja mapa ljudima dobra blagodat. Stoga na brzinu pogledajte jednostavne korake koje morate poduzeti kako biste otkrili kako dijeliti mape bilješki u aplikaciji Notes na iPhoneu i iPadu.

Kako dijeliti mape u aplikaciji Notes na iOS 13 i iPadOS 13

VAŽNO: Podrazumijeva se da ne možete dijeliti mape kada vaš iOS uređaj ili Mac nisu povezani s Internetom. Štoviše, ne možete dijeliti zadane mape, tj. Sve iCloud, Bilješke i Nedavno izbrisane.

Korak 1. Otvoren Aplikacija Notes na vašem iPhoneu / iPadu.

Korak 2. Sada dodirnite bilo koju mapu koju želite podijeliti s drugim ljudima. Možete i dodirnuti tipku Gumb Uredi iz gornjeg desnog kuta kada ste na početnoj stranici aplikacije Notes. To će onemogućiti zadane mape na vašem iPhoneu ili iPadu; mape koje ste stvorili možete vidjeti u aplikaciji Notes.

Korak # 3. Bilo da ste na početnoj stranici ili na stranici mape, dodirnite Gumb Više (vidi one tri točke u krugu).

Korak # 4. Izbornik će prijeći prstom od dna zaslona telefona prema gore; postoji nekoliko mogućnosti koje uključuju Dodajte ljude, premjestite ovu mapu, preimenujte, odaberite bilješke ...i Pogledajte privitke. Morate tapkati Dodaj ljude.

Korak # 5. Sada ste na zaslonu Dodaj ljude; odozdo, možete se promijeniti Mogućnosti dijeljenja. Ovdje se možete promijeniti DOZVOLA, koji omogućuje ljudima da izvrše promjene ili samo pogledaju mapu.

Korak # 6. Sada se vratite na zaslon Dodaj ljude i odaberite jednu od opcija dijeljenja Poruke, Mail, Kopiraj link, i tako dalje. Ja sam odabrao Mail.

Korak # 7. Unesite ime osobe s kojom želite dijeliti mapu, a zatim pritisnite gumb Dijeli.

Mapa s bilješkama podijelit će se s drugim osobama. Na početnom zaslonu odmah ispod mape možete vidjeti ime osobe s kojom ste podijelili mapu.

Kako podijeliti mape u aplikaciji Notes na Macu

Korak 1. Na tvoj Mac, otvoren Bilješke app.

Korak 2. Odaberite mapu na lijevoj navigacijskoj ploči.

Korak # 3. Kliknite na Više (tri točke u krugu). Kada se pojave opcije, kliknite na Dodaj ljude.

Korak # 4. Na zaslonu će se pojaviti nekoliko mogućnosti dijeljenja: Mail, Messages, Copy Link, AirDrop itd.

Možete kliknuti na bilo koju od opcija; Odabrao sam Mail.

Korak # 5. U sljedeći dijaloški okvir unesite ID pošte osobe s kojom želite dijeliti mapu.

Korak # 6. Nakon što unesete ID pošte, kliknite gumb Pošalji s desnog kuta.

Kada se mapa dijeli, na nazivu dijeljene mape možete vidjeti ikonu profila.

To je to! Uspješno ste podijelili mapu aplikacije Notes s drugim osobama na vašem Macu.

Odjava ...

To je za sada to ... Nadam se da vam se svidio ovaj vodič o tome kako dijeliti mape aplikacija Notes na iPhoneu, iPadu i Macu. Ako imate bilo kakvih problema s kojima treba riješiti probleme, navedite ih u komentarima ispod; pokušat ćemo to riješiti umjesto vas. U međuvremenu biste nas mogli pratiti na Facebooku, Twitteru i Instagramu radi brzih popravaka vaših Apple uređaja.

Možda ćete voljeti i istražiti ...

  • 18 savjeta za stručnu upotrebu aplikacije Apple Notes na Macu
  • 20 savjeta za upotrebu aplikacije Notes na iPhoneu i iPadu poput profesionalaca
  • Kako koristiti tablice u aplikaciji Notes na iPhoneu, iPadu i Macu