Blog

ProtonMail pregled: Šifrirajte svoje e-adrese kako biste zaštitili svoje podatke

UN-ova deklaracija o ljudskim pravima prepoznaje 'privatnost kao temeljno ljudsko pravo', a također i naša današnja aplikacija, ProtonMail. Naša je privatnost ugrožena iz dana u dan, a sve zahvaljujući manjkavoj zaštiti privatnosti naših klijenata e-pošte kao što su Gmail, Outlook itd.

Kršenje podataka putem e-pošte treće strane nije anomalija. Zapravo, naša se e-pošta redovito ugrožava zbog prijedloga za oglase i drugog takvog jazza. Tu ProtonMail ulazi i uklanja sve uloge u pogledu dešifriranja i sigurnosti razgovora putem e-pošte. Baš poput različitog proizvoda marke ProtonVPN, ovaj prvenstveno ima za cilj očuvanje vaše privatnosti i izbjegavanje potencijalnog kršenja podataka.

Već neko vrijeme koristim uslugu i kao i uvijek pronašao neke prednosti i nedostatke. Iako, govoreći tako, dopustite mi da priznam da su me određene značajke aplikacije jako impresionirale. A kada marka kaže da je dubinsko matematičko i tehničko znanje ušlo u razvoj njegovih proizvoda, ProtonMail potvrđuje tu tvrdnju.

ProtonMail aplikacija za iPhone, iPad, Android i Web: šifriranje e-pošte jednostavno, učinkovito i pametno

Švicarska veza

Obično, kada e-poštom šaljete neke privatne i osjetljive podatke, koristi se alat za šifriranje treće strane da bi se zaštitio. ProtonMail koristi ugrađenu end-to-end enkripciju za svaku vašu poštu. Aplikacija također posjeduje još neke najsuvremenije sigurnosne značajke, uključujući švicarsku vezu.

Tvrtka je vrlo pametno usredotočila svoje sjedište i poslužitelje u Švicarskoj, pružajući zaštitu korisničkih podataka prema švicarskim zakonima o privatnosti. Ako ste upoznati s zloglasnom švicarskom bankom, odmah ćete znati što to točno znači. Zaboravite miješanje treće strane, čak i vlada mora predstaviti sudski nalog za pristup korisničkim podacima.

Šifriranje od kraja do kraja - kako funkcionira ProtonMail

Kao što je gore spomenuto, sve se e-adrese automatski šifriraju na kraju korisnika i mogu se dešifrirati samo na kraju primatelja. Nijedna druga osoba ne može dešifrirati i čitati vaše e-adrese i pristupiti bilo kojoj informaciji poslanoj poštom. Šifriranje nazvano arhitekturom nultog pristupa, takvo je da čak ni inženjer i znanstvenik koji rade u ProtonMailu ne mogu pristupiti podacima.

Zapravo je postupak toliko siguran da ProtonMail ne može ponuditi oporavak podataka. Nakon čitanja ovih značajki, mogli biste pretpostaviti da bi korištenje aplikacije moglo biti teško. Ali, ProtonMail-ovo korisničko i jednostavno sučelje jednako je jednostavno i slično je kao i kod ostalih standardnih klijenata e-pošte.

Štoviše, posebno uživam u njihovoj web pomoći; pokrili su gotovo sve jedinstvene značajke i alate koji vam pomažu u zaštiti vaših vrijednih podataka. Usluga koristi kodiranje otvorenog koda koje je, zajedno s osnovnim ProtonMail računom, dostupno svima. Važno je napomenuti da besplatna verzija ne ugrožava vašu sigurnost. Međutim, verzije uz plaćanje nude neke fleksibilnije mogućnosti.

Značajke ProtonMaila - privatnost je na prvom mjestu

Često kada se prijavimo za uslugu e-pošte, postavi nam hrpu pitanja. Od datuma rođenja do telefonskog broja, ProtonMail ne traži nikakve osobne podatke tijekom stvaranja vašeg sigurnog računa e-pošte. Zapravo, prema zadanim postavkama, niti jedan IP zapisnik nije pohranjen niti povezan s vašim računom. Također, vaša je poštanska pošta uvijek zaštićena pouzdanom PGP enkripcijom koja ne dopušta nikome da čita ili dijeli vaše e-adrese.

Evo nekoliko snažnih sigurnosnih značajki koje nudi usluga

Dvostruka sigurnost: Uz pružanje uobičajene norme dvofaktorske autentifikacije, aplikacija također omogućuje način rada s dvije lozinke. Jedna lozinka koja se koristi za prijavu, a druga je lozinka poštanskog sandučića koja se koristi za dešifriranje podataka na vašem uređaju.

Zaštita lozinkom: Prilikom slanja poruke na vanjske račune e-pošte ne može se koristiti end-to-end šifriranje, čime se drugoj strani omogućuje pristup vašoj e-pošti. Za to e-pošti možete dodati lozinku. Primatelj će dobiti vezu na sigurnu stranicu ProntonMail, kojoj se može pristupiti samo kada se postavi postavljena lozinka.

E-adrese sa samouništavanjem: Usvajajući ideje slične SnapChatu, ProtonMail omogućuje vam postavljanje neobaveznog vremena isteka za vašu poštu. Ovo radi za e-poštu između korisnika ProtonMaila i za adrese e-pošte koje nisu ProtonMail.

Daljinska odjava: U odjeljku Upravljanje sesijama vidite popis uređaja na koje ste se prijavili. Ako se želite odjaviti s određenog uređaja, možete daljinski opozvati pristup samo jednim klikom.

Napredna sigurnosna značajka: Neke sofisticirane sigurnosne značajke, poput vanjskih postavki PGP-a i provjere adrese pouzdanim ključevima.

Nadalje, tvrtka također pojašnjava sigurnosna ograničenja u Transparentnosti. Prema tome, ProtonMail je dužan ponuditi sve podatke koje imaju prema švicarskom kaznenom zakonu. Iako i to ima ograničenje, tvrtka navodi da "ProtonMail ni pod kojim uvjetima neće moći pružiti sadržaj šifriranih poruka s kraja na kraj poslanih na ProtonMail."

Uslužne značajke

Jednako dobro kao što je ProtonMail u pogledu sigurnosti i zaštite podataka, nastoji održati korak s lakoćom pristupa. Kao što je gore spomenuto, usluga ima slično sučelje i značajke drugim popularnim klijentima e-pošte, poput ProtonMail potpisa, tipkovnih prečaca, prilagođene domene, grupiranja razgovora, automatskog odgovora i različitih opcija za prilagodbu izgleda i teme pristigle pošte.

Osim njih, ProtonMail je uključio nekoliko značajnih značajki koje će vam olakšati i pojednostaviti vaše iskustvo:

Obavijest e-poštom: Razumijevajući da je ovo možda vaš sekundarni ID e-pošte, ProtonMail nudi obavijesti e-poštom na vaš zamjenski ID e-pošte. Ako je aktivan, primit ćete obavijest o e-porukama dok ste bili odjavljeni s ProtonMail računa.

Filteri: S nekoliko opcija na vaš zahtjev, klijent pošte omogućuje vam filtriranje vaše pošte. Možete dobiti određene poruke da biste imali oznaku ili ih označili kao označene zvjezdicom čim ih primite.

Dodajte dodatne adrese: Ovisno o usluzi koju ste odabrali, aplikacija vam omogućuje dodavanje više ProtonMail ID-ova, vrlo sličnih Gmailu. Iako ne nudi kao brzi pomak između ID-ova kao Gmail.

Višekorisnička podrška: Dostupan u verziji koja se plaća, ProtonMail omogućuje više korisnika da pristupe računima. To je osobito korisno kada koristite poslovni račun.

PM.ME: Ako ne uživate u dugom ID-u e-pošte, tada klijent e-pošte ima jedinstvenu značajku samo za vas. Možete stvoriti kratke adrese e-pošte domene, tj. [email protected], čineći svoje iskustvo e-pošte sigurnim i prikladnim u isto vrijeme.

Manji štucanje

Sjetite se da sam rekao nekoliko nedostataka, pa iskreno, evo ih:

  • Opcije pretraživanja: ProtonMail nudi širok raspon naprednih opcija pretraživanja. Međutim, došlo je do greške u opciji pretraživanja zbog enkripcije s kraja na kraj. Uglavnom, e-poštu možete pretraživati ​​na temelju predmeta ili pošiljatelja / primatelja. Tekst vaših e-adresa neće se ispitati, jer ga enkripcija izvan granica
  • Oporavak lozinke: Druga strana ProtonMaila koji nema pristup vašim podacima jest da biste, ako ste zaboravili lozinku, vjerojatno trebali zapamtiti i podatke. Ako ne možete oporaviti lozinku, klijent vam vjerojatno može ponovno otvoriti vaš ID. Međutim, starije mailove bit će šifrirane i nećete moći pristupiti vama

Iako uživam u značajci pretraživanja u drugim klijentima e-pošte, osjećam da je nepopustljiva sigurnosna značajka prihvatljiva cijena. Pogotovo kada imate posla s osjetljivim podacima, gdje čak i jedno kršenje može nanijeti ozbiljnu, nepopravljivu štetu vama i drugim srodnim osobama. Na primjer, možda ste certificirani javni računovođa s detaljima računa svojih klijenata u riziku ili možete biti liječnik s privatnim medicinskim podacima o rizičnim pacijentima. Pa, zašto riskirati kada imate ProtonMail.

Cijene

  • Osnovni, temeljni: 0 USD mjesečno
  • Plus: 5 dolara mjesečno
  • Profesionalno: 8 USD / mjesec / korisnik
  • Vizionar: 30 USD mjesečno

Kupi sada

Neka protoni napajaju vašu sigurnost atomskom snagom !!

U današnje vrijeme privatnost je postala privilegija, a takve su luksuzne aplikacije kao što je ProtonMail. Na internetu postoje i dobri i zli ljudi; iako možete hrabro proći kroz neke grube komentare, teže će se oporaviti od jednog kršenja podataka. Dakle, ima smisla da svoje osjetljive podatke priopćavate putem sigurnog prolaza. Hoćete li odabrati ProtonMail ili ćete koristiti Gmail s dodatnim slojem zaštite poput provjere u dva koraka, sve je na vama.

Nadam se da bi vam naš pregled mogao pomoći da donesete ispravnu odluku. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ProtonMailom ili bilo kojim drugim sadržajem na našoj web stranici, slobodno nam se obratite.