Blog

Kako isključiti vladina upozorenja na iPhoneu

Ako živite na mjestu gdje su vladina upozorenja češća nego što biste više voljeli, postoji način da isključite hitna upozorenja i upozorenja AMBER (America's Missing: Broadcast Emergency Response) na vašem iPhoneu.

Prvo, ne preporučuje se onemogućavanje državnih upozorenja na iPhoneu - očito - jer mogu biti spasitelj života. Zbog toga su dizajnirani da zaobiđu čak i način Ne uznemiravaj kako bi osigurali da odmah dobijete bežična upozorenja za hitne slučajeve (WEA) od Nacionalne vremenske službe, FEMA-e, Odjela za nacionalnu sigurnost i lokalnih agencija za javnu sigurnost itd.

Kako isključiti žuta ili hitna upozorenja na iPhoneu

Kad god primite hitna upozorenja, vaš iPhone aktivira glasno upozorenje. Iako su izuzetno korisni, nažalost ne postoji način upravljanja tonovima upozorenja. Stoga, kad želite imati potpuni mir ili ne želite da vam bilo što odvlači pažnju, možda biste željeli kontrolirati upozorenja za hitne slučajeve na iPhoneu pod vlastitim uvjetima.

Napomena: Imajte na umu da upozorenja AMBER i vlade nisu dostupna u svim zemljama i regijama. Dakle, možda ih nećete pronaći na svom iOS uređaju. Štoviše, bez obzira jeste li onemogućili hitna upozorenja ili ne, vaš će uređaj i dalje primati predsjednička upozorenja (iz Bijele kuće) putem FEMA-e koja upozoravaju ljude na nacionalne hitne slučajeve.

Korak 1. Otvori Aplikacija Postavke na vašem iPhoneu.

Korak 2. Sada dodirnite Obavijesti.

Korak # 3. Pomaknite se dolje do Odjeljak vladinih upozorenja:

Sljedeći, isključiti prekidač pored Upozorenja u nuždi i ŽUTA Upozorenja.

Opet bih želio ponoviti da ih onemogućavaju samo privremeno. Postoji razlog zbog kojeg ova upozorenja trebaju provaliti vaš iPhone - da vam privuku pažnju odmah i da vas obavijeste o svim hitnim slučajevima koji se odvijaju negdje u vašoj blizini. Upozorenja o hitnim vremenskim situacijama u mnogim su slučajevima spas, osobito kada vozite.

Problem s ovim vladinim hitnim upozorenjima je taj što ne postoji način za kontrolu njihove melodije zvona ili glasnoće. Zamislite da vam telefon izbija usred važne konferencije ili sastanka klijenta. Nije baš lijepo, zar ne?

Pratite nas još ...

iOS 12 dolazi s nekim vrlo značajnim sigurnosnim značajkama. Da nabrojimo neke, određene aplikacije povezane sa zdravljem, kućom, sigurnošću i javnom sigurnošću mogu poslati "Kritična upozorenja". Osim toga, vaš iPhone sada može automatski dijeliti vaše trenutne podatke o lokaciji tijekom 911 poziva u Sjedinjenim Državama kako bi ubrzao vrijeme odziva.

Možda biste htjeli pročitati i dolje navedene postove:

  • Najbolje sigurnosne aplikacije za iPhone i iPad
  • Kako omogućiti način rada Ne ometaj vrijeme spavanja
  • Kako privremeno onemogućiti Face ID na iPhoneu i iPadu Pro