Blog

Kako vratiti sve aplikacije ako nedostaju na iPhoneu / iPadu nakon ažuriranja iOS-a

Mnogi su se korisnici suočavali s tim problemom u prošlosti, ali i danas. Kad god Apple objavi novu verziju iOS-a, mnogi se korisnici žale na nedostajanje aplikacija sa svog uređaja. To je vjerojatno greška koja se brzo može riješiti i vratite sve aplikacije koje su nedostajale na vašem iPhoneu ili iPadu nakon ažuriranja iOS-a.

Iako nismo točno sigurni što uzrokuje problem, ali postoji jednostavno rješenje koje ipak uspije. Upravo ćemo to pogledati u ovom postu. Stoga nastavite čitati i slijedite upute.

Kako pronaći aplikacije koje nedostaju na iPhoneu ili iPadu nakon ažuriranja iOS-a

Zatražite pomoć od Sirija

Prije nego što zaključimo da su aplikacije nestale, prvo moramo još jednom provjeriti korijen problema. Ali kako provjeriti jesu li aplikacije zapravo nestale ili se jednostavno ne prikazuju?

Zamolimo Siri da otvori aplikaciju koja nedostaje na vašem uređaju. Ako Siri otvori aplikaciju, tada nema puno posla i možete prijeći na sljedeće popravak i vratiti ikone aplikacija na početni zaslon.

Čak i ako Siri ne pomogne, toplo preporučujem da isprobate drugi popravak u nastavku.

Vratite početni zaslon na iOS uređaj

Problem nestalih aplikacija može se činiti katastrofalnim, ali može biti manja greška u iOS-u. Dakle, prije nego što prijeđemo na teške i zamorne popravke, krenimo s nečim jednostavnim.

Moguće je da Aplikacije zapravo ne nedostaju, to može biti samo greška na korisničkom sučelju koja ne prikazuje ikone aplikacija. Što kažete na resetiranje početnog zaslona i pokušavanje rješavanja problema?

Idite na Postavke → Općenito → Resetiraj → Resetiraj izgled početnog zaslona.

Ako je problem uglavnom softverska greška, to bi trebalo riješiti jednostavnim resetiranjem početnog zaslona. No, to još nije popravljeno, s obzirom na neke dolje navedene popravke.

Vratite iOS uređaj putem iCloud Backup-a

Jedno od najranijih rješenja je vraćanje iPhonea - ne putem iTunesa, već putem iClouda. Pretpostavimo da ste sigurnosno kopirali stvari na iCloud, možda biste htjeli vratiti svoj iPhone / iPad putem iClouda. Većina korisnika još uvijek voli sigurnosnu kopiju iTunesa, tako da oni obično obnavljaju svoj ažurirani iPhone putem iTunesa.

To je ono što obično završi u aplikacijama koje postaju "awol".

Kada ažurirate svoj iPhone, pokušajte ga vratiti putem iClouda. To bi moglo riješiti problem. Što ako ste već vratili (putem iTunesa) i aplikacije nedostaju? Pritisnite Resetiraj sve i vratite putem iClouda.

iTunes vraća kupnje

Ovo dobro djeluje. Kad ustanovite da se aplikacije ne pojavljuju čak ni u iTunesu ili ako sinkronizacija zapravo ne stavi sve aplikacije u iPhone, možda biste trebali prijeći na odjeljak "Kupnje". Aplikacije koje ste već preuzeli pronaći ćete putem App Storea

  • Idite na App Store → Dodirnite svoju profilnu sliku
  • Dodirnite Kupljeno
  • Dodirnite "Nije na ovom iPhoneu"
  • Ponovo preuzmite željene aplikacije

Vjerojatno je ovo dug postupak, ali ovo definitivno osigurava povratak svih vaših aplikacija. I oh, imajte na umu da ako aplikacija nije kompatibilna s firmverom koji ste upravo ažurirali, možda nećete vidjeti aplikaciju preuzetu ili čak i ako jest, mogli biste naići na probleme s upotrebom aplikacije.

Odjava

Iako aplikacije koje nestaju nisu široko rasprostranjeni među korisnicima iOS-a, postaje stvarno frustrirajuće ako ste jedna od žrtava. Nadam se da vam je jedan od gornjih popravaka mogao pomoći u rješavanju problema.

Možete pogledati i druge vodiče za rješavanje problema:

  • Podijeljeni zaslon ne radi na Macu? Savjeti za popravak
  • Univerzalni međuspremnik ne radi između Maca i iPhonea [Kako popraviti]
  • Diktat ne radi na iPhoneu? Evo kako to popraviti
  • 10 godina kultnog iPada: Kako je uređaj evoluirao

Koje rješenje s popisa riješilo je vaš problem? Podijelite ga u komentarima i obavijestite ostale korisnike iOS-a. I da, povežite se s nama na Facebooku, Twitteru i Instagramu.