Blog

Pohrana iPhonea puna: Savjeti za rješavanje problema

Dok pokušavate preuzeti potpuno novu aplikaciju, pojavit će se skočni prozor s upozorenjem: Vaša "Pohrana iPhonea gotovo je puna", pokrećući alarm da je krajnje vrijeme da uklonite sve aplikacije i datoteke za spremanje pohrane. Prije nego što počnete razmišljati odakle započeti postupak čišćenja i optimizirati iPhone pohranu rješavajući se suvišnih podataka, dopustite mi da vam odmah kažem da se napokon trebate pozabaviti svim onim narkomanima koji su vječno boravili u pohrani vašeg uređaja malo strože!

Za razliku od prije, uklanjanje nepotrebnih datoteka s iOS uređaja na kojem ponestaje prostora za pohranu malo je jednostavno. U većini slučajeva možete povratiti dovoljno prostora na iPhoneu pucanjem duplikata fotografija, velikih privitaka poruka i rješavanjem svih neiskorištenih aplikacija. Iskreno govoreći, sve se svodi na vaš prioritet i mudro držanje lovaca na skladištu. A za to morate čuvati svoje osjećaje!

Pohrana na iPhoneu gotovo puna: održivi savjeti za rješavanje problema

Isključite aplikacije ili izbrišite sve neželjene aplikacije s iPhonea

Nakon što ste odlučili očistiti nered, prvo što biste trebali učiniti je ukloniti sve aplikacije koje gotovo ne upotrebljavate. Da, možda je riječ o pomalo emocionalnoj odluci, ali vrijedi je pokušati, pogotovo kad je vaš iPhone pretrpan prostorom.

Možete brzo saznati aplikacije koje su otele tonu pohrane na vašem uređaju. Ako mislite da možete živjeti bez njih, njihova eliminacija bila bi pametna opcija.

iOS 11 ili noviji nudi vam veću fleksibilnost, omogućujući vam da rasteretite aplikaciju bez brisanja njezinih dokumenata i podataka. A kada ponovo instalirate aplikaciju, moći ćete vratiti povezane podatke.

Sada bih vam preporučio da preuzmete samo aplikacije koje će vam podaci možda trebati u budućnosti. Idite na potpuno brisanje ako više ne želite čuvati njihove podatke.

Slijedite ove jednostavne korake za rasterećenje neiskorištene aplikacije.

Riješite se svih dupliciranih fotografija i videozapisa

Ako ste na svoje uređaje pohranili tone videozapisa i fotografija, možda su zauzeli puno prostora za pohranu. Brisanje svih duplikata i neželjenih isječaka, kao i slika, bit će pametna ideja. Dugo će potražiti neki dragocjeni prostor na vašem uređaju. Jednostavno uđite u aplikaciju Fotografije → dodirnite Odaberi u gornjem desnom dijelu → odaberite sve nepotrebne slike i izbrišite ih.

Obavezno ispraznite i nedavno izbrisanu mapu. Da biste to učinili, idite na Nedavno izbrisana mapa → Dodirnite Izaberi u gornjem desnom kutu → odaberite fotografije želite trajno ukloniti, a zatim pogoditi Izbrisati.

Ne želite izbrisati svoje nezaboravne fotografije?

Svoje slike možete prenijeti na Mac ili PC kako biste oslobodili prostor na iOS uređaju bez potrebe za brisanjem fotografija. Provjerite je li na vašem Macu instalirana najnovija verzija (12.5.1 ili novija) iTunesa.

Korak 1. Povežite svoj uređaj s Mac računalom pomoću USB kabela. Na iOS uređaju možete dobiti upit u kojem se traži da vjerujete ovom računalu. Dodirnite Povjerenje nastaviti.

Zatim otvorite aplikaciju Fotografije na Macu → odaberite iPhone u odjeljku Uređaji na bočnoj traci.

Sada će aplikacija prikazati zaslon za uvoz sa svim fotografijama i videozapisima koji su dostupni na vašem iPhoneu.

Korak 2. Da biste premjestili fotografije, odaberite slike koje želite prenijeti, a zatim kliknite Uvezi odabrano. Ako želite uvesti sve najnovije slike, kliknite Uvezi sve nove fotografije.

U macOS High Sierra ili novijoj verziji, sve vaše uvezene fotografije pohranjuju se u albumu Uvoz aplikacije Fotografije. U starijoj verziji macOS-a, oni će se naći u albumu Posljednji uvoz.

Uvezite fotografije sa svog iOS uređaja na računalo sa sustavom Windows 10

Fotografije s iOS uređaja možete premjestiti na Windows računalo pomoću aplikacije Windows Photos.

Samo provjerite je li na vašem računalu instalirana najnovija verzija iTunesa (12.5.1 ili novija).

Korak 1. Povežite svoj uređaj s računalom pomoću USB kabela.

Kad na računalu dobijete upit u kojem se traži da vjerujete ovom računalu. Dodirnite Povjerenje za nastavak.

Korak 2. Provjerite je li telefon uključen i otključan. Dalje, na računalu morate otvoriti aplikaciju Photos.

Korak # 3. Sada kliknite na Uvoz i odaberite S USB uređaja.

Korak # 4. Zatim nastavite s uputama na zaslonu. Odaberite stavke koje želite uvesti i odaberite gdje ih želite spremiti.

Što ako nemate računalo ili želite prenijeti sve svoje fotografije na iCloud kako biste ne samo oslobodili prostor na iOS uređaju, već i učinili slike dostupnima na svim uređajima? To možete obaviti i pomoću iCloud Photo Library.

Omogućite iCloud biblioteku fotografija

Korak 1. Otvorite Postavke → Natpis Apple ID.

Korak 2. Dodirnite iCloud → Dodirnite Fotografije.

Bilješka: Na iOS 10.2 ili starijoj verziji dodirnite Postavke → iCloud → Fotografije.

Korak # 3. Sada, uključite iCloud Photo Library i odaberite Optimizirajte iPhone Storage kako biste napravili više prostora na uređaju.

Ako je Optimize Storage uključen, sve se vaše manje fotografije čuvaju na vašem uređaju, ali izvorne verzije pune rezolucije pohranit će se u iCloud.

Apple nudi 5 GB iCloud pohrane besplatno. Trenutno tehnološki div nudi tri plana: 50 GB (0,99 USD mjesečno), 200 GB (2,99 USD mjesečno) i 2 TB (9,99 USD). Ako dobijete paket od 200 GB ili 2 TB, iCloud pohranu moći ćete dijeliti s ostalim članovima grupe Family Sharing.

Ako i na vašem iCloud Storageu ponestaje prostora, uklonite dokumente i podatke aplikacija kako biste napravili mjesta za nove datoteke.

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija → Dodirnite svoj profil.

Korak 2. Sada dodirnite iCloud → Dodirnite Upravljanje pohranom.

Korak # 3. Zatim dodirnite app → Dodirnite Izbriši podatke → Dodirnite Izbriši za potvrdu.

Osim toga, možete izbrisati sve stare sigurnosne kopije iCloud sa svog iOS uređaja da biste preuzeli dragocjeni prostor.

Eliminirajte svu nepotrebnu glazbu

Ako imate mnoštvo albuma i pjesama, nemojte propustiti pregledati i izbrisati one koji vam više nisu potrebni. To može učiniti svijet dobrim za vašu iPhone pohranu.

Korak 1. Pokreni Postavke aplikacija → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Sada dodirnite Pohrana za iPhone / iPad.

Korak # 3. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite glazba, muzikadodirnite album kojega se želiš riješiti.

Korak # 4. Sljedeće dodirnite Uredi na vrhu → dodirnite crveni gumb i odaberite Izbrisati.

Vrijeme je za čišćenje aplikacije za poruke

Veliki videozapisi i GIF-ovi koje ste podijelili s prijateljima putem iMessagea možda su otežali život vašem uređaju. A, bilo bi prikladno i njih ukinuti. Srećom, iOS vam omogućuje pregled svih zajedničkih medija i njihovo skupno brisanje odjednom.

Sve vaše stare e-adrese i privitci možda su također odigrali svoju ulogu u neredu na vašem uređaju. Njihova iskorjenjivanje bila bi bolja opcija.

Omogućite Poruke u iCloudu

Uz iOS 11.4, iCloud podrška za Poruke je objavljena. Stoga možete sinkronizirati cijelu povijest poruka s oblakom i pristupiti joj na cijelom uređaju. Osim što nudi dodatni nivo sigurnosti za vaše poruke, može vam omogućiti i da oslobodite malo prostora za pohranu sa svog iPhonea. Ako vam je ostalo dovoljno iCloud pohrane, omogućiti "Razmjenu poruka u iCloud-u" vrijedi razmotriti. Pogledajte ovaj post za više informacija.

Uklonite staru e-poštu i privitke

Da biste uklonili stare e-adrese i privitke, sve što trebate je samo izbrisati račun i ponovo ga dodati.

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija → Dodirnite Računi i lozinke.

Korak 2. Dodirnite račun e-pošte.

Korak # 3. Dodirnite Izbriši račun i potvrdi.

Sada, ponovno dodati račun tapkajući Dodaj novo.

Pregledajte i izbrišite nepotrebne podkastove

Još jedna stvar koja vam može savršeno služiti je iskorijeniti sve suvišne podkastove. Srećom, iOS vam nudi potrebnu naredbu za pregled i brisanje onih koje ne želite više zadržati.

Korak 1. Otvoren Postavke aplikacija na vašem iOS uređaju → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Dodirnite Pohrana za iPhone / iPad.

Korak # 3. Dodirnite Podcasti.

Korak # 4. Baš kao i način na koji ste se bavili glazbom, i aplikaciju možete iskrcati ili izbrisati.

Dok govorimo o uklanjanju narkomana, dodirnite Uredi → dodirnite crveni gumb pored podcasta koji želite ukloniti, a zatim pritisnite Gumb za brisanje.

Očistite povijest Safarija i podatke o web lokacijama

Već dugo niste očistili Safari? Njegova povijest i podaci web stranica možda su vam oduzeli prilično dragocjenog prostora s pohrane vašeg uređaja. Slijedite ovaj cjeloviti vodič za brisanje povijesti Safarija.

Izbrišite sve suvišne govorne pošte

Ako ne želite ostaviti kamen na kamenu, ostavljanje govorne pošte ne bi bila pametna opcija. I njih iskorijenite.

Korak 1. Otvorite aplikaciju Telefon → Govorna pošta → odaberite govornu poštu → Dalje, dodirnite je ili prijeđite prstom udesno ulijevo da biste prikazali Izbrisati gumb → konačno, dodirnite Izbrisati dugme.

Korak 2. Ako želite izbrisati više govornih poruka, pokrenite aplikaciju Telefon → Govorna pošta → dodirnite Uredi →, a zatim odaberite govornu poštu → na kraju pritisnite Delete.

Očistite predmemoriju svih svojih aplikacija

Što kažete na aplikacije koje često koristite? Sada ćemo fokus preusmjeriti na brisanje sve predmemorije i povijesti aplikacija trećih strana. Budući da vam većina aplikacija omogućuje uklanjanje predmemoriranih datoteka sa iOS uređaja, moći ćete ih dovršiti bez ikakvih muka.

  • Kako očistiti povijest chata WhatsApp
  • Kako očistiti predmemoriju Twittera
  • Izbrišite Dropbox predmemoriju
  • Kako izbrisati povijest gledanja YouTubea

Vratite uređaj na tvorničke postavke

Brisanje svih postojećih postavki i podataka za prijavu na web mjesto možda vam neće donijeti puno prostora, ali ako želite imati čistu prednost, odlučivanje za ovo rješenje može biti vrijedno razmatranja. Ne brinite; neće izbrisati vaše medije i podatke s vašeg uređaja. Otvorite aplikaciju Postavke → Općenito → Resetiraj → Resetiraj sve postavke.

Vratite svoj uređaj kao novi

Ako ste slijedili sve gornje korake, možda ste iskoristili tonu prostora na iPhoneu. Ali ako niste zadovoljni onim što ste dobili, trebali biste razmotriti mogućnost vraćanja uređaja kao novog. Imajte na umu da će izbrisati sve što postoji na vašem iPhoneu i instalirati najnoviju verziju iOS-a. Stoga, svakako napravite sigurnosnu kopiju prije nego što krenete u ubojstvo!

Iskoristite iPhone ili programe za čišćenje na najbolji način da nikada ne dopuštaju da se smeće nagomilaju

Razumijem da ručno brisanje nepotrebnih datoteka može biti zamorno. Možda to nećete moći učiniti dosljedno - pogotovo kada se radi o desecima aplikacija i datoteka za spremanje prostora za pohranu. Stoga je bolje iskoristiti pomoć aplikacija za čišćenje iOS uređaja kako biste napušili narkomane!

Kako bismo vam olakšali odabir najfinije opcije, postavili smo najbolje aplikacije za čišćenje iPhonea. Dakle, provjerite ih.

To je poprilično to!

Završavati

Pod pretpostavkom da ste napokon pobijedili u dugo vođenoj bitci i preuzeli svoje dragocjeno spremište. Uz to, teška lekcija - nikad ne dopustiti da se narkomani gomilaju beskrajno. Javite nam svoje povratne informacije dolje u komentarima.

Željeli biste zaviriti i u ove postove:

  • Najbolje aplikacije za upravljanje datotekama za iPhone i iPad
  • Što je ostalo na iPhoneu
  • Kako izbrisati ostalo na iPhoneu
  • Kako izbrisati sigurnosnu kopiju iCloud da biste oslobodili prostor za pohranu