Blog

Kako dodati, ukloniti i pričvrstiti widgete na početni zaslon iPada

iPad OS dizajniran je kako bi najbolje iskoristio velike zaslone na iPadu. Jedan od načina na koji je to sada moguće jest pomoću prikvačenih widgeta za početni zaslon iPada. Ranije su widgeti centra za obavijesti bili izvrstan način za brzo dobivanje dodatnih informacija. Ali iPad OS sada vam omogućuje da widgete prikvačite izravno na početni zaslon, a pomoću widgeta za vijesti, rječnike i još mnogo toga, možete povećati svoju produktivnost samo uključivanjem zaslona.

Imate li problema s otkrivanjem načina upotrebe widgeta početnog zaslona? Ne brinite U ovom vodiču pokazat ćemo vam točno kako dodati, ukloniti i prikvačiti widgete na početni zaslon iPad-a na kojem je pokrenut iPadOS. Započnimo.

Kako koristiti widgete na iPadu sa sustavom iPadOS 13

Prvo ćete htjeti doći na zaslon widgeta. iPad OS to zove "Današnji pogled" i izuzetno je jednostavan za pristup.

Jednostavno nastavite prevlačiti slijeva udesno dok ne dođete do njega. Možete ga i postaviti tako da se Today View uvijek prikazuje pored vašeg prvog početnog zaslona.

Korak 1. Idite na postavke Today View. Kada ste u današnjem prikazu, nastavite povlačiti prema gore dok ne vidite Gumb Uredi i dodirnite ga.

Korak 2. U postavkama Today Viewa postoji prekidač koji kaže: "Zadrži na početnom zaslonu." Ako želite prikvačiti widgete, morat ćete ih zadržati omogućeno.

Korak 2. Na istom zaslonu pomaknite se prema dolje dok ne dođete do "Još dodataka." Možete dodirnuti Znakovi plus s lijeve strane da biste svoje odabire dodali omiljenim widgetima.

Korak # 3. Možete presuditi koje ćete widgete prikvačiti, a koje ostaviti u favoritima tako što ćete ih presložiti na zaslon. Potez favorite do prikvačenih favorita odjeljak autor dodirnite i povucite.

Korak # 4. Pomaknite prikvačene favorite dolje u odjeljak Favoriti i oni će postati otkvačeni.

Možete dodirnuti Crvenaikona minus s lijeve strane do uklonitiwidget, bilo da je prikvačeno ili u favoritima. To će ga vratiti na više dodataka.

Prikvačeni widgeti su uvijek vidljivo u današnjem prikazu (zato su prikvačeni). Ali u prikazu Danas ima mjesta samo za do 3 prikvačena widgeta u punoj veličini.

Sumirati…

To je sve. Kao što vidite, prikvačivanje, dodavanje i uklanjanje dodataka na početnom zaslonu uopće nije teško. Štoviše, ako koristite widgete bogate informacijama, poput widgeta o vremenu ili vijestima, možete dobiti puno informacija bez potrebe za otvaranjem aplikacije. Praktično, zar ne?

Bacite pogled i na sljedeće postove:

  • Kako pristupiti prikazu stupca u aplikaciji iPadOS Files
  • Upotrijebite miša s iPadom kako biste to iskoristili na najbolji način
  • Kako se koristi oznaka u iPadOS-u 13
  • Najbolji widgeti za iPhone i iPad