Blog

Kako kopirati / zalijepiti tekst s iPhonea ili iPada

Prilično sam duboko upao u Appleov ekosustav i gotovo uvijek okružen iOS-om i macOS-om. Međutim, postoje trenuci kada moram naići na Android i Windows PC. I tada počinjem težiti besprijekornom iskustvu na svim platformama.

Srećom, postoji poprilično zgodnih aplikacija koje vam omogućuju kopiranje / lijepljenje teksta s iPhonea / iPada na Mac / Windows PC / Android ili obrnuto - bez trošenja ruke i noge!

Ako koristite iOS 10 ili noviji i macOS Sierra ili noviji, možete neprimjetno kopirati / zalijepiti između iPhone / iPad i Mac računala. Ali što ako vaši uređaji nisu kompatibilni s tim operativnim sustavima? Nema problema, možete iskoristiti prednosti gore spomenutih aplikacija da biste prevladali prepreku.

Ako upotrebljavate Android / Windows i želite se pomiješati s Macom i iPhoneom, ove aplikacije mogu vam omogućiti da prijeđete granicu sa savršenom lakoćom! Jeste li ih spremni isprobati? Izvoli!

Kako kopirati / zalijepiti tekst s iPhonea ili iPada na Mac, PC, Android i obratno

# 1. Zalijepi - Upravitelj međuspremnika

Organizirajte međuspremnik na svim svojim uređajima tako da preuzmete Paste, omiljenog upravitelja međuspremnika na svijetu za Mac, iPhone i iPad.

Jedna je od popularnih aplikacija za produktivnost pisaca, programera, dizajnera i drugih. Možete kopirati sve i nikada se ne brinuti o njegovom formatu. Upotrijebite njegovu opciju pretraživanja da provjerite što ste davno kopirali. Vizualna povijest međuspremnika daje vam vremensku traku i pregled bilo koje vrste sadržaja.

Prečaci Siri jedna su od najboljih značajki Pastea. Koristeći ovo, možete stvoriti tijekove automatizacije. Da biste pristupili Pasteu u drugim aplikacijama, možete koristiti proširenja i widgete za cijeli sustav.

Cijena: Besplatno (kupnje putem aplikacije)

preuzimanje datoteka

# 2. CloudClip

CloudClip djeluje vrlo slično Command-C, ali s jednom ogromnom razlikom: oslanja se na iCloud. Pristupnik je aplikacija CloudClip iOS. Evo kako to funkcionira:

Kada kopirate tekst na Mac, on se šalje na iCloud. Nakon kopiranja teksta otvorite CloudClip na iPhoneu i kopirani tekst prikazat će se na popisu. Tekst možete kopirati sada i koristiti ga bilo gdje drugdje na iPhoneu.

Ako kopirate tekst na iPhoneu da biste ga zalijepili na Mac, morate otvoriti CloudClip na iPhoneu da biste kopirani tekst gurnuli u iCloud. Nakon što je to učinjeno, kopirani tekst dostupan je na ikoni trake izbornika za CloudClip.

Iako nije neophodno da oba uređaja ostanu u istoj mreži, to ne čini veliku razliku. Morat ćete omogućiti iCloud na oba uređaja.

Cijena: Besplatno

Preuzmite iOS aplikaciju (besplatno) Preuzmite Mac aplikaciju (besplatno)

# 3. Pisar

Scribe koristi istu filozofiju tehnike, ali Wi-Fi ili iCloud zamjenjuje Bluetooth LE-om. Prednost upotrebe Bluetooth LE-a je što štedi energiju, a nedostatak je što je jedan na jedan (možete koristiti jedan iPhone na jedan Mac). Fantastično je da nemate internetske veze kad samo kopirate između dva uređaja.

Uz Scribe, povezivanje i prijenos su također trenutni. Ali nije sveprisutan kao Command-C. Također, budući da se oslanja na Bluetooth LE, iPhone 4 i stariji nisu podržani.

Cijena: $2.99

Preuzmite iOS aplikaciju (besplatno) Preuzmite Mac aplikaciju

# 4. MyPhoneDesktop

Iako nije baš omiljena alternativa, MyPhoneDesktop spominjanja pronalazi u poznatim blogovima. MyPhoneDesktop osim Maca podržava i Windows računala i Linux sustave. Ali to je zapravo previše za samo copy-paste. MyPhoneDesktop može učiniti puno više (poput upućivanja poziva na iPhoneu, ali pokrenut s radne površine, slanja datoteka, slanja SMS-a s Maca itd.)

I to je malo komplicirano / sofisticirano.

Cijena: $4.99

preuzimanje datoteka

# 5. ClipSync

Smatram da je ClipSync prilično uredan u smislu funkcionalnosti. Ovaj je alat dizajniran za rad s Windows PC i Android uređajima.

Morate instalirati "ClipSync Server" na svoje računalo i mobilni uređaj. Kada kopirate tekst na računalo, automatski šalje kopirani tekst u međuspremnik svih vaših android uređaja na istom LAN-u putem WIFI-a. Jednostavno dugo pritisnite polje za unos teksta i zalijepite iz zadanog kontekstnog izbornika.

Isto tako, kada kopirate tekst na svoj mobilni uređaj, on će automatski ažurirati vaš međuspremnik Windows kao i međuspremnik svih ostalih Android uređaja povezanih na isti LAN.

Cijena: Besplatno

Posjetite bdwm.be

# 6. ALT-C

ALT-C funkcionira besprijekorno dopuštajući vam kopiranje i lijepljenje između vašeg Androida i Windows PC / Mac računala. Da biste pokrenuli stvari, morate instalirati aplikaciju na računalo i mobilni uređaj.

Za obavljanje posla koristi Google Cloud Messaging s SSL vezama. Ovu aplikaciju možete prilagoditi i tako da otvara određene vrste teksta u raznim aplikacijama. Osim,

ALT-C kompatibilan je sa sustavom Windows 7 ili novijim, macOS 10.9 ili novijim i Android 4.0 ili novijim.

Cijena: Besplatno

Posjetite AltCopy.net

# 7. ShareMouse

ShareMouse je pripremljen za Mac i Windows PC, što vam omogućuje kopiranje / lijepljenje između njih uz željenu praktičnost. Aplikacija podržava formatirani tekst, bitmape, datoteke i mape koje sadrže više datoteka. Također nudi AES šifriranje za siguran mrežni prijenos podataka.

Provjerite radi li na računalu Microsoft Windows 7/8/10 i / ili Apple macOS 10.7. Osim toga, vaši uređaji moraju biti u blizini i povezani na istu lokalnu mrežu.

Cijena: Besplatno

Posjetite njihovu web stranicu za više informacija

To je sve za sada! Vaš odabir?

Dakle, koju ste aplikaciju odlučili probiti barijeru?

Slobodno podijelite svoje misli u donjem okviru za komentare.