Blog

Kako postaviti i koristiti mobilnu mrežu na Apple Watchu

Apple Watch Series 3 i noviji modeli više nisu u velikoj mjeri ovisni o iPhoneu. Zahvaljujući podršci mobilne mreže, sada vam može omogućiti upućivanje poziva, primanje obavijesti, odgovaranje na poruke i još mnogo toga bez ikakve pomoći povezanog pametnog telefona. No, prije nego što dopustite pametnom satu da razbije prastare okove, prvo morate postaviti mobilnu mrežu na Apple Watchu.

Morate uzeti pomoć svoje aplikacije Watch na uparenom iPhoneu da biste omogućili mobilnu mrežu na Apple Watchu. To je prilično lako učiniti. Dopustite mi da vam pokažem kako to radi:

Zahtjevi:

 • Apple Watch s GPS + Cellular
 • iPhone 6 ili novija verzija s najnovijom verzijom iOS-a
 • Plan mobilne telefonije s podržanim mobilnim operatorom
 • Morate koristiti isti nosač na uparenom iPhoneu i Apple Watchu
 • Morate biti u mreži svojeg mobilnog operatera
 • Ako koristite poslovni ili korporativni plan mobilne telefonije, obratite se svojem mobilnom operateru da biste vidjeli podržava li ovu značajku. Osigurajte da vaš račun ispunjava uvjete

Kako postaviti i koristiti LTE i mobilnu mrežu na Apple Watchu

Tijekom postavljanja pametnog sata dobivate opciju da omogućite Cellular. Ali ako ga niste omogućili tijekom postupka postavljanja, možete ga uključiti i kasnije.

Korak 1. Pokrenite aplikaciju Watch na uparenom iPhoneu.

Korak 2. Dodirnite karticu Moj sat.

Korak # 3. Zatim dodirnite Cellular.

Korak # 4. Dodirnite Postavi mobilnu mrežu.

Korak # 5. Pregledajte upute za mobilnog operatera.

Kako povezati Apple Watch s mobilnom mrežom

Vaš Apple Watch (GPS + mobitel) trenutno se povezuje s vašim iPhoneom kada je u blizini. Automatski se povezuje s prethodno pridruženom Wi-Fi mrežom ili mobilnom mrežom.

Vaš se pametni sat također povezuje s LTE mrežama. Ali ako LTE nije dostupan, sat će se povezati s UMTS-om (Univerzalni sustav mobilnih telekomunikacija) samo ako ga vaš operater podržava.

Kako provjeriti jačinu staničnog signala na Apple Watchu

Kad je pametni sat povezan s mobilnom mrežom, jačinu signala možete provjeriti iz Control Center-a i s maske istraživača.

 • Samo prijeđite prstom po satu. Kad je sat povezan s mobilnom mrežom, gumb Cellular postaje zeleni. Zelene točke prikazuju snagu signala
 • Kad je pametni sat povezan s vašim iPhoneom putem Bluetootha ili Wi-Fil, gumb Cellular postat će bijel

Kako isključiti Cellular na Apple Watchu

Jednostavno prijeđite prstom od dna zaslona da biste otvorili Control Center. Zatim dodirnite gumb Cellular da biste ga uključili / isključili.

Apple Watch (GPS + Cellular) dostupan je u tri regionalna modela, uključujući Ameriku, Kinu i Europu / Azijski Pacifik, kako bi pokrivao LTE i UMTS opsege koji se koriste širom svijeta.

Kad je vaš Apple Watch povezan s iPhoneom ili prethodno pridruženom Wi-Fi mrežom, moći ćete koristiti sve funkcije pametnog sata, čak i ako nije povezan s mobilnom.

Možda biste htjeli pogledati i ove postove:

 • Kako Apple Watch prebaciti u način uštede energije
 • Koristite Apple Watch za upravljanje iTunesom
 • Kako koristiti AirPlay na Apple Watchu
 • Kako popraviti Apple Watch koji se ne uparuje s iPhoneom