Blog

Što je Apple Diagnostics i kako pomoću njega pronaći probleme s hardverom Mac

Macovi iz Applea sasvim su pristojni u svojoj kvaliteti i ne susreću se često s problemima. U slučaju da se dogodi, što biste onda trebali učiniti? Nadam se da smo svi dovoljno kvalificirani za rješavanje problema sa softverom, ali što se tiče hardvera, Apple je naš jedini spasitelj. U vezi s tim možemo barem pronaći glavni uzrok problema pokretanjem Apple Diagnostics na našem Macu.

Danas ćemo vam predstaviti Apple Diagnostics, kako je koristiti, kodove pogrešaka i gotovo sve stvari povezane s njom. Dakle, samo pročitajte u nastavku za sve detalje.

Što je Apple Diagnostics?

Apple Diagnostics je hardverski test koji prilikom provođenja provjerava sav hardver povezan s Macom. Test obično traje dugo, a uz to trebate biti povezani s internetom. Prije nego što nastavite s upotrebom, odvojite sav dodatni hardver povezan s vašim Macom. Povežite samo tipkovnicu, miš i Ethernet (ako postoje).

Kako koristiti Apple Diagnostics za prepoznavanje Mac problema

Da biste ušli u Apple Diagnostics, isključite svoj Mac. Sada pokrenite svoj Mac i odmah pritisnite i držite tipku "D" na Mac tipkovnici. Držite je dok ne vidite zaslon Apple Diagnostics. Test će početi odavde nakon što se povežete na mrežu, što će potrajati nekoliko minuta. Nakon završetka testa prikazat će vam se izvještaj o ispitivanju.

Korištenje izvješća Apple Diagnostics

Nakon uspješnog provođenja testa, prikazat će se izvješće na zaslonu Mac računala. Ovo izvješće možete poslati Appleu putem veze "Započnite". To će otvoriti način za oporavak Mac OS X, a Safari će otvoriti stranice za podršku tvrtke Apple. Odavde izvješće možete poslati Appleu i potražiti relevantne informacije.

Razumijevanje Apple Diagnostics kodova

Ne možete puno učiniti oko problema, ali ono što možete učiniti je da barem možete dobiti ideju o tome tko je krivac. Svaki hardver ima svoj kôd, a izvješće prikazuje pogrešku s kodom. Dakle, ispod je značenje kodova koji bi se mogli prikazati.

Imajte na umu da postoji puno kodova i nije moguće ovdje navesti svaki od njih. Naveli smo kodove koji se odnose na hardver, a koji su relevantni za redovne korisnike. U slučaju da tražite potpuni popis, pokušajte pogledati referentne kodove Apple Diagnostics.

CNW001-CNW006: Problemi povezani s Wi-Fi mrežom

CNW007-CNW008: Otkriven je Wi-Fi hardver

NDD001: Hardverski problemi povezani s USB uređajima.

NDL001: Označava probleme povezane s Bluetooth hardverom.

PFR001: Problem s firmverom Mac.

PPF001-PPF004: Pitanje obožavatelja.

PPR001: Problemi s procesorom

VFD001-VFD005: Ovo je iskustvo s većinom korisnika Maca; to znači da su otkriveni "problemi s prikazom".

VFD006: Izdanje grafičkog procesora

VFD007: Problem sa zaslonom

VDH005: Nije moguće pokrenuti OS X Recovery

Ako se bilo koja od gornjih pogrešaka pojavi na vašem zaslonu, vrijeme je da rezervirate sastanak s Appleom i riješite problem. Ne pokušavajte to sami popraviti; mogli biste dobiti još nekoliko pogrešaka pokušavajući popraviti samo jednu.

E sad, ako shvatiš ADP000 kao kod, tada je vrijeme za ples. To je zato što znači da rezultat testa nije problem. Sve na vašem Macu radi savršeno u redu.

Javite nam je li ovaj vodič koristan komentarom u nastavku ili na Facebooku, Twitteru i Googleu Plus.