Blog

Kako koristiti način slike u slici na Macu

Način Slika u slici na Macu omogućuje vam gledanje vašeg omiljenog videozapisa dok istovremeno koristite druge aplikacije. Kada upotrebljavate PiP u macOS-u, videozapis pluta iznad bilo koje aplikacije ili prozora. Najbolja stvar u vezi s tim je što će se videozapis nastaviti reproducirati u PiP-u, čak i ako aplikacije prebacite u način cijelog zaslona. Dakle, bez daljnjeg odgađanja, pogledajmo kako koristiti sliku u slici na Macu u Safariju, YouTubeu, iTunesu i aplikaciji Music / TV.

 • Kako koristiti način slike u slici u Safariju na Macu
 • Kako unijeti sliku u slici za YouTube na Macu
 • Kako omogućiti sliku u načinu slike u aplikacijama iTunes i Music / TV
 • Kako premjestiti, promijeniti veličinu i zaustaviti sliku u slici na Macu

Kako koristiti način slike u slici u Safariju na Macu

 1. Pokreni Safari na svom Macu i posjetite bilo koju stranicu koja ima podršku PiP-a. koristim Vimeo.Potražite videozapis koju želite koristiti u PiP načinu.
 2. Počnite igrati video.
 3. Zatim kliknite na PiP na upravljačkoj traci videozapisa. Također možete dodirnuti ikonu PiP na dodirnoj traci ako koristite MacBook s dodirnom trakom.

To je gotovo! Sada će se u kutu vašeg zaslona pojaviti mali video prozor.

Možete ga povući, promijeniti veličinu, premjestiti itd.

Kako unijeti sliku u slici za YouTube na Macu

YouTube izvorno ne podržava način "Slika u slici" tako što ima gumb za njega na kontrolnoj traci videozapisa. No, ipak, PiP način možete koristiti na YouTubeu u Safariju ili Chromeu. Evo kako.

 1. Pokrenite Safari ili Google Chrome na svom Macu i posjetite YouTube.com
 2. Desni klik na videu koji želite odvojiti.
 3. Nakon što se na zaslonu pojavi izbornik,ponovno kliknite desnom tipkom miša otkriti drugi meni
 4. Na kraju, kliknite naUnesite Slika u slici.

Proširenja treće strane možete koristiti i u većini popularnih preglednika kao što su Firefox, Safari, Chrome da biste koristili PIP na YouTubeu. Ono što koristim za Chrome i Firefox je Enhancer za YouTube tvrtke Maxime RF. Radi puno više od PiP-a. Možete koristiti i službeno Googleovo proširenje Chrome-u-slici.

Kako omogućiti sliku u načinu slike u aplikacijama iTunes i Music / TV

iTunes na Macu koji izvodi macOS Sierra do macOS Mojave, a aplikacija Music i TV aplikacija na macOS Catalina imaju izvornu podršku za Picture in Picture. Evo kako to iskoristiti.

 1. Reproducirajte videozapis u aplikaciji iTunes, Glazba ili TV aplikacija na Macu
 2. Kliknite na maliIkona Slika u slici s donjeg desnog dijela trake za upravljanje video zapisima

Kako premjestiti, promijeniti veličinu i zaustaviti sliku u slici na Macu

Da biste pomaknuli PiP prozor, postavite pokazivač miša bilo gdje na njega i povucite ga u jedan od četiri kuta. Također ga možete premjestiti do jednog od dva okomita ruba zaslona da biste sakrili PiP prozor.

Da biste promijenili veličinu, držite pokazivač miša u donjem lijevom kutu i povucite ga da biste povećali ili smanjili veličinu prozora Slika u slici.

Da biste zaustavili sliku u slici, kliknite na PiP ikona unutar plutajućeg prozora. Plutajući prozor spojit će se natrag u preglednik ili aplikaciju. Također možete upotrijebiti ikonu križa u gornjem lijevom kutu da biste zatvorili PiP.

Gumb za pauzu unutar prozora Slika u slici omogućuje vam privremenu reprodukciju i pauziranje videozapisa.

To je sve!

Odjava ...

Na ovaj se način koristi slika u slici na Macu. Možete ga omogućiti na bilo kojoj web lokaciji ili u aplikaciji koja ga podržava klikom na malu ikonu. Većina ikona za PiP izgleda isto.

Facebook mreža ima svoju verziju slike u slici. Možete ga omogućiti klikom na malu (malo drugačiju ikonu) na kontrolnoj traci videozapisa. Twitter na webu ne podržava PiP. Ali aplikacija Twitter za iPhone omogućuje vam pomicanje po vremenskoj traci dok se videozapis reproducira u kutu.

Pročitajte dalje:

 • Gledajte YouTube videozapise u PiP načinu na iPhoneu i iPadu
 • Koraci za reprodukciju YouTube videozapisa u pozadini na iPhoneu ili iPadu
 • Kako uspostaviti kontaktnu sliku preko cijelog zaslona na iPhoneu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found