Blog

MyPermissions iPhone App: Za zaštitu podataka društvenih profila

Većina aplikacija ima mogućnost stvaranja novog računa povezivanjem s korisničkim računom na društvenim mrežama. Ne trebate ni postavljati lozinku, jer ove aplikacije izravno potvrđuju vaš identitet pomoću vašeg profila na društvenim mrežama.

Ovo je zasigurno najbrži način prijave i stvaranje novog računa u bilo kojoj aplikaciji. Ali istodobno dajete pristup svojim podacima aplikacijama trećih strana. Nije iznenađujuće primijetiti da ljudi mogu saznati gomilu stvari o vama putem vaših društvenih računa na Facebooku, Twitteru, pa čak i Google Plus.

MyPermissions Čišćenje privatnosti iPhone App Review

No stvarna prijetnja dolazi od aplikacija koje imaju pristup vašim društvenim računima. Rutinski se prijavljujemo u nekoliko aplikacija i web usluga putem svojih društvenih računa. Facebook i Twitter često se koriste za prijavu u nekoliko aplikacija na webu, na stolnim računalima i pametnim telefonima.

Na primjer, imam svoj Tumblr koji pristupa mom Twitter profilu. Kao i Medium, nova usluga za web objavljivanje. Također, nekoliko aplikacija ima pristup mom Facebook računu. Feedly ima pristup mom Google+ profilu. Dakle, u osnovi postoji gomila aplikacija koje pristupaju mom društvenom profilu. Kojim podacima imaju pristup? Jesu li ozbiljni podaci koji bi zapravo trebali biti zaštićeni? Rade li aplikacije nešto za što bih trebao znati?

Upravljanje aplikacijama i sigurnosnim dozvolama je teško. I ne samo to, i komplicirano je. No, aplikacija za iPhone, nazvana MyPermissions, čini ovo jednostavnim poslom.

Ova je aplikacija internetski štit za privatnost. Dvije su stvari koje on savršeno postiže:

 • Omogućuje vam jednostavno konfiguriranje, upravljanje i uređivanje postavki za aplikacije na Facebooku / Twitteru i drugima
 • Nadgleda nove aplikacije koje pristupaju vašim podacima i upozorava vas ako bilo koja aplikacija pristupa određenim osobnim podacima s vašeg društvenog profila

Aplikacija je vrlo jednostavna za postavljanje i upotrebu. Ono što mi se zaista svidjelo u aplikaciji bilo je to što mi je omogućila da vrlo lako konfiguriram dozvole za aplikacije (i uklonim mnoge).

Evo kako MyPermissions iPhone App radi:

 • Jednom kada instalirate i pokrenete aplikaciju, dobit ćete ovaj zaslon na kojem odabirete usluge / društvene profile koje želite nadzirati. Možete dodati i kasnije pa nemojte sada biti vrlo precizni u vezi s tim
 • Dalje dodirnite uslugu za provjeru autentičnosti MyPermissions za pristup podacima s tog određenog profila. Aplikacija će pristupiti samo informacijama o tome koje aplikacije koriste društveni profil
 • Aplikacija će automatski skenirati sve podatke o aplikaciji i onome čemu pristupa. Nakon završetka prikazat će vam koliko aplikacija pristupa vašim osobnim podacima. Odavde možete upravljati stvarima
 • Uz to, možete dodati i druge usluge i upravljati njima putem aplikacije
 • Sljedeći put kada aplikaciji / web usluzi dopustite pristup podacima o vašem društvenom profilu, MyPermissions će vas obavijestiti

Kao što vidite, to je stvarno pojednostavljeni način upravljanja stvarima na vašem društvenom profilu.

To je sve narode!

Odjava ...

Možda mislite da je ironično dopuštanje pristupa MyPermissions vašim društvenim mrežama radi pronalaženja narušavanja privatnosti nekoliko drugih aplikacija, tada je vaša misao točna. No ono što je impresivno kod MyPerrmissions jest da vas preusmjerava na službeni Facebook ili Twitter stranicu.

U osnovi, prijavljujete se izravno na svoj profil na društvenim mrežama i ne dajete nikakav pristup MyPermissions. Još sam jednom provjerio ovu stvar posjetom Postavke → Privatnost sa svog Facebook računa, nigdje nisam mogao pronaći MyPermissions.

Cijena: Besplatno - s ograničenim značajkama

preuzimanje datoteka

Možda biste se željeli pozvati i na:

 • Kako saznati je li vaš Facebook račun hakiran
 • Najbolje VPN aplikacije za iPhone i iPad
 • Može li se iPhone hakirati? Stvari koje treba znati i brzi popravci
 • Kako dodati društvene profile u iPhone kontakte

Jeste li isprobali aplikaciju MyPermissions na svom iDeviceu? Je li vam se svidjela njegova funkcionalnost? Podijelite svoje povratne informacije u komentarima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found