Blog

Kako postaviti GIF kao pozadinu uživo na iPhoneu

GIF-ovi su svugdje - Twitter, Facebook, WhatsApp chatovi, Instagram, Reddit, pa čak i unutar popularnih tipkovnica poput SwiftKey. Oni su zabavan i kreativan način da izrazite svoju poruku ili uljepšate razgovor. Ljudi vole dijeliti GIF-ove i gledati ih, pa zašto ne biste omiljenu animiranu sliku (GIF) postavili kao pozadinu zaključanog zaslona na iPhoneu.

Prije nego što to učinimo, imajte na umu da Apple dopušta postavljanje Live Photos samo kao pokretne pozadine na iPhoneu. Ne dopušta da se GIF-ovi izravno postave kao pozadina uživo. No, evo nekoliko jednostavnih načina koje ćemo upotrijebiti za pretvaranje GIF-a u fotografiju uživo i zatim postavljanje kao pozadinu uživo na iPhoneu.

Kako postaviti GIF kao pozadinu uživo na iPhoneu

  • Upotrijebite GIPHY za pretvaranje GIF-ova u Live Wallpaper na iPhoneu
  • Kako od GIF-a napraviti pozadinu uživo na iPhoneu

Metoda # 1. Upotrijebite GIPHY za pretvaranje GIF-ova u Live Wallpaper na iPhoneu

Prije svega preuzmite aplikaciju GIPHY iz App Storea.

Korak 1. Otvoren GIPHY na vašem iPhoneu.

Na prvom ćete zaslonu vidjeti popularne GIF-ove. Možete pretraživati ​​i prema svojim željama. Dodirnite onu koja vam se sviđa.

Korak 2. Dodirnite tri okomite točke u donjem desnom dijelu → Dodirnite Pretvori u Live Photo od donjeg skočnog prozora.

Korak # 3. Dodirnite prema vašim željama Spremi kao fotografiju uživo (cijeli zaslon) iliSpremi kao živu fotografiju (prilagodi zaslonu).

Na pola smo puta! Sada jednostavno moramo postaviti naš novo spremljeni GIF (ili bih rekao Live Photo) kao pozadinu. Uraditi ovo:

Korak # 4. Otvori Postavke aplikacija → dodirnite Pozadina → Odaberite novu pozadinu.

Ovdje ćete vidjeti osnovne Apple pozadine u tri kategorije, i to Dynamic, Stills i Live. Ispod ovoga vidjet ćete sve osobne slike s fotoaparata.

Korak # 5. IzaberiFotografije uživo sa donjeg popisa. I dodirnite Fotografija uživo koji ste spremili u koraku # 3.

Korak # 6. Dodirnite Postavi. Provjerite je li mala kružna ikona nije prešao (to jest, na njemu nema dijagonalne crte.)

Korak # 7. Dodirnite Postavi zaključani zaslon. (Fotografije uživo ne rade na početnom zaslonu, pa nema smisla tapkati na "Postavi početni zaslon" ili "Postavi oboje". No, ako to učinite, Live Photo će se ponašati kao uobičajena pozadina.)

Zaključajte telefon. Na zaključanom zaslonu pritisnite i držite prst sekundu ili dvije i vidjet ćete kako GIF protječe. Izgleda lijepo. Pravo!

Dakle, na ovaj način možete postaviti GIF kao pozadinu na iPhoneu. Sada smo u gornjim koracima koristili GIF koji je bio javno dostupan na GIPHY.

Pretpostavimo da imate GIF koji ste preuzeli iz nekog drugog izvora kao što su Google, 9GAG, Twitter, Reddit; Ili imate GIF-ove koje ste sami kreirali. Kako ćete postaviti ovaj GIF kao pozadinu zaključanog zaslona? Jednostavno je. Nastavi čitati…

Metoda # 2. Kako od GIF-a napraviti pozadinu uživo na iPhoneu

Korak 1. Otvoren GIPHY na iPhoneu i dodirnite ikona plus.

Korak 2. Kamera će se otvoriti. Sada dodirnite ikonu fotografija i odaberite svoj GIF iz role fotoaparata.

Na ovom zaslonu možete dodati tekst, filtre, efekte itd.

Korak # 3. Sada dodirnite strelica usmjerena udesno → Dodirnite Prenesite na GIPHY.

Ako želite da vaš GIF bude javno dostupan, možete se prijaviti / prijaviti ili kliknuti "Možda kasnije" i javno prenijeti. Ako želite da vaš GIF bude privatan, nastavite čitati u nastavku.

Korak # 4. Ako nemate GIPHY račun, dodirnite Prijavite se ili dodirnite Prijaviti se.

Korak # 5. Dodirnite Privatna a zatim dodirnite Prenesite na GIPHY.

Sada se vaš GIF privatno prenosi na GIPHY.

Korak # 6. Dodirnite GIF upravo ste prenijeli.

Korak # 7. Dodirnite tri okomite točke u donjem desnom dijelu GIF-a.

Korak # 8. Odaberite Pretvori u Live Photo a zatim odaberite Spremi kao fotografiju uživo (prilagodi zaslonu) ili Spremi kao fotografiju uživo (cijeli zaslon) ovisno o vašoj želji.

Korak # 9. Sada ponovite korak # 3 iz gornje metode # 1. (to jest, idite na PostavkePozadinaOdaberite novu pozadinuFotografije uživoPostaviPostavi zaključani zaslon.)

Druga metoda koja ne zahtijeva prijenos i preuzimanje GIF-a je upotreba aplikacije intoLive. Pomoću ove aplikacije možete pretvoriti bilo koji videozapis, rafalne snimke, GIF ili kombinaciju fotografija u Live Photo. Nakon toga možete jednostavno postaviti novostvorenu Live Photo kao pozadinu na iPhoneu koristeći korake o kojima smo prethodno dvaput razgovarali.

Odjava ...

Nije li ovo bilo zabavno! U komentarima nam recite koju ste aplikaciju pretvorili u GIF u Live Photo! Ako znate za bilo koju drugu aplikaciju koja radi istu stvar, podijelite to ime s nama. Svakako ćemo probati.

Ovo će vam biti zanimljivo ...

  • Kako preuzeti GIF-ove s Twittera na iPhoneu
  • Kako koristiti Instagram fotografije kao pozadinu na iPhoneu
  • Najbolje aplikacije za stvaranje GIF-a na Macu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found