Blog

Kako omogućiti Type za Siri na Macu

Slično unosu teksta za Siri na iPhoneu, možete koristiti i Type to Siri na Macu. To znači da umjesto razgovora sa Siri možete koristiti tipkovnicu na Macu i pisati glasovnom asistentu. ‘Omogući tip za Siri’ nalazi se u Postavkama pristupačnosti na Macu. To je posebno korisna značajka za osobe s oštećenim govorom ili izazovima. No, vrlo je zgodno i kad ste u knjižnici ili na sastanku i želite koristiti Siri bez ikakvog zvuka. Pa provjerimo detalje.

Kako omogućiti Type za Siri na Macu

Korak 1. Klikni na Ikona Apple u gornjem lijevom dijelu zaslona.

Korak 2. Kliknite na Postavke sustava.

Korak # 3. Kliknite na Pristupačnost.

Korak # 4. Pomaknite se na lijevu bočnu traku i kliknite na Siri.

Korak # 5. Označite okvir za Omogući tip za Siri.

Od sada nadalje možete tipkati u Siri, umjesto da razgovarate s njom.

Dalje, pitate li se kako koristiti Type to Siri na Macu? Lako je. Klikni na Ikona Siri s trake izbornika. Također možete kliknuti na Ikona Siri na docku ili lansirnoj ploči Ili pritisnite i držite zajedno Naredba ⌘ + razmaknica još malo da pozovem Type u Siri.

Nakon toga, jednostavno upišite svoj zahtjev. Na primjer, "Postavi podsjetnik na čaj u 16:45" ili "Nazovite FaceTime Jeetom" itd.

Da biste onemogućili Type to Siri na Macu, slijedite gornje korake i poništite okvir u koraku 5.

Sumirati…

Sada znate kako omogućiti i koristiti Type to Siri na Macu sa sustavom macOS Catalina. Jedna stvar koju bih želio u budućem ažuriranju macOS-a jest da istovremeno imate mogućnost tipkanja i razgovora sa Siri. Ovo bi bilo zgodno za puno situacija.

Nadam se da je ovaj brzi vodič bio koristan. Ako imate daljnje povezano pitanje, slobodno nas kontaktirajte pomoću odjeljka za komentare u nastavku.

Voljeli biste pročitati i ove postove:

  • Kako vidjeti najbolje reproducirane pjesme na Apple Musicu na iPhoneu i Macu
  • Kako napraviti prečace na radnoj površini na Macu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found