Blog

Kako stvoriti lozinke za pristup aplikaciji za iCloud na iPhoneu

Od 15. lipnja 2017. za pristup iCloud računu putem bilo koje aplikacije treće strane morate koristiti lozinku za pristup aplikaciji. Apple je obveznim osigurao da vaš iCloud račun ima dodatni nivo zaštite protiv hakiranja. Stoga se prije nego kasnije pripremite za stvaranje lozinki za pristup aplikaciji za vaš iCloud račun na iPhoneu, iPadu i Macu.

Dakle, ako želite pristupiti svom računu e-pošte iCloud u Sparku ili želite dopustiti aplikaciji upravitelja kontakata pristup svojim kontaktima, prvo ćete morati generirati posebnu lozinku za vaš iCloud da biste se sigurno prijavili na njega. Drugim riječima, više nećete moći koristiti svoju stvarnu lozinku za prijavu na svoj Apple ID.

Kako generirati posebnu lozinku za aplikaciju za iCloud račun na iPhoneu, iPadu i Macu

Bilješka:

  • Provjerite jeste li za svoj Apple ID već omogućili dvofaktorsku provjeru autentičnosti jer je obavezna
  • Možete istodobno generirati 25 lozinki za pristup aplikaciji
  • To su lozinke koje vam omogućuju sigurnu prijavu čak i kada aplikacija ne podržava dvostepenu ili dvofaktorsku potvrdu

Korak 1. Otvorite bilo koji web preglednik i posjetite Appleid.apple.com. Zatim se prijavite koristeći svoj Apple ID i lozinku.

Korak 2. Dalje, moraš potvrdite svoj identitet s dvofaktorskom autentifikacijom.

Korak # 3. U odjeljku o sigurnosti morate odabrati Generiraj lozinke.

Korak # 4. Sad ćete morati unesite oznaku za lozinku. Pazite da se naljepnica lako odnosi na aplikaciju. Kao na primjer, zračna pošta.

Zatim odaberite Stvoriti.

Korak # 5. Sljedeće, svakako kopirajte lozinku upravo ste stvorili.

Sljedeće možete otvoriti aplikaciju za koju ste generirali lozinku. Zatim zalijepite lozinku u polje za lozinku kako biste se sigurno prijavili na svoj iCloud račun. Od sada ćete morati koristiti ovu posebnu lozinku za prijavu na iCloud putem aplikacije.

Kako pregledati popis lozinki za pristup aplikaciji

Ako ikada poželite pogledati popis lozinki za pristup aplikaciji, to možete jednostavno učiniti. Iako vam nije dopušten prikaz stvarne lozinke, možete provjeriti naljepnice kao i datum kada ste ih stvorili.

Korak 1. Idite na Appleid.apple.com u bilo kojem web pregledniku. Zatim se prijavite s Apple ID-om i lozinkom. Zatim potvrdite svoj identitet pomoću dvofaktorske autentifikacije.

Korak 2. Morate odabrati Uredi koja se nalazi u odjeljku Sigurnost.

Zatim odaberite Pregled povijesti.

Kako opozvati lozinke za pristup aplikaciji

Ako ikada odlučite opozvati lozinke za pristup određenoj aplikaciji, moći ćete to lako obaviti. Međutim, povezana aplikacija više neće imati pristup iCloudu. Morat ćete ponovno generirati lozinku kako biste joj omogućili pristup vašem iCloud računu.

Korak 1. Idite na Appleid.apple.com u bilo kojem web pregledniku. Zatim se prijavite svojim Apple ID-om i lozinkom. Dalje, morate potvrditi svoj identitet pomoću dvofaktorske autentifikacije.

Korak 2. Sljedeće, odaberite Uredi to je u odjeljku Sigurnost. Zatim odaberite Pregled povijesti.

Korak # 3. Klikni na ukloni ikonu (X) pored lozinke koju želite ukloniti. Ako želite ukloniti sve lozinke, kliknite na Opozovi sve.

Bilješka: Ako ikad promijenite ili resetirate svoju primarnu lozinku za Apple ID, lozinke za pristup vašoj aplikaciji automatski će se opozvati kako bi se zaštitio vaš račun. Morat ćete generirati nove lozinke za određene aplikacije za aplikacije koje želite koristiti.

Odjava:

Kakav je vaš stav o dvofaktorskoj autentifikaciji i potvrdi u dva koraka? Također nam javite svoje stavove o tome zašto je toliko važno sigurno se prijaviti na svoj Apple ID putem bilo koje druge aplikacije.

Dvofaktorska provjera autentičnosti malo se razlikuje od provjere u dva koraka. Dok prvi primarno šalje kontrolni kôd samo na vašem pouzdanom uređaju, drugi vam omogućuje primanje kontrolnog koda putem vašeg registriranog telefonskog broja.

Kako govorimo o pružanju zaštitnih mjera za naš račun, preporučio bih vam da pogledate i ove postove: kako omogućiti potvrdu u dva koraka za Google račun, Nest, WhatsApp. iCloud lozinka ne radi u aplikaciji treće strane? Savjeti za popravak.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found