Blog

Ne dobivanje tekstova nakon prelaska s iPhonea na Android

Sad kad je problem stigao na sudove, pretpostavljam da je vrijeme da razumijemo glavnu manu u Appleovom sustavu iMessage kako ne biste završili u neizvjesnosti poruke gdje od iPhone-ovih prijatelja ne dobivate nijednu poruku.

Upravo ste prešli sa starog iPhonea na Android telefon (ili novi iPhone). I odjednom, nitko od vaših prijatelja koji posjeduju iPhone ne može vam poslati poruku. Ili su u mogućnosti poslati poruku koja se šalje samo kao iMessage. Kako to popraviti?

Očito je da je ovo ogroman problem za sve ljude koji se prebacuju s iPhonea na Android uređaj. Što se događa, događa se sljedeće: na vašem iPhoneu aktiviran je iMessage, pa iako se prebacite na ne iPhone, Apple i dalje misli da vaš broj koristi iMessage. Dakle, bilo tko tko vam pokušava poslati poruku s iPhone / iPod touch / iPad / Mac poslao bi poruku putem iMessagea. Ako pošiljatelj ne isključi iMessage i ne prisili poruku da se pošalje kao SMS, poruku nikada nećete dobiti.

Tri načina za popravak neprimanja tekstnih poruka na Androidu nakon prelaska s iPhonea

Rješenje # 1. Isključite iMessage na iPhoneu ili iPadu

Ako stari iPhone leži oko vas, problem možete riješiti gotovo trenutno. Problem je u tome što iPhone i dalje ima uključen prekidač iMessage. Ovo povezuje vaš broj i vaš Apple ID s iMessageom.

 • Ići Postavke
 • Dodirnite Poruke
 • Isključiti iMessage

Ovo bi trebalo isključiti iMessage za nekoliko sati. Nakon što isključite iMessage, vaši prijatelji (koji koriste iPhone) moći će slati vaše poruke kao uobičajeni tekst (SMS). Imajte na umu da bi to moglo potrajati između nekoliko sati i nekoliko dana.

Rješenje # 2. Isključite FaceTime na iPhoneu ili iPadu

 • Otvorite Postavke
 • Dodirnite FaceTime
 • Isključite FaceTime

Rješenje # 3. Odjavite iMessage

U slučaju da nemate svoj iPhone, možete odjaviti svoj iMessage posjetom ovoj stranici Apple SelfSolve. Morate unijeti svoj telefonski broj, a zatim šestoznamenkasti potvrdni kôd koji se šalje na vaš broj.

 

To je sve narode!

Sumirati…

iMessage je jedan od pouzdanih i sigurnih načina komunikacije s ljudima. Kada prijeđete s iOS-a na Android, morate se odjaviti sa svog Apple ID-a prije prodaje uređaja. Budući da se vaš broj mobitela dijeli s bankama i drugim organizacijama, morate osigurati da na svoj telefonski broj primate poruke čak i nakon prelaska na Android.

U međuvremenu ćete možda voljeti i istražiti:

  • Kako onemogućiti potvrde o čitanju u iMessageu na iPhoneu
  • Pošaljite iMessage s Bubble Effectom na iPhone i iPad
 • Kako spriječiti isporuku iMessagea na iPad i Mac (ili druge uređaje)
 • Kako ukloniti korisnika iz iMessage Group na iPhoneu

Koja je od gore navedenih metoda najbolje onemogućiti i deaktivirati iMessage na iPhoneu i iPadu? Podijelite svoje povratne informacije s nama u okviru za komentare.

Copyright calisportfest.com 2023

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found