Blog

Kako koristiti Volume HUD u iOS 13 i iPadOS 13

IOS 13 je mnogo stao na očekivanja svih, uz nekoliko skrivenih iznenađenja. No iPadOS 13 svima je bio nešto potpuno nenadano. Svejedno, nismo ovdje da razgovaramo o tome; ovdje smo da razgovaramo o količini HUD-a o kojoj se pričalo već neko vrijeme.

IPhone i iPad moćan su uređaj, a i njihovi zvučnici su izvrsni. Ali nespretna prilagodba glasnoće nešto je što je mrzila većina korisnika iOS-a. Srećom, Apple je to primijetio i potpuno preradio u iOS-u 13 i iPadOS-u 13. Sada vam neće trebati pritisnuti te tipke za glasnoću iznova i iznova da biste podesili glasnoću. Umjesto toga, možete ga jednostavno kliknuti jednom, a zatim prilagoditi zvuk pomoću novog HUD-a.

Nije lukav za upotrebu, ali mislili smo napraviti brzi zalogaj za naše čitatelje kako bi naučili kako koristiti ovu novu značajku. Stoga samo nastavite čitati ovaj kratki vodič i upotrijebite iPhone ili iPad kao profesionalac.

Kako koristiti Volume HUD u iOS 13 i iPadOS 13

Za razliku od većine vodiča How To, ovaj vam neće tražiti da odete u aplikaciju Settings, jer se nema što konfigurirati. Umjesto toga, samo pritisnite i otpustite VolumenGore ili Doljedugme na vašem iPhoneu ili iPadu.

Primijetit ćete novi svezak HUD. Sada možete prilagoditi glasnoću dodirom. Također, ako ste vidjeli, pokazatelj glasnoće manje je nametljiv u usporedbi s prethodnim iOS-ima. I da, dodatno se smanjuje u veličini ako ponovno pritisnete tipku za glasnoću.

To je sve narode! Kao što je ranije rečeno, značajka se lako koristi. Pa idi i isprobaj.

Završavati…

IOS 13 je došao s toliko novih značajki; postoji i mnoštvo skrivenih značajki. Objavljujemo ga čim pronađemo nešto zanimljivo, pa nas označite i posjetite za novi sadržaj. Do tada ću nastaviti svoj zadatak "lova na značajke".

Možda ćete voljeti istražiti i:

  • Kako istovremeno zatvoriti sve Safari kartice na iPhoneu i iPadu
  • Kako preuzeti aplikacije veće od 200 MB preko mobilnih podataka u iOS 13 na iPhoneu
  • Kako omogućiti tamni način rada u iOS-u 13 ili iOS 12 na iPhoneu i iPadu
  • Kako instalirati iOS 14 Beta na iPhone bez računa programera pomoću sustava Windows

Kakva su vaša razmišljanja o novom svesku HUD? Podijelite ih u komentarima i ne zaboravite podijeliti ove podatke putem Facebooka, Twittera i Instagrama.