Blog

iOS 14: Kako ograničiti mobilne podatke na iPhoneu i iPadu

Morali biste ograničiti mobilne podatke na iPhoneu ili iPadu dok ste na ograničenom podatkovnom paketu, koristeći telefon u romingu ili ga predati djetetu. Kad su omogućena, podatkovna ograničenja onemogućuju korisnicima izmjene postavki celularnih podataka iz Kontrolnog centra. Uz sve navedeno, krenimo i provjerimo kako ograničiti mobilne podatke na uređaju.

Kako ograničiti upotrebu mobilnih podataka vremenom zaslona

Prije nego što započnemo, provjerite jeste li postavili vrijeme zaslona na iPhoneu ili iPadu.

Prema vašem izboru, omogućite ili onemogućite opciju Mobilni podaci iz Kontrolnog centra. Nakon omogućavanja Ograničenja, ovo će biti sivo (i stoga ga djeca / drugi ljudi ne mogu promijeniti).

  1. OtvoriPostavke aplikaciju i dodirniteVrijeme zaslona.
  2. DodirniteOgraničenja sadržaja i privatnosti.
  3. OmogućitiOgraničenja sadržaja i privatnosti na sljedećem zaslonu, ako već nije. Unesite lozinku za vrijeme zaslona ako se to zatraži.
  4. U odjeljku DOZVOLI PROMJENE dodirnite Promjene celularnih podataka i IzaberiNe dopustite.

Sada otvorite Control Center (prevlačenjem prema dolje od gornjeg desnog kuta na iPhoneu s Face ID-om i povlačenjem prema gore od dna zaslona na iPhoneu s gumbom Home). Vidjet ćete da vi ne može tapkati i unesite promjene u ikona mobilnih podataka.

To obavlja posao kada svoj telefon poklonite djetetu ili nekome tko nije tehnološki spretan. Ali vi ili bilo tko uvijek možete otići u aplikaciju Postavke i unijeti promjene (omogućiti ili onemogućiti) u postavke mobilnih podataka.

Međutim, ako želite potpuno ograničiti mobilne podatke za određenu aplikaciju, slijedite ovaj vodič.

Odjava ...

Nadam se da ste naučili pametno koristiti mobilne podatke na uređaju. Samo pripazite da ne zaboravite lozinku za vrijeme zaslona.

Napokon, osim potpunog ograničavanja mobilnih podataka, možete odabrati i omogućavanje načina rada s malo podataka. To vam pomaže uštedjeti mobilne podatke i Wi-Fi podatke ako imate ograničen plan. To čini ograničavanjem ili isključivanjem određenih funkcija poput osvježavanja pozadinske aplikacije, sinkronizacije, nekih velikih sigurnosnih kopija itd.

Pogledajte dalje:

  • Brzi popravak! Nije uspjelo ažuriranje iPhone mobitela?
  • 8 savjeta za povećanje brzine mobilnih podataka na iPhoneu
  • Kako uštedjeti bateriju na iPhoneu
  • Obriši povijest i podatke o web lokacijama sivo u Safariju na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found