Blog

Kako koristiti aplikaciju Prečaci na iPhoneu i iPadu

Aplikacija Prečaci prikladan je Appleov odgovor na aplikaciju IFTTT (If This Then That). Dolazi unaprijed instaliran na vašem iOS uređaju i pomaže u izvršavanju složenih zadataka s aplikacijama ili pravednošću davanjem naredbe Siri. Čini vas produktivnijim otvaranjem mogućnosti za obavljanje stvari koje iOS ne podržava. Dakle, dopustite mi da vas vodim kako upotrijebite aplikaciju Prečaci na iPhoneu ili iPadu.

 • Što je aplikacija Prečaci?
 • Gdje mogu pronaći prečace na iPhoneu?
 • Kako stvoriti novi prečac na iPhoneu
 • Kako urediti ili prilagoditi prečac
 • Kako pokrenuti prečac
 • Kako izbrisati prečac

Što je aplikacija Prečaci?

Prema Appleu, an akcijski je ‘gradivni blok prečaca.’ To jest, to je jedan korak u zadatku. Jedna ili više radnji kombiniraju se u prečac.

A prečac je ‘brz način za izvršavanje jednog ili više zadataka s vašim aplikacijama.’ Prečaci mogu komunicirati s instaliranim aplikacijama i sadržajem na vašem iPhoneu, kao i s podacima i uslugama na Internetu. Pomoću ovoga omogućuje vam brzo i učinkovito izvršavanje nekoliko vrsta zadataka.

Gdje mogu pronaći prečace na iPhoneu?

Za razliku od aplikacija na iOS uređajima, niste ograničeni. Možete upotrijebiti ‘odabranu kolekciju kreativnih i korisnih prečaca’ iz Applea ili ih čak nabaviti s drugog mjesta. Pogledaj.

  • Kako dodati prečac iz galerije
  • Kako dodati prečac s web stranica
  • Podijelite i primite prečace

Kako dodati prečac iz galerije

 1. Otvori Prečaci aplikaciju i dodirnite Galerija.
 2. Ovdje ćete vidjeti nekoliko prečaca. Nalaze se pod naslovima kao što su Prečaci iz vaših aplikacija, Osnove, Jutarnja rutina, Brzi prečaci, Istaknutoitd. Dodirnite Vidi sve da biste pogledali više iz te kategorije.
 3. Dodirnite prečac. Zatim dodirnite Dodaj prečac. Prečac je dodan, a možete ga pronaći u odjeljku Moji prečaci.

Bilješka: U gornjem koraku dodirnite [broj] radnji da vidim kako to djeluje. Također, neke prečace, poput one koja vas podsjeća na poslu, tražit će od vas da unesete svoju radnu adresu. Napunite i dodirnite Nastaviti.

Kako dodati prečac s web stranica

Mnogo korisnih prečaca možete pronaći na internetu. Međutim, pripazite da koristite samo pouzdane i ne započnite instalirati sve što vam se nađe na putu. Prije nego što ih dobijete, morat ćete dopustiti dopuštenje za dodavanje nepouzdanih prečaca iz aplikacije postavki.

Imamo popis najboljih Siri prečaca koje provjeravate. Dodirnite jedan, a zatim dodirnite Dodajte nepovjerljivi prečac. Također ih možete pronaći na Prečacima Subreddit, Prečaci Gallery.com itd.

Podijelite i primite prečace

Jednostavno je podijeliti prečace s iPhonea ili iPada na one koji pripadaju nekome drugome. Da biste to učinili, otvorite Prečaci aplikaciju, dodirnite Moji prečaci. Na kraju, dugo pritisnite tipku prečaca i odaberite Udio.

Možete i dodirnuti Još ikona (tri točke) u gornjem desnom kutu prečaca. Na sljedećem zaslonu dodirnite ikona za dijeljenje i odaberite opciju kao što je AirDrop na Sheet Share.

Kako stvoriti novi prečac na iPhoneu

U sljedećim koracima radim jednostavan prečac koji mi omogućuje brzo snimanje glasovne poruke i slanje uredniku putem Poruke.

Tijekom stvaranja: Dodirnite zakrivljenu strelicu za poništavanje ili ponavljanje. Upotrijebite gumb za reprodukciju trokuta za testiranje prečaca. Dodirnite križ (x) da biste izbrisali radnju. Pritisnite i držite, a zatim povucite radnju gore ili dolje da biste je preuredili.

 1. Otvori Prečaci aplikaciju i dodirnite Moji prečaci.
 2. Dodirnite Napraviti precicu. Ili dodirnite ikona plus gore desno.
 3. Dodirnite Dodaj akciju ili upotrijebite traku za pretraživanje.
 4. Budući da moram snimati zvuk, tapkam Mediji. Tamo možete odabrati jednu od nekoliko opcija.
 5. Dodirnite Snimanje zvuka. Po želji dodirnite Prikaži više prilagoditi.
 6. Dalje, moram dodati opciju Dijeli putem poruke. Da biste to učinili, prvo dodirnite križ da biste zatvorili odjeljak Mediji. Zatim dodirnite ikona plus.
 7. Dodirnite Dijeljenje a zatim dodirnite Pošalji poruku. Prečica je u osnovi izgrađena. Ako ga sada pokrenem, tražit će od mene da snimim glasovnu bilješku i kad zaustavim snimanje, automatski će se otvoriti opcija slanja poruke. Tamo ću morati upisati ime ili broj osobe. Ali budući da radim ovaj prečac kako bih ga poslao samo jednoj osobi, moram napraviti jednu promjenu.
 8. Dodirnite Primatelji.
 9. Dalje, tražim kontakt svog urednika i dodirnem ga. Dodirnite Gotovo. Moj željeni prečac sada je gotovo dovršen.
 10. Dodirnite Sljedeći i unesite naziv prečaca. Na kraju dodirnite Gotovo!

Prečac je izgrađen i dostupan u odjeljku Moji prečaci! Da biste ga pokrenuli, dodirnite ga.

Prečaci se mogu vrlo zakomplicirati s desecima radnji. Jednom kada započnete i usput naučite, možete početi stvarati sve takve vrste.

Zatim ću vam pokazati kako prilagoditi prečac. Mogli ste to učiniti čak i dok ste ih stvarali dodirivanjem ikone Više.

Kako urediti ili prilagoditi prečac

Možete urediti i prilagoditi bilo koji prečac s jedinstvenom ikonom, promijeniti mu ime, prikazati ga u iOS Sheet Share itd. Evo kako.

 1. Otvori Prečaci aplikaciju i dodirnite Moji prečaci.
 2. Dodirnite Još ikona (tri točke) u gornjem desnom dijelu prečaca.
 3. Dodirnite Još ikona pored imena prečaca. Ovdje imate više samorazumljivih opcija. Javite nam više o njima.
  • Za promjenu boje i simbola ikone prečaca: Dodirnite trenutnu ikonu. Zatim odaberite boju. Dodirnite Glyph da biste koristili razne predmete, ljude i simbole. Dodirnite Gotovo → Gotovo.
  • Da biste preimenovali prečac: Dodirnite njegovo trenutno ime. Zatim upišite željeno novo ime i dodirnite Gotovo → Gotovo.
  • Dodirnite Dodaj na početni zaslon. To će vam omogućiti brzo pokretanje prečaca s početnog zaslona iPhonea. Eliminira potrebu za otvaranjem aplikacije Prečaci da biste je pokrenuli.
  • Za prikaz u iOS Sheet Share i Widgetu: Omogućite njihove preklopke.
  • Ovdje možete promijeniti i dopuštenja za pristup prečaca.

Kako pokrenuti prečac

Možete pokrenuti kratki pokretanjem Prečaci aplikacija → Moji prečaci → Napokon, dodirnite prečac da biste ga pokrenuli. Tijekom prilagođavanja možete i omogućiti Prikaži u Widgetu a zatim dodajte widget za Prečaci do Današnjeg pogleda. Napokon, možete ih pokrenuti i pomoću Siri ili tapkajući na ikonu nakon što ih dodate na početni zaslon.

Kako izbrisati prečac

 1. Otvori Prečaci aplikacija → Moji prečaci.
 2. Dugo pritisnite prečac.
 3. Dodirnite Izbrisati i potvrdi.

Odjava ...

Na ovaj način možete početi koristiti aplikaciju Prečaci na iPhoneu i iPadu. Jednom kada stvorite nekoliko takvih, shvatit ćete kako funkcioniraju. Nakon toga možete napraviti svoje složene prečace ili čak urediti / doraditi one koje dobijete od drugdje!

Možda biste htjeli zaviriti u:

 • Najbolje aplikacije za iPhone i iPad s integracijom prečaca Siri
 • Savjeti za upotrebu Siri prečaca uz Apple News na iPhoneu i iPadu
 • Kombinirajte više PDF datoteka u jednu na iPhoneu pomoću prečaca
 • Najbolji Siri prečaci za Spotify na iPhoneu i iPadu