Blog

Kako postaviti Facebook Pay na Facebook i Messenger App

Svaki veliki tehnološki div želi ući u plaćanja. Apple, Google, Samsung, Amazon, Huawei i drugi imaju svoju verziju "Plati". Ovo je moralo nadahnuti Facebook da osmisli vlastitu verziju plaćanja nazvanu Facebook Pay. Želite li koristiti ovu uslugu? Evo kako postaviti Facebook Pay.

Ova nova platforma za plaćanje u početku je dostupna samo u SAD-u te u aplikacijama Facebook i Messenger. No, u bliskoj će budućnosti raditi i na Instagramu i Whatsappu u vlasništvu Facebooka. Usluga bi također bila uvedena u više zemalja.

Kako postaviti Facebook Pay na Facebook i Messenger App

Korak 1. Pokrenite Facebook aplikacija ili idite u Web stranica Facebooka i uđite Postavke.

Korak 2. Sada, dodajte način plaćanja.

Korak # 3. Sljedeći put kada izvršite uplatu na podržanim mjestima, možete koristiti Facebook Pay.

Kasnije, kada ovo bude dostupno na WhatsApp-u i Instagramu, moći ćete ga postaviti izravno unutar ovih aplikacija.

Od sada Facebook već podržava glavne kreditne i debitne kartice. Također podržava PayPal. Isplate se obrađuju u partnerstvu sa Stripeom, PayPalom i drugim takvim tvrtkama širom svijeta. Tvrtka izravno spominje da se njezin Facebook Pay temelji na postojećoj financijskoj infrastrukturi i partnerstvima. Također se kaže da je odvojen od Facebookova kriptovaluta Libra.

Gdje možete koristiti Facebook Pay?

Moći ćete koristiti Facebook Pay za prikupljanje sredstava, kupnje u igrama, ulaznice za događaje, plaćanja od osobe do osobe putem Messengera, a također možete obavljati kupnje na odabranim stranicama i tvrtkama na Facebook tržištu. Kasnije se može koristiti u drugim uslugama trećih strana.

Što je s privatnošću ...

Pa, govorimo o Facebooku i privatnosti, pa ćete ovo morati uzeti s malo soli. Tvrtka kaže da sigurno pohranjuje i šifrira brojeve vaših kartica i bankovnih računa, vrši nadzor protiv prijevara na njihovim sustavima radi otkrivanja neovlaštenih aktivnosti i daje obavijesti o aktivnostima računa.

Također imate mogućnost dodati PIN ili upotrijebiti biometriju uređaja, kao što je prepoznavanje dodira ili ID-a lica, za dodatni nivo sigurnosti prilikom slanja novca ili plaćanja. Facebook kaže da ne prima niti pohranjuje biometrijske podatke vašeg uređaja.

Pa zašto ovo i što je sljedeće ...

Vjerujem da Facebook želi biti sveprisutan. Zapravo, toliko je duboko prodrlo u život ljudi, o čemu treba razmišljati. Upao je u veze, nudi internetske usluge, poslove, pametne kućne uređaje (sa svojim Portalom) i slično. Sada se gleda na plaćanja. Facebook želi raditi ono što na način koji Google trenutno radi na softverskom dijelu.

Međutim, zbog svoje višestruke povrede privatnosti i podataka, zasigurno je na radaru redovnih ljudi kao i zastupnika. Osobno nikada ne bih povjerio Facebooku svoja plaćanja. Ali to je rasprava za neko drugo vrijeme kada tvrtka u potpunosti pokreće usluge. Trenutno je u fazi dojenčadi, i pričekajmo da vidimo što slijedi ...

Možda biste htjeli zaviriti u:

  • Najbolje aplikacije za iPhone i iPad za Facebook Cover Creator
  • Kako isključiti automatsku reprodukciju Facebook videozapisa na iPhoneu, iPadu i Webu
  • Kako napraviti Facebook avatar na iPhoneu
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found