Blog

Kako koristiti Alexa na Apple Watchu

Jeste li ikad poželjeli koristiti Alexa na vašem Apple Watchu? Ako da, postoji razlog da se osjećate drago!

Upoznajte aplikaciju pod nazivom "Glas u limenci" koja vam omogućuje da na svoj watchOS uređaj prenesete Amazon Alexa. Da, naravno, neće biti toliko funkcionalan kao Siri zbog ograničenja. Ali ako želite pokušati s prvima, aplikacija može opravdati vaša očekivanja.

Ono što trebate imati na umu je da nema podršku za neke važne sadržaje poput glazbe, nekih blic brifinga, podcastova, pa čak ni audio knjiga.

Osim toga, morat ćete povećati vrijeme čekanja aplikacije da biste je nastavili neometano upotrebljavati dok se pametni sat odvaja od osobnog asistenta kad god zaslon spava. (Da biste povećali vrijeme upotrebe, otvorite Postavke → Općenito → Zaslon za buđenje → odaberite željenu opciju.)

Kako koristiti Amazon Alexa na Apple Watchu

Korak 1. Prvo preuzmite aplikaciju Voice in a Can na svom uparenom iPhoneu. Aplikacija je dostupna za 1,99 USD i zahtijeva iOS 11 ili noviji. Nakon što instalirate aplikaciju, otvorite je i prijavite se koristeći svoj Amazon račun.

Zatim nakon, možete početi koristiti osobnog asistenta. Jednostavno dodirnite gumb Spremno, a zatim ga zamolite da završite svoj posao.

Korak 2. Da biste virtualnog asistenta stavili na pametni sat, otvorite aplikaciju Watch na iPhoneu.

Korak # 3. Sada provjerite je li odabran Moj sat, a zatim provjerite je li aplikacija instalirana na uređaju watchOS. U slučaju da još nije dostupan, dodirnite Gumb za instalaciju pored aplikacije.

Korak # 4. Zatim otvorite aplikaciju "Glas u limenci" na satu, a zatim pregledajte upute za autentifikaciju.

Kad završite, posao je uobičajen. Samo dodirnite sićušnu ikonu da biste razgovarali s osobnim asistentom. Unatoč očitom ograničenju, Alexa prilično dobro djeluje u omogućavanju izvršavanja dodijeljenih zadataka.

Volio bih da ima više slobode za pokretanje na watchOS-u. Nadamo se da će ga Amazon konačno donijeti na Apple Watch prije nego kasnije.

Recite svoje

Želite li koristiti ovu aplikaciju? Podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Ne propustite:

  • Kako onemogućiti podsjetnike za početak i kraj vježbanja na Apple Watchu
  • Kako provjeriti stanje baterije Apple Watcha
  • Kako se koristi praćenje spavanja na Apple Watchu
  • Kako provjeriti trajanje baterije Apple Watcha
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found