Blog

Ne radi li vaš iPhone zvučnik? Isprobajte ove popravke

Korisnici iPhonea počeli su se suočavati sa neobičnim problemom zvučnika koji ne radi dok nikoga zovu. Suprotna strana može čuti njihov glas, ali korisnik ne može slušati ništa zauzvrat. Osim toga, stvari rade glatko kada korisnik uključi zvučnik.

Nakon što smo malo zarobili stvar, napokon smo stigli s nekoliko ispravki koje će uspjeti. U slučaju hardverskog problema, jedino rješenje bilo bi zamjena zvučnika od Applea. Bez gubljenja dragocjenog vremena, krenimo na popravke.

iPhone zvučnik ne radi: savjeti za rješavanje problema

Osnovno rješavanje problema

Prije trčanja u stanje panike, provjerimo prvo osnovne stvari. Provjerite niste li uključili nečujni način rada na iPhoneu. Za to provjerite prekidač iznad gumba za kontrolu glasnoće, ako pokazuje crvenu oznaku, to znači da je uključen nečujni način.

Još jednu stvar koju treba provjeriti jest ako je glasnoća na odgovarajućoj razini. Držite tipku za glasnoću "+" na iPhoneu da biste je podigli na maksimalnu razinu. Sada pokušajte nazvati i provjerite čujete li.

Provjerite je li vaš iPhone zapeo u načinu slušalica

Zaglavljivanje iPhonea u načinu slušalica vrlo je često pitanje s kojim se susreće većina korisnika. Istodobno, njegovo je rješavanje također prilično jednostavno. Već smo objavili detaljan vodič za izlazak vašeg iPhonea iz načina slušalica, možete ga uputiti. To je jedan od razloga zašto ne možete ništa čuti.

Provjerite da li se vaš iPhone zvuk ne prenosi na druge Apple uređaje

Kad god uparite iPhone s Bluetooth zvučnicima ili koristite AirPlay na drugim Apple uređajima, automatski će se ponovo povezati čim budete u dometu. Sad ste to možda zaboravili i borite se da glas dođe na vaše zvučnike. Stoga se pobrinite da nije uparen s bilo kojim drugim uređajem za reprodukciju zvuka.

Provjerite postoji li ažuriranje za iOS

Svaka je pogreška riješena u sljedećem ažuriranju. Ako koristite stariju verziju iOS-a i ako je vaš uređaj primio novo ažuriranje, bolje je da ga preuzmete i instalirate. Prilično su dobre šanse da bi Apple već trebao riješiti problem. Ako vam do sada nije pomogao niti jedan popravak, od sada će stvari postati pomalo frustrirajuće.

Vraćanje iPhonea iz sigurnosne kopije

Ako ste se nedavno počeli suočavati s ovim problemom sa zvučnicima, onda bi mogla doći do neke programske greške. Pokušajte vratiti svoj iPhone iz ranije sigurnosne kopije, kada su stvari funkcionirale sasvim u redu. Čak i ako ovo nije riješilo problem, bojim se da su vam preostale ograničene mogućnosti.

Postavite svoj iPhone kao novi

To je jedna stvar koju svaki korisnik iPhonea mrzi raditi. Ali također je potrebno kako biste bili sigurni da nema softverskih kvarova. Resetirajte i postavite svoj uređaj kao novi. No prije nego što to učinite, uzmite novu sigurnosnu kopiju, pa ako stvari ne budu riješene, barem nećete izgubiti podatke.

Podrška za Apple Life Spasitelj

Ako nije rezultiralo niti jedno od gore navedenih popravaka, vaša zadnja nada ostala je dobiti Apple podršku na Genius traci.

Je li vam bilo koji popravak pomogao da riješite problem? Ako da, koji?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found