Blog

Kako popraviti FaceTime čekajući pogrešku aktivacije na iPhoneu

Prilično je neugodno doživjeti FaceTime aktivacijske pogreške prilikom pokušaja postavljanja FaceTimea na iPhoneu. To se obično događa prilikom nadogradnje na novi uređaj ili kada promijenite mobilnog operatera ili telefonski broj, a već smo vam pokazali kako riješiti sličan problem na iMessageu. Tako smo u ovom postu postavili deset rješenja za popravak FaceTime-a koji čeka pogrešku aktivacije na iPhoneu. Prije nego što započnete, prvo shvatite zašto se ta pogreška dogodila tijekom aktivacije.

Zašto FaceTime kaže da čeka iPhone na aktivaciju?

Pogreška aktiviranja Facetimea može se pojaviti iz mnogih razloga. Ponekad se to prikazuje i s različitim formulacijama poput "Aktivacija neuspješna', ili 'Tijekom aktivacije dogodila se pogreška. pokušajte ponovo ’. Sve ovo u osnovi ukazuje na isti problem, a postoje nekoliko jednostavnih stvari koje možete učiniti kako biste ga pokušali riješiti.

Prije nego što ga pokušate popraviti, budite strpljivi i pričekajte najmanje 24 sata. Apple kaže da aktivacija ponekad može potrajati toliko dugo pa bi pokušaj ponovnog nakon jednog dana mogao riješiti vaš problem. Ako je prošlo više od 24 sata, a i dalje se susrećete s istom pogreškom, evo nekoliko rješenja koja možete isprobati:

FaceTime čeka pogrešku aktivacije na iPhoneu? Kako to popraviti

 • Provjerite Appleovu stranicu sa statusom sustava
 • Uključite i isključite način rada u zrakoplovu
 • Provjerite jeste li povezani na WiFi i mobilne podatke
 • Isključite i uključite FaceTime
 • Provjerite imate li najnoviju verziju iOS-a
 • Provjerite postavke datuma i vremena
 • Potvrdite svoj telefonski broj
 • Provjerite postavke ograničenja
 • Resetirajte mrežne postavke iPhonea
 • Ponovo pokrenite iPhone

Rješenje br. 1: Provjerite Appleovu stranicu sa statusom sustava

Prije nego što pokušate riješiti problem, dobro je provjeriti Appleovu web stranicu Status sustava. Pokazat će vam ako se FaceTime trenutno suočava s problemima na poslužitelju koji bi mogli uzrokovati pogrešku. Na to ukazuje FaceTime prikazan u žuta boja na stranici. Međutim, ako je aplikacija navedena u zeleno, nema trenutačnih problema s poslužiteljem, pa biste trebali prijeći na sljedeća rješenja u nastavku.

Rješenje br. 2: UKLJUČITE I ISKLJUČITE način rada u zrakoplovu

Ponekad slučajno štucanje u sustavu može uzrokovati pogrešku aktiviranja FaceTimea. Pa možete probati uključivanje načina rada u zrakoplovu na vašem iPhoneu. Pričekajte oko 15-20 sekundi, a zatim ugasi to. Pokrenite FaceTime i provjerite je li problem riješen. Ako ne, ne brinite, za vas imamo mnoštvo drugih rješenja.

Rješenje br. 3: Provjerite jeste li povezani s WiFi mrežom i mobilnim podacima

Ovo zvuči očito, ali vrijedi ponovno provjeriti rade li vaši WiFi i mobilni podaci. Ako niste povezani s internetom, možda ćete vidjeti pogrešku FaceTime Waiting for Activation jer aplikacija neće moći pristupiti Appleovim poslužiteljima.

Rješenje br. 4: Isključite i uključite FaceTime

Problem ponekad rješava samo isključivanje FaceTimea, a zatim ponovno vraćanje. Nisam siguran zbog čega to funkcionira, ali vrijedi pokušati.

Ići PostavkeFaceTime → Prebaci ISKLJUČENO a zatim nakon minutu ili dvije, vratite je natrag NA. Pogledajte možete li ga ovaj put natjerati da radi. Ako ne, nastavite čitati.

Rješenje br. 5: provjerite imate li najnoviju verziju iOS-a

Kao i uvijek u ovakvim situacijama, možda bi bilo dobro ažurirajte na najnoviju verziju iOS-a ako imate nekih problema, posebno ako još uvijek imate verziju operativnog sustava koja je zastarjela godinu dana ili više. Da biste se ažurirali na najnoviju verziju iOS-a, idite na PostavkeOpćenitoAžuriranje softvera.

Rješenje br. 6: Provjerite postavke datuma i vremena

Provjerite jeste li na iPhoneu postavili točan datum, vrijeme i vremensku zonu. Ići PostavkeOpćenitoDatum i vrijeme i provjerite detalje. Prebaci NA the Postavi automatski opcija.

Rješenje br. 7: Potvrdite svoj telefonski broj

Otvoren PostavkeTelefonMoj broj i unesite točan telefonski broj koji trenutno koristite na iPhoneu.

Štoviše, obratite se svojem mobilnom operateru i provjerite jesu li vaše dolazne SMS usluge aktivne. To je zato što Apple ponekad može poslati SMS na vaš telefon kao dio postupka aktivacije za FaceTime.

Rješenje br. 8: Provjerite postavke ograničenja

Idite na Postavke → Vrijeme zaslonaOgraničenja sadržaja i privatnosti → a zatim Onemogućite Ograničenja sadržaja i privatnosti.

Ako to iz određenih drugih razloga nije moguće, provjerite je li FaceTime uključen na popisu ‘Dopuštene aplikacije’.

Rješenje br. 9: Resetirajte mrežne postavke iPhonea

Ići Postavke Općenito Resetirati i odaberite Resetirajte mrežne postavke. Napominjemo da ćete ovim uklanjanjem spremljenih ID-ova i lozinki za sve spremljene mreže. Učinite to samo ako znate svoje ID-ove za prijavu i lozinke.

Rješenje br. 10: Ponovo pokrenite iPhone

Ako vam nijedna od gore navedenih opcija nije uspjela, posljednje što možete pokušati jest otići na Postavke Općenito Ugasiti. Nakon što se telefon isključi, pričekajte minutu, a zatim ga ponovno uključite. Nadamo se da bi ovo moglo pomoći u rješavanju problema s pogreškom aktivacije FaceTimea.

Ako u slučaju da ni ovo ne uspije, najbolja opcija bila bi kontaktirati Appleovu podršku. Oni će biti pravi izvor koji će vam pomoći.

Završavati…

Pa, potrudili smo se dati vam sva različita rješenja za rješavanje problema s pogreškom aktivacije FaceTimea. Javite nam koja vam se opcija svidjela u komentarima u nastavku.

Možete pogledati i povezane postove:

 • FaceTime ne radi na Macu? Kako to popraviti
 • Najbolje FaceTime Android aplikacije za video pozive
 • FaceTime ne radi na iPhoneu ili iPadu? Kako to popraviti